Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny
Re: Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny
Proponuję sprawdzić co to za osoby i z których partii oraz środowisk się wywodzą. To już dużo o nich mówi, raczej bez niespodzianek. Mam nadzieję, że jeśli uda im się "przemycić" tych pseudouchodźców do naszych miast, to przynajmniej kilku z tych podpisanych zostanie "ubogaconymi kulturowo".
Nie lepiej odwołać Prezydenta Majchrowskiego 

Ostatnio zmieniony 15 lut 2022, 14:50 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak ludzie w tym mieście i ogólnie w kraju nauczą się myśleć samodzielnie a nie iść tępo za tym co pokazują w TV, gazetach i ulotkach przykładowo od tego "mędrca" Jacka M., wtedy będzie można o tym pomyśleć czy też dyskutować i działać. Każdy narzeka na forum i w Internecie a jak przyjdzie co do czego, to w Krakowie - Jacek a w Polsce - PO albo PiS. Szkoda nerwów i czasu na dyskusję, jak będą chcieli to całe osiedle będzie "migracyjne".
W Krakowie coraz więcej się dzieje przed tymi wyborami, a to remontują chodniki, a to nowe ławki w parkach itd. Pokazują, że coś robią, ażeby na nich oddać głos. Ostatnio widziałem, że robili chodnik na osiedlu, W którym od momentu jego powstania nie było nic robione. Chodniki były popękane, ławki zdewastowane itp. Dlaczego nie robili tego wcześniej, tylko teraz sobie przypomnieli przed wyborami. A no bo liczą na krótką pamięć wyborców i to, że oddacie na nich głos, bo oni zrobili coś, co powinni robić przez cały rok w zależności od funduszy. Macie ostatnią szansę, żeby coś zmienić! Nie dajcie się nabrać. Zagłosujcie zgodnie z własnym rozumem. Mam nadzieje, że go macie, bo większość naszego społeczeństwa ma sprane mózgi, przez medialny rynsztok. Jak Pan Majchrowski wygra, to znowu będzie to samo: wydawanie pozwoleń na zabudowę, wycinanie drzew itd. Ja nigdy tego nie zapomnę, dlatego oddam głos na innych! Przede wszystkim ludzi młodych, bo starzy kompletnie się nie sprawdzają nA dzisiejsze czasy.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2022, 14:53 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Róbcie tak dalej! Do was się zwracam urzędnicy Pana Prezydenta Krakowa. Wyborów i tak nie wygracie! Zresztą ja na was nie zagłosuje za to co zrobiliście z zabytkowym lotniskiem. Przez wasze decyzje zbudowali osiedle Avia, ale wam jest ciągle mało! I tu mam też żal do Muzeum Lotnictwa, że jako silna instytucja kultury mało drapieżnie walczy o interes wspólny.
-
lrc1912 pisze:Róbcie tak dalej! Do was się zwracam urzędnicy Pana Prezydenta Krakowa. Wyborów i tak nie wygracie! Zresztą ja na was nie zagłosuje za to co zrobiliście z zabytkowym lotniskiem. Przez wasze decyzje zbudowali osiedle Avia, ale wam jest ciągle mało! I tu mam też żal do Muzeum Lotnictwa, że jako silna instytucja kultury mało drapieżnie walczy o interes wspólny.
a może po prostu napisz do tych instytucji, a nie wylewaj gorzkich żali na forum bo "oni" tego tutaj na pewno nie czytają....
a jakbyś troszkę posiedział na google maps to mógłbyś się zdziwić ile jest zieleni w KRK
coś pisałeś o nie mieszaniu się to polityki...chyba jednak się mieszasz i sugerujesz na kogo NIE głosować
troszeczkę w zachowaniu przypominasz radnego Krzysztonka, który zaczął głosno coś mówić i pisać do UM dopiero jak już stało całe osiedle....ciekawe dlaczego?
A co ty myślisz, że jak jedna osoba do nich napisze, to już się przestraszą! W to muszą się włączyć wszyscy mieszkańcy Krakowa!!! Tylko wtedy będzie można coś zdziałać!
lrc1912 pisze:Róbcie tak dalej! Do was się zwracam urzędnicy Pana Prezydenta Krakowa. Wyborów i tak nie wygracie! Zresztą ja na was nie zagłosuje za to co zrobiliście z zabytkowym lotniskiem. Przez wasze decyzje zbudowali osiedle Avia, ale wam jest ciągle mało! I tu mam też żal do Muzeum Lotnictwa, że jako silna instytucja kultury mało drapieżnie walczy o interes wspólny.
Czy wie Pan/Pani jak wyglądała sytuacja prawna lotniska po zamknięciu?? Do kogo należało po zamknięciu lotnisko??
Co ma miasto do osiedla Avia??
Brak znajomości tematu, ale trzeba swoje dwa grosze wsadzić. Wystarczy poszukać informacji, zanim zacznie się kogoś obrażać.
A ty posiadasz wiedzę na temat lotniska? Jak tak, to słucham! Powiedz co wiesz. 

Nie lepiej odwołać Prezydenta MajchrowskiegoZa naszym przykładem pójdą inne Polskie Miasta.
Taaa, najlepiej to zróbmy rewolucję, a później ... ?
Majchrowski nie bez powodu wygrywa kolejne wybory - po prostu nie ma dla niego sensownej alternatywy/kontrkandydata z rozsądnym zapleczem, które mogłoby go wypromować.
W Krakowie coraz więcej się dzieje przed tymi wyborami, a to remontują chodniki, a to nowe ławki w parkach itd. Pokazują, że coś robią, ażeby na nich oddać głos. Ostatnio widziałem, że robili chodnik na osiedlu którym od momentu jego powstania nie było nic robione. Chodniki były popękane, ławki zdewastowane itp. Dlaczego nie robili tego wcześniej tylko teraz sobie przypomnieli przed wyborami.
To jest akurat standard chyba we wszystkich miastach. Od lat. Po prostu zawsze przed wyborami trzeba mieć na uwadze okres całej kadencji.
Róbcie tak dalej! Do was się zwracam urzędnicy Pana Prezydenta Krakowa. Wyborów i tak nie wygracie! Zresztą ja na was nie zagłosuje za to co zrobiliście z zabytkowym lotniskiem. Przez wasze decyzje zbudowali osiedle Avia, ale wam jest ciągle mało!
Ilu ludzi tyle opinii. Bardzo dobrze, że powstała Avia. Utrzymywanie ruiny pasa startowego po wschodniej stronie Stella-Sawickiego, czyli jednego gigantycznego "sralnika" dla psów tak blisko centrum miasta, to oczywiste marnotrawstwo.
I tu mam też żal do Muzeum Lotnictwa, że jako silna instytucja kultury mało drapieżnie walczy o interes wspólny.
Tutaj się zgadzam. Zważywszy na fakt, iż w domyśle ma w okolicy powstać Centrum Nauki, Muzeum Lotnictwa powinno wykazywać się inicjatywą, by obie te instytucje mogły funkcjonować bez problemu. Podobnież radnym powinno zależeć na tym, by korzystając z okazji, w odpowiedni sposób zagospodarować teren pasa startowego po zachodniej stronie Stella-Sawickiego. Niech nie godzi on w interesy ML i CN, jednocześnie służąc okolicznym mieszkańcom jako teren "rekreacyjny" miast malowniczo niszczeć i straszyć (chyba @iti coś działał w tym temacie, o ile mnie pamięć nie myli). Na tę chwilę padają w temacie same ogólniki, a utworzenie CN w Czyżynach wcale nie jest pewne.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”