Hałas od ulicy Stella-Sawickiego i jego uciążliwość dla mieszkańców
Re: Hałas od ulicy Stelli-Sawickiego
hmm mówisz, że rozbija tkankę miejska? a to na nią składa się hałas? np z tirów albo wydechów wielkości rury od sracza? nie wiedziałem że to takie cenne 

-
Nie specjalnie podobają mi się ekrany akustyczne w mieście, ale od Stella-Sawickiego jest dość spory hałas. Alternatywą mogą być nasadzenia, ale wiadomo drzewa długo rosną...Szansą też jest wschodnia obwodnica Krakowa, liczę że część ruchu przenieście z 3 obwodnicy właśnie na ekspresówkę. Pomijając oczywiście ruch lokalny...
A ja jestem za ekranami. Przynajmniej bedzie mozna wyjsc na balkon i posiedziec. Na wieczystej zrobili ekrany i znajomy z pracy stwierdzil, ze wreszcie moze balkon na parterze otworzyć.
I spytaj jak mu się polepszyla przestrzeń przed oknami ? Jaki ma piękny widok na zielony beton . . . Żal . . A jak się coś stanie ktoś zasłabnie kogoś napadna to nikt nie będzie nawet wiedział . . .
Czemu tak daleko ekrany stawiać ? Postacie sobie przed oknami będziecie mieć ciszej i bardziej intymnej
Czemu tak daleko ekrany stawiać ? Postacie sobie przed oknami będziecie mieć ciszej i bardziej intymnej

Przestrzen byla taka ze nie wychodzil na balkon wogole jak byl taki hałas ze ledwo cokolwiek bylo slychac 10 metrów od drogi. Otworzenie okna by przewietrzyc wiazalo sie z TV na full. Zero komfortu zycia. Takich mieszkan przy wieczystej jest pelno wybudowanych 20 lat temu...
Coś za coś do parku można sobie wyjść w każdej chwili. Ja jednak wolalbym spać spokojnie przy otwartym oknie w lecie niż sie wq....ć i poł nocy sie meczyć.
Coś za coś do parku można sobie wyjść w każdej chwili. Ja jednak wolalbym spać spokojnie przy otwartym oknie w lecie niż sie wq....ć i poł nocy sie meczyć.
przemieszczam się okolicami Opolskiej rowerem od niepamiętnych czasów, i jestem za ekranami
jest cicho, nie ma pyłu i smrodu
zdecydowanie polecam, nawet kosztem widoku, i nasłonecznienia
jest cicho, nie ma pyłu i smrodu
zdecydowanie polecam, nawet kosztem widoku, i nasłonecznienia
Opolska jest o tyle super, że tam te ekrany są pokryte drewnem lub są z drewna i w dodatku porośnięte bluszczem, tak, że jest to ściana zieleni - takie coś w ogóle by mi nie przeszkadzało i byłbym za.
-
Witam forumowiczów.
Bylem wczoraj na dziedzińcu O6, spędziłem tam około 20 min i ... JEST DRAMAT. Tam po prostu nie będzie dało się normalnie funkcjonować. Nie wiem co mnie podkusiło kupić tam mieszkanie
. Myślałem, że kupując lokal z oknami na dziedziniec, gwarantuje sobie jeśli nie prywatność to chociaż ciszę. Niestety prawda jest taka, że jeśli nie zbudują ekranów akustycznych będzie bardzo źle. Pozdrawiam. 
Bylem wczoraj na dziedzińcu O6, spędziłem tam około 20 min i ... JEST DRAMAT. Tam po prostu nie będzie dało się normalnie funkcjonować. Nie wiem co mnie podkusiło kupić tam mieszkanie

Przeciez Pan wiedział gdzie kupuje mieszkanie. To jest miasto a nie wieś. . .
To teraz niech Pan sobie wyobrazić ludzi którzy mieszkają przy ulicy albo nad ulicą
Nie jest źle. .
To teraz niech Pan sobie wyobrazić ludzi którzy mieszkają przy ulicy albo nad ulicą

Nie jest źle. .
Panie Stefanie, niech Pan sobie kupi zatyczki do uszu zamiast ekranów. Ekrany szpeca okolicę, zaśmiecają krajobraz, a zatyczek nie widać, są skuteczniejsze i kosztują grosze. Uchronią Pana przed hałasem nie tylko od Stella ale także od mieszkań, puszczania muzyki z balkonów, imprez na dziedzińcu itp. Poza tym jedna pani w pana klatce podobno chce prowadzic działalność gospodarcza w zakresie udzielania lekcji gry na fortepianie, gdzie ekrany nic Panu nie pomogą...
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”