Tereny przed Szkołą Podstawową nr 155 w Czyżynach i ich zagospodarowanie
Re: Tereny przed Szkołą Podstawową nr 155 w Czyżynach i ich zagospodarowanie

Ostatnio zmieniony 11 lut 2022, 15:33 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak można zmieścić tyle głupot i bełkotu w jednym poście...
Cały hejt na nasze osiedle pochodzi ze środowisk lewackich, "aktywista" z definicji jest lewicowcem. Człowiek o poglądach prawicowych nie wtyka nosa poza granice prywatnej działki, bo wie że ta granica to jest punkt gdzie jego nos może się spotkać z pięścią właściciela. Lewacy zawłaszczają sobie prywatny teren i chcą się wtrącać w życie innych ludzi: "oni mnie ogrodzili ten teren, a ja tam zawsze psa odsrywałem", "oni mnie bedo parkować na publicznym miejskim parkingu, a zawsze ja tam parkowałem", "oni tam drzewa wytno", "oni tam w ogóle nie powinni kupować mieszkań", "ja wiem lepiej jak powinno się budować". Do tego dochodzi typowo lewacka niechęć do ludzi którzy kupili tu mieszkania i wyzywanie od "słoików", "nowobogackich", "korpoludków" itp.

W każdym razie większość ludzi ogarnia zjawisko cienia w wieku wczesnoprzedszkolnym, zanim zaczniesz pouczać innych podciągnij się chociaż do takiego poziomu.
Czekam na następną porcję rozrywki 
A Ty to niby za kogo się uważasz? Kiedyś sam napisałeś na forum że własność prywatna nie istnieje - jest to pogląd czysto komunistyczny, zdecydowanie na lewo od wszystkiego co było wprowadzone w życie nawet w najciemniejszych latach komunizmu w ZSRR.lrc1912 pisze:Popatrzcie na ludzi o poglądach lewicowychpięknie potrafią się jednoczyć jak ktoś chce im coś odebrać, a my co
Cały hejt na nasze osiedle pochodzi ze środowisk lewackich, "aktywista" z definicji jest lewicowcem. Człowiek o poglądach prawicowych nie wtyka nosa poza granice prywatnej działki, bo wie że ta granica to jest punkt gdzie jego nos może się spotkać z pięścią właściciela. Lewacy zawłaszczają sobie prywatny teren i chcą się wtrącać w życie innych ludzi: "oni mnie ogrodzili ten teren, a ja tam zawsze psa odsrywałem", "oni mnie bedo parkować na publicznym miejskim parkingu, a zawsze ja tam parkowałem", "oni tam drzewa wytno", "oni tam w ogóle nie powinni kupować mieszkań", "ja wiem lepiej jak powinno się budować". Do tego dochodzi typowo lewacka niechęć do ludzi którzy kupili tu mieszkania i wyzywanie od "słoików", "nowobogackich", "korpoludków" itp.
Zapewne w dziedzinie architektury (jak i oczywiście każdej innej) uważasz się za "znafce i ałtorytet", ale powiedz czy znane Ci są takie pojęcia jak "strony świata", "słońce" i "cień"? Bo w Twojej wymarzonej wizji zabudowy bloki po południowej stronie zamiast półotwartych dziedzińców mają ciemne studnie gdzie światło nigdy nie dojdzie. Ale tak to już jest z lewicowcami, cele mają wzniosłe a na końcu wszyscy lądują głęboko w ciemnej ...Przyszli projektanci niech się uczą! Tak powinno wyglądać osiedle w tym miejscu gdzie obecnie jest osiedle Avia.

W każdym razie większość ludzi ogarnia zjawisko cienia w wieku wczesnoprzedszkolnym, zanim zaczniesz pouczać innych podciągnij się chociaż do takiego poziomu.
Jak na razie to prawie to zrobiłem ze śmiechuUwierzcie! Jakby władza zobaczyła waszą jedność to przepraszam za określenie: Zesraliby się ze strachu.

D89
Usunąłem swój wyczerpujący wpis, bo uznałem, że lepiej cb ignorować.

lrc1912 pisze:Nabudują bloków, a potem bezczelnie powiedzą piknik lotniczy jest zagrożony z powodu gęstniejącej zabudowy. Tak to jest w naszym kraju, że mniejszość decyduje za większość. Mniejszość nie ma dodatkowych praw! Ma przestrzegać reguł, zasad i praw narzuconych dla całego społeczeństwa. Dobrze, że Muzeum Lotnictwa zamierza nadal organizować pikniki. Jak dojdzie nie daj Bóg do tragedii to nie winić organizatora, bo ten przestrzega przepisy.
Najlepiej będzie winić mieszkańców nowych bloków bo przecież to oni dali zielone światło na budowę. Najlepiej tych martwych, żeby dyskusji nie było potem.
Rzeczywistość mamy taką jaką mamy i trzeba się do niej dostosować. Jeśli ktoś tu zawalił to mieszkańcy starych osiedli i reszta krakowiaków bo nie dopilnowali MPZP i to oni głosowali na obecną władzę miasta. "Słoiki" nie miały z tym nic wspólnego.
Piknik lotniczy niech będzie ale bez latających samolotów.

Ostatnio zmieniony 11 lut 2022, 15:38 przez lrc1912, łącznie zmieniany 5 razy.
lrc1912 pisze:Tą władze, która rządzi Krakowem wybierali urzędasy, bo ludzie mieli to gdzieś.
I właśnie mając to gdzieś dokonali wyboru.
lrc1912 pisze:A w miejscu zburzonego osiedla będzie lotnisko i nic więcej. Wiem co myślicie: Paranoik! Ale ja mam gdzieś kto co o mnie myśli.
Całe szczęście, że
Jesteś w mniejszości nie masz prawa tak mówić!!!
lrc1912 pisze:Jesteś w mniejszości nie masz prawa tak mówić!!!
Nasz forumowy Kim Dzong Ul w formielrc1912 pisze:Jak kiedyś uda mi się dojść do władzy, to zrównam to osiedle z ziemią, a mieszkańców przesiedlę do innego osiedla, które zostanie zbudowane z sensem gdzieś indziej. A w miejscu zburzonego osiedla będzie lotnisko i nic więcej.

Nasz forumowy Kim Dzong Ul w formie
D89 nie używaj określeń, których nie rozumiesz.

Bloki budują , a może pomyślał by ktoś o miejscach parkingowych , bo naprawde jest z tym problem
Niestety na działce 296 przed s.p.155 wydano pozwolenie na budowę bloku mieszkalnego 8 pięter!
"Budowa budynku mieszkalno-usługowego wielorodzinnego z parkingiem podziemnym na działce nr 296 obr. 7 Nowa Huta wraz z infrastrukturą techniczną, w tym przebudową sieci gazowej i wodociągowej, zagospodarowaniem terenu (ciągi komunikacyjne piesze i kołowe, miejsca postojowe) oraz zjazdem z działki nr 157/225 obr. 7 Nowa Huta przy ulicy Kłosowskiego w Krakowie"
Kłosowskiego między Ośrodkiem Zdrowia, a Żłobkiem będzie drogą dojazdową do tego bloku.
Dziwne że zezwolono na tak wysoki budynek mimo iż na aktualnym wtedy zagospodarowaniu przestrzennym jest to teren pod zabudowę niską. Deweloper jednak ma ostatnie słowo. Ręce opadają. Ostatni zielony teren w tej okolicy.

"Budowa budynku mieszkalno-usługowego wielorodzinnego z parkingiem podziemnym na działce nr 296 obr. 7 Nowa Huta wraz z infrastrukturą techniczną, w tym przebudową sieci gazowej i wodociągowej, zagospodarowaniem terenu (ciągi komunikacyjne piesze i kołowe, miejsca postojowe) oraz zjazdem z działki nr 157/225 obr. 7 Nowa Huta przy ulicy Kłosowskiego w Krakowie"
Kłosowskiego między Ośrodkiem Zdrowia, a Żłobkiem będzie drogą dojazdową do tego bloku.
Dziwne że zezwolono na tak wysoki budynek mimo iż na aktualnym wtedy zagospodarowaniu przestrzennym jest to teren pod zabudowę niską. Deweloper jednak ma ostatnie słowo. Ręce opadają. Ostatni zielony teren w tej okolicy.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”