[DXIV] Przejście z os. Dywizjonu 303 na ul. / os. Orlińskiego - furtka w płocie / chodnik
Re: [DXIV] Przejście z os. Dywizjonu 303 na ul. / os. Orlińskiego - furtka w płocie / chodnik
@Bierm Ty tak serio? Mam wrażenie że to jakaś podpucha z tą wypowiedzią
chyba nie można aż tak zaściankowo podejść do tematu...
Przecież poruszając się po mieście co i rusz korzystamy z cudzej własności często nie zdając sobie z tego sprawy, jeśli będzie potrzeba to kilkunastu złociszy nie dasz, żeby i tobie i innym było lżej? Z tym usuwaniem po nocy siatki to ktoś nieźle odjechał 
Re: [DXIV] Przejście z os. Dywizjonu 303 na ul. / os. Orlińskiego - furtka w płocie / chodnik
Iti, co do 1), do końca lutego wszyscy podpisali akty notarialne, budimex nie ma już udziałów w tym terenie, wspólnota musiałaby chodnik wybudować.
Bierm pisze:Iti, co do 1), do końca lutego wszyscy podpisali akty notarialne, budimex nie ma już udziałów w tym terenie, wspólnota musiałaby chodnik wybudować.
Ale przecież pisałem, że jest możliwość uzyskania pieniędzy na ewentualny chodnik od Budimexu (o ile wspólnota i spółdzielnia chciałyby go budować). Przynajmniej taką deklarację od nich dostałem, powiedzmy, że to byłoby jakieś działanie pro bono z ich strony, w imię lepszej integracji osiedli. Nie chodzi więc o pieniądze wspólnoty.
Teraz jak będą bloki na . dzialce to na pewno sm czyzyny zlikwiduje płot. Prezes mówił ze się moze ulozyc ale czeka na wyrok sądu. Chyba trzeba zgłosić to do um jako utrudnianie dojścia do poczty.
Wojewódzki Sąd Administracyjny w Krakowie w składzie następującym: Przewodniczący: Sędzia WSA Magda Froncisz Sędziowie : Sędzia WSA Krystyna Daniel (spr.) Sędzia WSA Paweł Darmoń Protokolant: Maksymilian Krzanowski po rozpoznaniu na rozprawie w dniu 12 marca 2019 r. sprawy ze skargi Spółdzielni Mieszkaniowej [...] w K. na decyzję Wojewody [...] z dnia 26 października 2018 r. znak: [...] w przedmiocie zmiany decyzji w sprawie zatwierdzenia projektu budowlanego zamiennego i udzielenia pozwolenia na budowę I. uchyla zaskarżoną decyzję oraz poprzedzającą ją decyzję organu I instancji; II. zasądza od Wojewody [...] na rzecz strony skarżącej Spółdzielni Mieszkaniowej [...] w K. kwotę 697 zł (słownie: sześćset dziewięćdziesiąt siedem złotych) tytułem zwrotu kosztów postępowania.
http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/74D68B098E
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”