Lucek pisze:
A co na pasie startowym? Czyli pod kreską na "planie".
Spacerniak więzienny

Lucek pisze:
A co na pasie startowym? Czyli pod kreską na "planie".
Miasto chce wykupić działkę od firmy Budimex! Chodzi o teren zielony na osiedlu Avia w krakowskich Czyżynach. Jak już informowaliśmy na antenie Radia Kraków - spór z mieszkańcami o drzewa i zieleń trwa już prawie dwa lata. A teraz jest szansa na kompromis.
morth pisze:Ale to trzeba rozumieć że jak się dogadają to nie powstaną już te 3 bloki co mieli jeszcze postawić ? Czy w sensie że powstaną tylko ten zaproponowany skwer zamiast czwartego bloku będzie należał do miasta?
Nowe osiedla w Czyżynach. Zrosną się ze starszą częścią?
Mieszkańcom Czyżyn coś się od miasta należy
Dygresja: Wiem która grupa społeczna podrzuca na forum treści spamerskie i żeby się z wami podrażnić to powiem, że ja też będę działał chociażby w sprawie zlikwidowania biało-czerwonej piramidy, która szpeci park przy Muzeum Lotnictwa. Ta piramida to jest tak zwana (sztuka nowoczesna), a dla mnie to jest pseudo sztuka i psia kupa. Zapewniam, że zostanie rozebrana Panowie i Panie w kolorowych włosach. Teren Muzeum Lotnictwa jest w użytkowaniu wieczystym czyli zarządza nim Dyrekcja Muzeum, a to oznacza, że ta piramida została tam wzniesiona bez zgody Muzeum.
krakow.naszemiasto.pl/artykul/osiedle-avia-rosna-szanse-na-uratowanie-drzew,4164496,art,t,id,tm.htmlNa czym miałoby polegać kompromisowe rozwiązanie? Jak informuje dyrektor Witkowicz, deweloper jest gotowy ograniczyć zabudowę do dwóch budynków oraz zachować szpaler 51 drzew. Na pozostałej części działki zostanie urządzony teren zielony, który będzie stanowił przedmiot nabycia na rzecz Gminy Miejskiej Kraków.
Nowe rozwiązanie wychodzi naprzeciw postulatom mieszkańców tej okolicy. Propozycja Budimexu jest obecnie analizowana.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości