Inwestycje koło Orlińskiego i Avii: zakładukcji prod narzędzi

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Marcel

Re: Inwestycje koło Orlińskiego i Avii: zakład prod narzędzi

Postautor: Marcel » 30 kwie 2015, 21:56

Ciekawe, że zdecydowali się budować dużą fabrykę tuż obok mieszkań politechniki, na Skarżyńskiego. ;)
Kolejny przewał, jak na budowie Karfura?

Nowy

Postautor: Nowy » 01 maja 2015, 12:26

Raczej nie przesadzałbym z tą "dużą fabryką", myślę, że nie powinno to być nic uciążliwego, na coś takiego w centrum miasta chyba nikt by się na to nie zgodził :) (Choć ja wiem, że wszystko jest możliwe)

Marcel

Postautor: Marcel » 01 maja 2015, 13:13

Mnie też nie przyszłoby do głowy, ze można zbudować domy na częściowo czynnym pasie startowym. O obwodnicach w środku miasta, piknikach lotniczych, koncertach, i innych imprezach lepiej nie będę się rozwodził. Widziałeś rozmiar tego czegoś, w porównaniu z Orl., i Awją razem wziętymi? Ponadto starym zwyczajem wszystko tajne, nie wiadomo co tam będą produkować, jakie będzie zagrożenie hałasem, toksycznymi substancjami, transportem surowców, towaru, i odpadów...

D89

Postautor: D89 » 02 maja 2015, 12:51

Jak wybudują tą fabrykę to w promieniu 10 km trawa uschnie, drzewa stracą liście, krowy przestaną dawać mleko, dymu z kominów będzie tyle że słońca w ogóle nie będzie widać, a ludziom wypadną zęby i włosy. Aha i jeszcze jakiś samolot może zapomnieć że pas jest zamknięty i się wpierdzieli w te 15-piętrowe wieże. Także chłopie wyprowadź się w Bieszczady bo tutaj to tylko syf, kiła, mogiła.

Staś

Postautor: Staś » 02 maja 2015, 12:54

D89 pisze:Jak wybudują tą fabrykę to w promieniu 10 km trawa uschnie, drzewa stracą liście, krowy przestaną dawać mleko, dymu z kominów będzie tyle że słońca w ogóle nie będzie widać, a ludziom wypadną zęby i włosy. Aha i jeszcze jakiś samolot może zapomnieć że pas jest zamknięty i się wpierdzieli w te 15-piętrowe wieże. Także chłopie wyprowadź się w Bieszczady bo tutaj to tylko syf, kiła, mogiła.

Popieram, dobrze powiedziane.

Nowy

Postautor: Nowy » 09 maja 2015, 17:51

Politechnika podzieliła się wizualizacją budowanego obiektu, czarne wizje się nie sprawdziły (zgodnie z przewidywaniami). Będziemy mieć nawet niezbyt dużą halę z zapleczem biurowym i dydaktycznym, a wszystko wysokie na 2-3 kondygnacje. Kominów żadnych nie widzę ;) Generalnie okolica raczej na tym zyskuje, niż traci, skoro ma ma się tam znaleźć również centrum dydaktyczno-badawcze. Bardzo mnie ciekawi, jak to będzie wyglądało finalnie :) Dzięki @wojtekf za podrzucenie tego i rozwianie wszelkich wątpliwości.

Obrazek

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”