Hałas od ulicy Stella-Sawickiego i jego uciążliwość dla mieszkańców
Re: Hałas od ulicy Stelli-Sawickiego
Im wyżej tym ciszej proste jak cep.
@Gucio, niekoniecznie. Na najniższych piętrach może być ciszej ze względu na drzewa i zarośla rosnące pomiędzy Stella-Sawickiego i Orlińskiego 4. Wyżej nie będzie takiej ochrony, więc może być głośniej.

Według planów parkingu będzie on przebiegał tak jak biała linia a śliski tor zaczyna się tuż za tą reklamą na ogrodzeniu

iti pisze:@Gucio, niekoniecznie. Na najniższych piętrach może być ciszej ze względu na drzewa i zarośla rosnące pomiędzy Stella-Sawickiego i Orlińskiego 4. Wyżej nie będzie takiej ochrony, więc może być głośniej.
Panie ITI przed moim blokiem O1 nie ma zadnych krzakow ani drzew

A jak nawet posadza to zeby to cokolwiek uroslo to bedzie poczekać lat kilkanascie lub dziesiat a patrza na Nasz projekt zieleni dokola bloku to jest raczej marny ale dodam ( tak zeby Pani Jasiek nie mowila ze tylko narzekam

jak nie ma , a po drugiej stronie drogi ????? ; )
Po drugiej stronie ulicy to rzeczywiście jest cały Park
A tak wogóle to nie mogę się juz doczekać kiedy będę Was wszystkich mijał na naszych małych, wąskich i ciemnych korytarzach naszych klatek i mówił
Dzień Dobry jaką dziś mamy usterkę

A tak wogóle to nie mogę się juz doczekać kiedy będę Was wszystkich mijał na naszych małych, wąskich i ciemnych korytarzach naszych klatek i mówił
Dzień Dobry jaką dziś mamy usterkę

-
Nie wiem czy na 5 - 7 piętrze ekran cokolwiek pomoże. Ekran sięga max do 2 piętra.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2015, 18:44 przez johnybastard, łącznie zmieniany 1 raz.
Tutaj jest link do najnowszej mapy akustycznej Krakowa:
msip.um.krakow.pl/msip/index.html?config=config_halas.xml
msip.um.krakow.pl/msip/index.html?config=config_halas.xml
Nie jestem ekspertem, ale ekrany akustyczne są różne. Niektóre tylko "odbijają" hałas i te raczej szału nie robią. Inne pochłaniają hałas i to już coś daje nawet dla wyższych pięter. Ponadto są też ekrany półtunelowe, które zatrzymują hałas wewnątrz tunelu. Ogólnie rozwiązań jest wiele, więc zanim nie będziemy znali konkretów jakie ekrany powstaną (o ile powstaną) dyskusja o ich skuteczności jest raczej bezcelowa.
No tak, z pewnością ekran akustyczny ekranowi nierówny
Ale tak naprawdę z tymi ekranami, to chyba jednak kwestia dosyć odległej przyszłości, bo jeśli je będą robić, to pewnie razem z przebudową ulicy Stella-Sawickiego, a do tego zostało jeszcze raczej sporo lat
Za to być może razem z ekranami, pod blokiem pojawi się tramwaj 

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”