To będzie piękna Ozdoba!
Zrób zdjęcia na południe. Elektrociepłownia, nowy szkieletor, Spodek jak w filmie "Żandarm i kosmici".
Infrastruktura zawsze była Tu słabą stroną. Co ciekawe linie autobusowe pozabierali ze sobą(...) na Bohomolca, i Dąbrowskiej, jak Ochódzki budkę telefoniczną.
Czyżyńska Kładka na Lotnisko - Budżet Obywatelski Miasta Krakowa 2017
Re: Czyżyńska Kładka na Lotnisko - Budżet Obywatelski Miasta Krakowa 2017
iti pisze:Żeby jeszcze ktoś pomyślał o takim projekcie, który byłby ozdobą dla tej okolicy i jednym z jej znaków rozpoznawczych
Ja pomyślałem

- kładka
- ekrany
- park
Wyszło mi coś takiego:

Nie wygląda mi to na jakieś mega drogie rozwiązanie.. Co myślicie?

-
Wpisuje się w tegoroczny pomysł ZIKiT-u, by w ramach walki ze smogiem wzdłuż dróg uprawiać łąki z wysoką trawą i polnymi kwiatami zamiast pielęgnować trawniki 

Nawet jakby teraz sie nie udalo to mamy kilka pomyslow na przyszloroczny Budzet Obywatelski.
np. Ekrany powinny byc znacznie bardziej w budzecie niz kladka.
Arav pisze:Nawet jakby teraz sie nie udalo to mamy kilka pomyslow na przyszloroczny Budzet Obywatelski.
Żadnych ekranow, trzeba coś wymyśec innego . Jakiś mały nasyp tak jak to planują w nowym parku.
Ekrany szpecą krajobraz nieważne ze to nie góry albo jeziora ale nie chce widzieć dookoła ekranow i czuć się jak w klatce. Juz jedną klatkę kupiłem i będę się w niej gnieździl przez jakiś czas więc trzeba Nam przestrzeni a nie ograniczeń.
To tylko pomysl zeby zaczac tez cos ogarniac pod kontem przyszlego BO bo jak widac w tegorocznym niezbyt nam wyszlo...
Nasypy to super pomysl. Ostatnio jak szedlem na tramwaj na Stella Sawickiego to zauwazylem ze tam wlasnie sa takie nasypy oddzielajace bloki od estakady. Bylo cicho I estetycznie I ZIELONO! Mysle ze skoro juz takie nasypy sa na fragmencie Stella to smialo moznaby je pociagnac nieco dalej.
Nasypy to super pomysl. Ostatnio jak szedlem na tramwaj na Stella Sawickiego to zauwazylem ze tam wlasnie sa takie nasypy oddzielajace bloki od estakady. Bylo cicho I estetycznie I ZIELONO! Mysle ze skoro juz takie nasypy sa na fragmencie Stella to smialo moznaby je pociagnac nieco dalej.
-
W projekcie takiej kładki oprócz trawy musi się też oczywiście znaleźć ścieżka rowerowa i chodnik 

Horyzont pisze:iti pisze:Żeby jeszcze ktoś pomyślał o takim projekcie, który byłby ozdobą dla tej okolicy i jednym z jej znaków rozpoznawczych
Ja pomyślałemProponuję upiec parę pieczeni na jednym ogniu, a więc:
- kładka
- ekrany
- park
Wyszło mi coś takiego:
Nie wygląda mi to na jakieś mega drogie rozwiązanie.. Co myślicie?
Coś pięknego

Ostatnio zmieniony 11 lut 2022, 15:50 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Na Bora Komoroskiego jeszcze nie ma nowej drogi, a już budują ekrany akustyczne. Przy SS. przez 10 lat nie ma ekranów. Co gorsza nowe centrum handlowe, i wiadukty z nasypami pogorszą akustyke w czasie koncertów, i innych na zachodniej części pasa.
Na no poszły pieniądze!
Na no poszły pieniądze!
Z tymi ekranami to bardzo dobrze ze budują pierwsze , potem przy budowie drogi juz bedzie ciszej maszyny nie będą hałasować
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”