gucio pisze:A gdzie przepraszam mój blok?Orlińskiego 1 . .
powinien być 3 metry dalej

gucio pisze:A gdzie przepraszam mój blok?Orlińskiego 1 . .
iti pisze:Wszystko pewnie okaże się w przyszłym tygodniu, w takim razie trzymamy kciuki
@Gucio, nie martw się, jeszcze o tej porze beton się leje na O1
W związku z wątpliwościami natury formalno-prawnej dotyczącymi projektu pn. „Skrzydła Krakowa” (BO.OM.167/16), który w tegorocznej edycji Budżetu Obywatelskiego wygrał w głosowaniu krakowian, ostateczna decyzja w sprawie zostanie podjęta przez Prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego po 18 lipca br.
Mając powyższe na uwadze, zwracamy się do mieszkanek i mieszkańców biorących udział w głosowaniu podczas III edycji Budżetu Obywatelskiego Miasta Krakowa o zgłaszanie na adres mailowy: budzetobywatelski@um.krakow.pl do dnia 15 lipca br. informacji dotyczących ewentualnych nieprawidłowości, które mogły nastąpić podczas głosowania.
Jednocześnie informujemy, iż Prezydent Miasta Krakowa Jacek Majchrowski podjął decyzję w sprawie zatwierdzenia listy pozostałych zwycięskich projektów ogólnomiejskich Budżetu Obywatelskiego 2016 – uruchomiono w tej sprawie procedowanie stosownego zarządzenia.
Analiza powyższych zgłoszeń oraz opinia Rady Budżetu Obywatelskiego stanowić będą podstawę do podjęcia przez Prezydenta Miasta Krakowa ostatecznej decyzji w sprawie.
Prezydent Prof. Jacek Majchrowski na Facebook pisze:
Dziś zatwierdziłem listę zwycięskich projektów ogólnomiejskich wybranych przez mieszkańców w tegorocznej edycji Budżetu Obywatelskiego. Wyjątkiem jest projekt „Skrzydła dla Krakowa”. Decyzji w tej sprawie jeszcze nie podjąłem. W związku z wieloma wątpliwościami dotyczącymi tego projektu proszę wszystkich, którzy mają informacje dotyczące ewentualnych nieprawidłowości mogących wystąpić podczas głosowania, by zgłaszali to na adres mailowy: budzetobywatelski@um.krakow.pl
Małgorzata Mrowiec w Dziennik Polski pisze:
Autor inicjatywy obawia się teraz o realizację, ponieważ projekt został zakwalifikowany do głosowania, a tymczasem nieuregulowane są kwestie własnościowe działek. - Toczą się postępowania sądowe dotyczące przejęcia przez miasto części terenu. Ale są one na tyle zaawansowane, że - biorąc pod uwagę termin realizacji projektu - nie powinno to stanowić dla niego zagrożenia - uspokaja Jan Machowski z biura prasowego Urzędu Miasta.
Mając na uwadze decyzję mieszkańców oraz rekomendację Rady Budżetu Obywatelskiego, jak również cele projektu określone przez wnioskodawcę: m.in. popularyzację i zwiększenie dostępności sportów lotniczych jako alternatywnej i aktywnej formy spędzania wolnego czasu, Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski podjął decyzję o realizacji projektu pn. Skrzydła Krakowa.
Po uzgodnieniach z wnioskodawcą zmieni się pierwotny zakres projektu. Będzie on realizowany w wymiarze 50 cykli szkoleń teoretycznych i praktycznych oraz 600 lotów widokowych w latach 2017–2018, które w pierwszej kolejności będą skierowane do młodzieży z krakowskich szkół ponadgimnazjalnych. Zakres inwestycyjny projektu ograniczono do zakupu jednego szybowca dwumiejscowego. Regulamin naboru na szkolenia oraz loty widokowe będzie ustalony z udziałem realizatora zadania oraz przedstawicieli szkół, w których znajdują się klasy o profilu lotniczym, jak również członków Rady Budżetu Obywatelskiego.
Pozostała kwota do wykorzystania w ramach środków ogólnomiejskich zostanie przeznaczona na trzy kolejne projekty, które zgodnie z Regulaminem BO zostały wskazane do realizacji w roku 2017. Będą to: „Przedłużenie ścieżki rowerowej wzdłuż alei Solidarności”, „Cmentarz Grębałów ul. Darwina – wykonanie nakładki asfaltowej” oraz „Fantastyczne kino plenerowe przy Krupniczej”.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości