Muzeum Lotnictwa Polskiego Kraków - Czyżyny (informacje, opinie, sugestie)
Re: Muzeum Lotnictwa Polskiego Kraków - Czyżyny (informacje, opinie, sugestie)
Dodałem zdjęcia w ten sposób, ponieważ podlinkowane przestają być wyświetlane po pewnym czasie.
lrc1912 pisze:Dodałem zdjęcia w ten sposób, ponieważ podlinkowane przestają być wyświetlane po pewnym czasie.
Ładne foty, sam robiłeś? Z kiedy to fotorelacja?
Nie wiesz kiedy Muzeum Lotnictwa Polskiego rusza z odbudową dwóch hangarów na terenie lotniska?
Zdjęcia zrobiłem dwa tygodnie temu. Postaram się coś więcej dowiedzieć odnośnie hangarów.
orlik pisze:lrc1912 pisze:Dodałem zdjęcia w ten sposób, ponieważ podlinkowane przestają być wyświetlane po pewnym czasie.
Ładne foty, sam robiłeś? Z kiedy to fotorelacja?
Nie wiesz kiedy Muzeum Lotnictwa Polskiego rusza z odbudową dwóch hangarów na terenie lotniska?
Wysłałem zapytanie w sprawie hangarów, ale nie dostałem odpowiedzi. Zamierzam wysłać pismo do Dyrektora, bo zaczyna mnie to irytować. Też chce wiedzieć kiedy i przede wszystkim co z piknikiem lotniczym. Irytuje mnie, że instytucja publiczna nie udziela żadnych informacji na ten temat, a zajmują się czymś, co mnie osobiście nie interesuje czyli pomocą dla Ukrainy. Niech sobie pomagają, ale nie afiszują się otwarcie na swoich stronach.
lrc1912 pisze:Wysłałem zapytanie w sprawie hangarów, ale nie dostałem odpowiedzi. Zamierzam wysłać pismo do Dyrektora, bo zaczyna mnie to irytować.
Pytanie, jaki stosunek do pikników lotniczych będą miały nowe władze Muzeum Lotnictwa Polskiego, bo tam chyba dyrektor był mocno zaangażowany w organizację imprezy co roku. Daj znać, jeśli się czegoś dowiesz w sprawie.
orlik pisze:lrc1912 pisze:Wysłałem zapytanie w sprawie hangarów, ale nie dostałem odpowiedzi. Zamierzam wysłać pismo do Dyrektora, bo zaczyna mnie to irytować.
Pytanie, jaki stosunek do pikników lotniczych będą miały nowe władze Muzeum Lotnictwa Polskiego, bo tam chyba dyrektor był mocno zaangażowany w organizację imprezy co roku. Daj znać, jeśli się czegoś dowiesz w sprawie.
Były Dyrektor Krzysztof Radwan zapoczątkował te pokazy. To była jego inicjatywa w roku 2003. Sam się zastanawiam, jaki stosunek do Małopolskiego Pikniku Lotniczego ma nowy Dyrektor Tomasz Kosecki. Powinni zorganizować imprezę no chyba, że nie chcą zarobić. Mi to lotto, ale nawet dam 50zł za bilet, byle oglądać pokazy. Myślę że w czasach w których przyszło żyć, ludzie tęsknią za odrobiną rozrywki i dadzą nawet te 50zł. Tak osobiście uważam. Inflacja szaleje, wszystko poszło w górę, a więc i Muzeum organizując pokaz z pewnością chciałoby zarobić. Dam znać jak się czegoś dowiem.
Dzień dziecka się skończył!!

Jak Boga kocham, kiedyś popierałem tę instytucję kultury, zakładałem wątki na forum w ich obronie i terenów zielonych, pikniku lotniczego etc. To, co oni robią, jest kpiną!! Od dwóch lat nie ma pokazów lotniczych. Wstyd!! Wprowadzają durne zakazy, a czy wiecie, że ustawa o materiałach wybuchowych do użytku cywilnego nie zabrania używania fajerwerków w dniu 31.12 i 1.01?
Idźmy dalej; dlaczego nie mogę na tym terenie grillować? Grillowanie powinno być tu legalne!!
Jak Boga kocham, kiedyś popierałem tę instytucję kultury, zakładałem wątki na forum w ich obronie i terenów zielonych, pikniku lotniczego etc. To, co oni robią, jest kpiną!! Od dwóch lat nie ma pokazów lotniczych. Wstyd!! Wprowadzają durne zakazy, a czy wiecie, że ustawa o materiałach wybuchowych do użytku cywilnego nie zabrania używania fajerwerków w dniu 31.12 i 1.01?
Idźmy dalej; dlaczego nie mogę na tym terenie grillować? Grillowanie powinno być tu legalne!!
To wymaga jeszcze wyegzekwowania, znając przykład Avii.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”