Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
lrc1912

Re: Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny

Postautor: lrc1912 » 04 lut 2018, 17:23

Grzegorz Dragon pisze: a może po prostu napisz do tych instytucji, a nie wylewaj gorzkich żali na forum bo "oni" tego tutaj na pewno nie czytają....

Za czasów Państwa Osmańskiego Sułtan kazał swojemu człowiekowi wychodzić do swoich poddanych i zbierać od nich noty, czego oczekują od władzy! Potem noty były rozpatrywane i jeżeli oczekiwania poddanych względem władzy były mądre i wykonalne, to najwyższa władza w państwie czyli sułtan realizował wolę tych ludzi. Skąd wiesz, że nasi włodarze tego nie czytają? Ja się założę, że jednak czytają! To forum pełni taką samą funkcję jak, to co napisałem powyżej. Czyli ktoś, kto czyta te posty powinien zdać sobie sprawę czego oczekują ludzie i to realizować. Jak wy oczekujecie miejsc parkingowych, to ja tego nie neguje, ale jak ja chce, żeby ktoś w końcu się zainteresował potencjałem lądowiska Czyżyny i wywalił na nie kasę, to jest wielki hejt!!! Zaraz ktoś powie, że ,miasto nie ma kasy! Pozostawię to bez komentarza.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2022, 14:56 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 03 maja 2018, 12:49

Wrzucam, bo uważam, że jest to istotne, a dotyczy nas wszystkich i naszych gmin. Oglądajcie ze zrozumieniem!!!

youtube.com/watch?v=2Krpl9hIvt4

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 21 lip 2018, 11:36

gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/a/krakow-oficjalnie-sa-wspolne-listy-wyborcze-jacek-majchrowski-z-szerokim-poparciem-pieciu-ugrupowan-znamy-wstepny-podzial-na,13351823

Widzicie jak się mobilizują! Chcą rządzić dalej, a wiecie czym to grozi jak wygrają? Beton, beton i rżnięcie drzew. Macie ostatnią szanse, żeby nie dopuścić ich do władzy! Nie zwracam się do nowobogackich, bo oni mają kasę i dla nich obojętne kto rządzi. Zwracam się do zwykłych ludzi: przejmujcie te władze, albo oddajcie głos na kogoś innego. Jak to spieprzycie, to nie liczcie na to, że ewentualni zwycięzcy się nad wami zlitują. Nie! Dalej będą dawać pozwolenia deweloperom i betonować Kraków i waszą Dzielnicę. Budują nie dla bogatych, właścicieli korporacji. Zwykłego człowieka nie stać na kupno mieszkania.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2022, 15:02 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

Arav

Postautor: Arav » 23 lip 2018, 8:31

Ale wlasnie dzieki obecnym wladzom mamy gdzie mieszkac :) Na tym osiedlu raczej nie znajdziesz zbyt wielu przeciwnikow lania betonu... jakby nie patrzec to wlasnie dzieki temu laniu betonu na wielka skale mamy fajne mieszkanka za jeszcze nie az tak bardzo chore ceny....

iti

Postautor: iti » 23 lip 2018, 11:20

Też kupiłem, jestem zadowolony i podejście na zasadzie "nic nie budujmy" wydaje mi się całkiem krótkowzroczne. Mało tego, lubię oglądać, jak to miasto się zmienia, rozwija, bogaci - myślę, że wszyscy na tym zyskujemy :) Gdyby coś można było zmienić, to raczej zadbać o dobre planowanie przestrzenne, mieć większy wpływ na to, co i gdzie ma się budować. To deweloperzy chcą budować w Krakowie, bo to duży i dochodowy rynek, to im zależy, więc miasto mogłoby wywierać na nich zdecydowanie większy nacisk, żeby budowali zgodnie z zaplanowanymi kierunkami jego rozwoju. Tylko, że ten rozwój trzeba sensownie zaplanować wcześniej i egzekwować wyznaczone tam kierunki.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 23 lip 2018, 22:01

Ależ ja nie mam nic przeciwko nowym mieszkaniom, ale stanowczo nie w Czyżynach. Iti nie wie czy wiesz, ale Urząd Lotnictwa Cywilnego zakazał lądowania i startów samolotów podczas MPL w tym roku. Trochę mnie to wkurzyło i interweniuje w tej sprawie. Jeżeli oni dalej będą tu budować, to ULC dalej będzie ograniczać pokazy lotnicze aż w końcu je zawiesi na co nigdy nie pozwolę jako ich fan. Wkurza mnie, że ci z ULC wo gule nie rozumieją lotnictwa i myślą, że jak zakażą startów/lądowań to impreza będzie bezpieczniejsza! Guzik prawda.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2022, 15:03 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

mik

Postautor: mik » 24 lip 2018, 10:59

lrc1912 pisze:(...)Urząd Lotnictwa Cywilnego zakazał lądowania i startów samolotów podczas MPL w tym roku. Trochę mnie to wkurzyło i interweniuje w tej sprawie. Jeżeli oni dalej będą tu budować, to ULC dalej będzie ograniczać pokazy lotnicze (...)

Ten pociąg już chyba odjechał. Zabudowy nie usuniesz a to przez jej wysokość i zagęszczenie taka decyzja.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 25 lip 2018, 16:57

Dalszy ciąg dyskusji w wątku o pikniku lotniczym.

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 27 sie 2018, 14:05

Do tej pory w sprawy polityczne się tutaj nie mieszałem (na szczęście na tym forum nie ma tego dużo), ale dzisiaj aż mnie zatrzęsło.
No ale zacznijmy od początku.
Popijam sobie poranną kawkę i z nudów wbijam na fejsa. Wtem wyświetla mi się reklama Sz.P. Gibały. Akurat nie miałem nic ciekawszego do roboty to stwierdziłem, że sobie obejrzę.
Filmik ładny, kolorowy, weseli ludzie uśmiechając się opowiadają za czym są, jedna pani za czystym powietrzem, druga za zielenią, potem jakiś pan za rowerami - słowem pozytywny przekaz. No ale zrobiono jeden wyjątek, jedna pani jest przeciw betonowi (pewnie mieszka w domku z drewnianych pali pokrytych mchem) - a w tle oczywiście nasze osiedle.
Jako, że od jakiegoś czasu wkurwiają mnie echa negatywnej medialnej kampanii którą zafundowali naszemu osiedlu inni developerzy, to jestem na takie rzeczy wyczulony. Mimo, że wcześniej nie wykluczałem raczej nikogo z kandydatów (poza jedną oczywistą) to teraz nie ma mowy, żebym nawet pomyślał o Gibale jako prezydencie mojego miasta. I nie istotne jakie ma argumenty i program (jeżeli jakiś ma) - ludzie mają emocje i w przeważającej większości przypadków to właśnie nimi się kierują, a moje emocje mówią mi, że gość zrobił sobie z naszego osiedla chłopca do bicia, chociaż nie jest ani największe ani najbardziej "betonowe". W dodatku ma w dupie około 20 000 potencjalnych wyborców tu mieszkających.
Także teges, tyle mam do powiedzenia, jeżeli sami nie będziemy się szanować i dawać po łapach wrogom naszej małej ojczyzny, to zawsze będziemy popychadłem, a wybory raz na te kilka lat to czas, gdy można komuś za jego prace podziękować.
Pozdrawiam sąsiadów.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 28 sie 2018, 17:33

Wściekły Wąż pisze:. Wtem wyświetla mi się reklama Sz.P. Gibały.

masz gdzieś linka? nie mogę znaleźć :)

EDIT. Spot jest na fb Gibały.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”