Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!
Wczoraj byliśmy z Marcelito na pasie startowym koło muzeum lotnictwa i zbieraliśmy tam podpisy. Popołudniu sporo matek i ojców z wózkami, którzy na hasło park bardzo dobrze reagowali i podpisywali, niektórzy obawiali się tylko podawać PESEL to tłumaczyliśmy gdzie i jak trzeba zagłosować. Jak ktoś ma dzisiaj albo jutro czas i nie ma pomysłu jak, to może połazić z listą właśnie tam.
-
Widziałam jak Skrzydła są promowane na fejsie:
"W projektach ogólnomiejskich polecam projekt nr 7: Skrzydła Krakowa: budzet.dialoguj.pl/projects/1082-skrzydla-krakowa
Pozwoli on na szkolenia i darmowe loty widokowe dostępne dla chętnych
Brakuje nam już bardzo mało punktów, więc bardzo bardzo proszę o zagłosowanie"
Chyba dobrze, że zgłosiliście reklamację, bo faktycznie jak zwykle nie ma żadnej informacji o limicie miejsc, wręcz przeciwnie - piszą, że "kursy dostępne dla chętnych" i jeszcze narzekają na nasz park, że niby jest dla wąskiego grona osób
No, ale nie ma co się bawić w hejterstwo, bo to nigdy do niczego nie prowadzi i trzeba się skupić na Projekcie 65.
W Quattro A na wszystkich piętrach są ulotki Parku wydrukowane w kolorze, więc powinny zwracać uwagę, kilka list mailingowych w Capgemini też dostało w tym tygodniu informację, że jest taki ciekawy projekt, na który można oddać głos. W grupach zamkniętych na Facebooku i wśród znajomych akcja promocyjna była w tamtym tygodniu, ale na wszelki wypadek odświeżyłam ją też w tym
tak więc pełna mobilizacja i oby pomogło
@morth - dzisiaj raczej nie dam rady iść na pas, ale za to jutro mogę podziałać jeszcze w fitness klubie w Czyżynach i zostawić tam parę informacji - może jacyś sportowcy-biegacze z okolicy będą chcieli nowy park
Mało nam brakuje do drugiego miejsca
"W projektach ogólnomiejskich polecam projekt nr 7: Skrzydła Krakowa: budzet.dialoguj.pl/projects/1082-skrzydla-krakowa
Pozwoli on na szkolenia i darmowe loty widokowe dostępne dla chętnych

Brakuje nam już bardzo mało punktów, więc bardzo bardzo proszę o zagłosowanie"
Chyba dobrze, że zgłosiliście reklamację, bo faktycznie jak zwykle nie ma żadnej informacji o limicie miejsc, wręcz przeciwnie - piszą, że "kursy dostępne dla chętnych" i jeszcze narzekają na nasz park, że niby jest dla wąskiego grona osób

No, ale nie ma co się bawić w hejterstwo, bo to nigdy do niczego nie prowadzi i trzeba się skupić na Projekcie 65.
W Quattro A na wszystkich piętrach są ulotki Parku wydrukowane w kolorze, więc powinny zwracać uwagę, kilka list mailingowych w Capgemini też dostało w tym tygodniu informację, że jest taki ciekawy projekt, na który można oddać głos. W grupach zamkniętych na Facebooku i wśród znajomych akcja promocyjna była w tamtym tygodniu, ale na wszelki wypadek odświeżyłam ją też w tym

@morth - dzisiaj raczej nie dam rady iść na pas, ale za to jutro mogę podziałać jeszcze w fitness klubie w Czyżynach i zostawić tam parę informacji - może jacyś sportowcy-biegacze z okolicy będą chcieli nowy park

Mało nam brakuje do drugiego miejsca

Ja wczoraj rozniosłem i rozdałem ludziom koło 800 ulotek, jeśli z tego załapie się chociaż parę głosów to będę zadowolony.
Inok pisze:"Skrzydła" działają ostro, może teraz czas na nasz artykuł?
dziennikpolski24.pl/region/a/kurs-szybowcowy-i-loty-widokowe-uskrzydla-mieszkancow-krakowa,10347710
Wczoraj wieczorem myślałem na jakąś informacją prasową. Napisałem do pana Dawida Serafina - dziennikarza Onetu zajmującego się Krakowem. Podrzuciłem mu informację o prężnie działającym projekcie nr 65 i farsie jaką jest projekt nr 7. Dołączyłem też powyższy link do artykułu w Dzienniku Polskim. Mam nadzieję, że facet ogarnie temat i coś sensownego wypuści jeszcze przed końcem głosowania.
Dodam jeszcze, że pan Dawid zdążył mi już odpisać i przyjrzy się sprawie - zobaczymy co z tego będzie.
A ja tam głosowałem zarówno na Skrzydła Krakowa oraz projekt Obok Parku. Oba uważam, za niezwykle wartościowe. Do Parku zachęcał Was nie będę, bo nie ma takiej potrzeby. Ale chciałbym przedstawić swój punkt widzenia na projekt Skrzydła Krakowa. Budżet Obywatelski jest przeznaczony na realizacje inicjatyw oddolnych, realizacje pomysłów obywateli. I taki właśnie ma charakter ten projekt - jest niezwykle ciekawy oraz oryginalny. Jest również kompletny, nie rezerwuje max. na jakąś tam inwestycje, na zasadzie jakoś je wydamy. Projekt w pełni opisuje na co zostaną wydane pieniądze. I to fakt, że w zakresie lotów i szkoleń wykorzysta to 230 osób, ale nie kończy to możliwości projektu. W założeniach jest zakup 3 nowych szybowców, które wcale nie trafią one w prywatne ręce - bo nie mogą, będą własnością miasta, w osobie Muzeum Lotnictwa. Aeroklub będzie mógł je wykorzystywać. Warto również zaznaczyć, że działalność aeroklubu nie koncentruje się na zarabianiu. Lata się tam rekreacyjne oraz sportowo. Jest to pierwszy krok w duże lotnictwo. To inwestycja w ludzi. Ich sposób na cudowne spędzanie wolnego czasu, na co każdy ma szansę.Przyjdźcie i zobaczcie.
Klub nie korzysta z żadnej pomocy ze strony miasta. Popatrzcie ile miasto inwestuje w piłkę nożną - dwa stadiony z kasy miasta stoją.
Klub nie korzysta z żadnej pomocy ze strony miasta. Popatrzcie ile miasto inwestuje w piłkę nożną - dwa stadiony z kasy miasta stoją.
A był ktoś może pod biedronką niedaleko kościoła?
-
@Atael - Czy to ten sam pan, który pisał na temat projektu na Onecie jakiś czas temu
Bo jeśli tak, to byłoby super jakby to ogarnął
A czy wiadomo coś odnośnie innych lokalnych dzienników i portali
Teraz jest trochę późno, ale może w przeciągu dwóch dni by się jeszcze sprężyli. Ja niestety nie za bardzo mam dojścia w innych mediach, niż te, które już są zaangażowane.
Aha a czy ktoś próbował w rozmowach mniej formalnych przy okazji Euro wspominać, że Pazdan wychował sie w tej okolicy
Ja tak promowałam wśród kilku znajomych z innych dzielnic i zagłosowali na park
Rozmawiając z ludźmi w pracy i ze znajomymi z innych dzielnic też sporo nacisku kładłam na Muzeum Inżynierii Miejskiej, które być może otworzy filię w hangarze sąsiadującym z parkiem. Swoją drogą może mogliśmy też do nich uderzyć, żeby się zaangażowali i np powiesili plakat u siebie albo wrzucili informację na stronę albo Facebooka - tylko nie wiem czy to by coś dało i czy już nie za późno na takie rozmowy.

A czy wiadomo coś odnośnie innych lokalnych dzienników i portali

Aha a czy ktoś próbował w rozmowach mniej formalnych przy okazji Euro wspominać, że Pazdan wychował sie w tej okolicy

Rozmawiając z ludźmi w pracy i ze znajomymi z innych dzielnic też sporo nacisku kładłam na Muzeum Inżynierii Miejskiej, które być może otworzy filię w hangarze sąsiadującym z parkiem. Swoją drogą może mogliśmy też do nich uderzyć, żeby się zaangażowali i np powiesili plakat u siebie albo wrzucili informację na stronę albo Facebooka - tylko nie wiem czy to by coś dało i czy już nie za późno na takie rozmowy.
Małgorzata pisze: Swoją drogą może mogliśmy też do nich uderzyć, żeby się zaangażowali i np powiesili plakat u siebie albo wrzucili informację na stronę albo Facebooka - tylko nie wiem czy to by coś dało i czy już nie za późno na takie rozmowy.
Tak, to ten sam facet. Liczę, że zrobi coś sensownego.
Za późno będzie jak się głosowanie skończy. @Małgorzata, napisz do Muzeum

w jeden z dni chce roznieść ulotki i powkładać za wycieraczki aut i teraz pytanie
czy ktoś dystrybuował takie ulotki np. na os. Dewizjonu 303 lub CH Czyżyny ?
czy ktoś dystrybuował takie ulotki np. na os. Dewizjonu 303 lub CH Czyżyny ?
jak informujecie znajomych by głosowali to zaznaczajcie by nie głosowali na konkurencie, wtedy zyskamy
Projekt 62: PIERWSZY WODNY PLAC ZABAW W PARKU JORDANA 1522
Projekt 7: SKRZYDŁA KRAKOWA 1068
Projekt 62: PIERWSZY WODNY PLAC ZABAW W PARKU JORDANA 1522
Projekt 7: SKRZYDŁA KRAKOWA 1068
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”