Świerze i tanie warzywa - gdzie kupić w Krakowie / Czyżynach

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Micha
Kontaktowanie:

Re: Świerze i tanie warzywa - gdzie kupić w Krakowie / Czyżynach

Postautor: Micha » 20 maja 2018, 22:15

knd pisze:
Micha pisze:
mordredo pisze:W niedalekim sąsiedztwie macie jeszcze bazar "TOMEX" ;)

Byłem i ceny są droższe niż w sklepie... a to czy ekologiczne czy nie to już jest kwestia wiary

Tomex to może nie jest jakiś super wybór, ale zaraz obok Tomeksu jest plac bieńczycki. Jak tam kilka razy byłem po jakieś warzywa i owoce, to aż nie mogłem uwierzyć w to jakie ceny były niskie. Coś koło 1.50zł za kalafiora, 0.30zł za kilo ogórków itd... owoce też były w fajnych cenach i wszystko smaczne.

Miałem też wrażenie że część sprzedawców, to ludzie spod KRK (głównie babcie i dziadkowie z jednym - dwoma produktami), którzy cośtam wyhodowali i sprzedają, żeby sobie dorobić.

Dzięki za info ;) wybadam

MP2017 pisze:
supper pisze:Moja wspólnota na Avia 5 wynajmuje działkę dla Małopolskiej Izby Rolnej i 2x w tygodniu będzie tu targ warzywny :) Działka na przeciwko O12

A skąd masz takie info ? Z tego co się orientuję głosowanie jeszcze się nie zakończyło i nie ma większości.

Nie wiem niby komu mógłby przeszkadzać targ warzywny pod blokiem. Jacyś dziwni ludzie miszkają na Avia 5 :lol:
Ostatnio zmieniony 20 maja 2018, 22:19 przez Micha, łącznie zmieniany 1 raz.

szt

Postautor: szt » 21 maja 2018, 8:47

Ja warzywa i owoce kupuję w sklepie "abc" na 2 Pułku. Wszystko świeże i w przyzwoitych cenach. Z Avii to bardzo blisko, z Orlińskiego trochę dalej.

Micha
Kontaktowanie:

Postautor: Micha » 21 maja 2018, 16:55

@knd Gdzie jest ten plac bieńczycki koło tomeksu ?

mordredo

Postautor: mordredo » 21 maja 2018, 19:41

Jedno skrzyżowanie dalej, róg Kocmyrzowskiej i Obrońców Krzyża.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 22 maja 2018, 9:24

Jak do tej pory bardzo zadowolony bylem ze sklepu Ogrodnicy w O3 :)

Owoce i warzywa bardzo smaczne, obsluga mila i przede wszystkim mozna placic karta - jak dla mnie rewelacja :)

maniekmal

Postautor: maniekmal » 22 maja 2018, 16:45

ragandbones pisze:Jak do tej pory bardzo zadowolony bylem ze sklepu Ogrodnicy w O3 :)

Owoce i warzywa bardzo smaczne, obsluga mila i przede wszystkim mozna placic karta - jak dla mnie rewelacja :)

dla mnie trochę jednak słabo to wychodzi. Część produktów jest i tym samym produktem co jest w lidlu (np. sałata rzymska mini i inne zapakowane warzywa - ta sama firma i opakowanie) tylko z dwukrotną przebitką... nie tak sobie to wyobrażałem :)

Nikola123

Postautor: Nikola123 » 22 maja 2018, 18:44

.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2018, 19:25 przez Nikola123, łącznie zmieniany 1 raz.

Micha
Kontaktowanie:

Postautor: Micha » 23 maja 2018, 14:47

maniekmal pisze:
ragandbones pisze:Jak do tej pory bardzo zadowolony bylem ze sklepu Ogrodnicy w O3 :)

dla mnie trochę jednak słabo to wychodzi. Część produktów jest i tym samym produktem co jest w lidlu (np. sałata rzymska mini i inne zapakowane warzywa - ta sama firma i opakowanie) tylko z dwukrotną przebitką... nie tak sobie to wyobrażałem :)

Dokładnie - chwyt marktenigowy.

Macie jeszcze jakieś tanie miejscówki dla osób które kupują warzywa i owoce w tonach ? :)

Arav

Postautor: Arav » 24 maja 2018, 8:49

Tak samo ziola.... dokladnie te same i nawet w tych samych opakowaniach co maja w Auchanie... a 2x drozej

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”