Hałas od ulicy Stella-Sawickiego i jego uciążliwość dla mieszkańców

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
maks

Re: Hałas od ulicy Stelli-Sawickiego

Postautor: maks » 25 mar 2016, 9:17

hmm mówisz, że rozbija tkankę miejska? a to na nią składa się hałas? np z tirów albo wydechów wielkości rury od sracza? nie wiedziałem że to takie cenne :lol:

sam.slater

Postautor: sam.slater » 10 kwie 2016, 16:14

Nie specjalnie podobają mi się ekrany akustyczne w mieście, ale od Stella-Sawickiego jest dość spory hałas. Alternatywą mogą być nasadzenia, ale wiadomo drzewa długo rosną...Szansą też jest wschodnia obwodnica Krakowa, liczę że część ruchu przenieście z 3 obwodnicy właśnie na ekspresówkę. Pomijając oczywiście ruch lokalny...

sunder

Postautor: sunder » 10 kwie 2016, 22:41

A ja jestem za ekranami. Przynajmniej bedzie mozna wyjsc na balkon i posiedziec. Na wieczystej zrobili ekrany i znajomy z pracy stwierdzil, ze wreszcie moze balkon na parterze otworzyć.

gucio

Postautor: gucio » 10 kwie 2016, 22:46

I spytaj jak mu się polepszyla przestrzeń przed oknami ? Jaki ma piękny widok na zielony beton . . . Żal . . A jak się coś stanie ktoś zasłabnie kogoś napadna to nikt nie będzie nawet wiedział . . .
Czemu tak daleko ekrany stawiać ? Postacie sobie przed oknami będziecie mieć ciszej i bardziej intymnej :-)

sunder

Postautor: sunder » 10 kwie 2016, 23:00

Przestrzen byla taka ze nie wychodzil na balkon wogole jak byl taki hałas ze ledwo cokolwiek bylo slychac 10 metrów od drogi. Otworzenie okna by przewietrzyc wiazalo sie z TV na full. Zero komfortu zycia. Takich mieszkan przy wieczystej jest pelno wybudowanych 20 lat temu...

Coś za coś do parku można sobie wyjść w każdej chwili. Ja jednak wolalbym spać spokojnie przy otwartym oknie w lecie niż sie wq....ć i poł nocy sie meczyć.

KOSMO

Postautor: KOSMO » 10 kwie 2016, 23:15

przemieszczam się okolicami Opolskiej rowerem od niepamiętnych czasów, i jestem za ekranami
jest cicho, nie ma pyłu i smrodu
zdecydowanie polecam, nawet kosztem widoku, i nasłonecznienia

newkind

Postautor: newkind » 11 kwie 2016, 0:02

Opolska jest o tyle super, że tam te ekrany są pokryte drewnem lub są z drewna i w dodatku porośnięte bluszczem, tak, że jest to ściana zieleni - takie coś w ogóle by mi nie przeszkadzało i byłbym za.

stefan.zimoch

Postautor: stefan.zimoch » 12 paź 2016, 11:03

Witam forumowiczów.
Bylem wczoraj na dziedzińcu O6, spędziłem tam około 20 min i ... JEST DRAMAT. Tam po prostu nie będzie dało się normalnie funkcjonować. Nie wiem co mnie podkusiło kupić tam mieszkanie :-( . Myślałem, że kupując lokal z oknami na dziedziniec, gwarantuje sobie jeśli nie prywatność to chociaż ciszę. Niestety prawda jest taka, że jeśli nie zbudują ekranów akustycznych będzie bardzo źle. Pozdrawiam. :(

gucio

Postautor: gucio » 12 paź 2016, 12:31

Przeciez Pan wiedział gdzie kupuje mieszkanie. To jest miasto a nie wieś. . .
To teraz niech Pan sobie wyobrazić ludzi którzy mieszkają przy ulicy albo nad ulicą :-)
Nie jest źle. .

Tommy

Postautor: Tommy » 12 paź 2016, 13:31

Panie Stefanie, niech Pan sobie kupi zatyczki do uszu zamiast ekranów. Ekrany szpeca okolicę, zaśmiecają krajobraz, a zatyczek nie widać, są skuteczniejsze i kosztują grosze. Uchronią Pana przed hałasem nie tylko od Stella ale także od mieszkań, puszczania muzyki z balkonów, imprez na dziedzińcu itp. Poza tym jedna pani w pana klatce podobno chce prowadzic działalność gospodarcza w zakresie udzielania lekcji gry na fortepianie, gdzie ekrany nic Panu nie pomogą...

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”