lrc1912 pisze:A ja wczoraj byłem na grillu w samotnościbo żaden z moich znajomych nie chciał iść! Ważniejszy jest dla nich facebook i wchodzenie na niego co pięć minut aż do nawet pierwszej w nocy. Swoją drogą na terenie Muzeum Lotnictwa, Lotniczego Parku i Pasa Startowego możecie sobie na legalu robić grilla, pić piwko nikt was tam nie przegoni, ale zawsze trzeba mieć oczy dookoła głowy. Osobiście jestem zwolennikiem, żeby tego typu atrakcje były dozwolone, bo jeżeli ktoś nam tego zabrania, to niestety nie żyjemy w wolnym kraju. Kilka dni temu jakieś głupki darły ryja: "Wolność i swoboda" Niech mi ktoś powie gdzie widzi wolność? Odgórnie zapadają decyzje co wolno, a czego nie. Wolność polega na tym, że każdy robi co chce, a jak złamie prawo, to odpowiada i koniec.
Czyli jak ostatecznie z grillowaniem i piciem w tym miejscu - wskazał Pan, że" "możecie sobie na legalu robić grilla, pić piwko nikt was tam nie przegoni" jednak zaraz podaje Pan, że: "ale zawsze trzeba mieć oczy dookoła głowy". Skoro można legalnie to chyba nik nie ma podstaw do przeganiania.
Rozumiem, że chodziło Panu o to, że legalnie nie można ale w praktyce służby tam nie przeganiają i nie wlepiają mandatów - czy tak faktycznie jest? Chętnie bym tam urządził grilla ale nie wiem czy to duże ryzyko.