newkind pisze:Ja proponuję, żeby wykorzystać niedzielę i ustawić się pod kościołami w Czyżynach i rozdawać ulotki ludziom wychodzącym z mszy - duże skupisko lokalnych mieszkańców w jednym miejscu. Mnie niestety nie ma od piątku do wtorku w Krakowie, ale takto chętnie bym był jednym z ochotników.
Jak ktoś mieszka aktualnie w czyżynach i ma dobre stosunki z proboszczem to może podsunąć mu plakacik to może wywiesi w gablotce, albo wspomni w ogłoszeniach parafialnych ( została ostatnia niedziela miesiąca):P
BTW. Dostałem e-maila od Budimexu z informacją o inicjatywie związanej z parkiem

Treść poniżej :
"Szanowni Państwo,
na prośbę autora projektu „Zamieszkaj obok parku” (projekt do budżetu obywatelskiego m. Krakowa) przesyłamy informacje dot. inicjatywy związanej z urządzeniem nowego parku w Czyżynach.
- biuro obsługi klienta
Budimex Nieruchomości
Drodzy Sąsiedzi,
pojawiła się możliwość stworzenia nowego parku w Czyżynach na terenie starej zajezdni autobusowej. Teren obok hangaru obecnie wykorzystywany przez szkołę jazdy za dwa lata może zmienić się w nowy park.
To niepowtarzalna szansa, aby zbudować coś wspólnego dla obecnych i nowych mieszkańców Czyżyn, nowe miejsce spotkań, plac zabaw, alejki i ścieżki rowerowe.
Aby jednak powstał nowy miejski park, potrzeba Państwa głosów poparcia. Zagłosować może każdy mieszkaniec Krakowa, który ukończył 16 lat, rejestrując się na stronie budżetu obywatelskiego Miasta Krakowa
budzet.dialoguj.pl/projects/1331-zamieszkaj-obok-parku i oddając głos na projekt numer 65. Aby oddany głos był ważny, trzeba zagłosować na 3 projekty miejskie, 3 projekty dzielnicowe i potwierdzić na końcu swój wybór.
Głosować można do 30 czerwca 2016 roku. W razie wątpliwości lub pytań jak zagłosować zachęcamy do przeczytania artykułu na stronie
http://www.noweczyzyny.com.
Każdy głos jest ważny, dlatego prosimy również o rozpowszechnienie tej informacji wśród swoich bliskich i znajomych.
Zapraszam zatem do głosowania, mamy czas tylko do końca czerwca!
- autor projektu „Zamieszkaj obok parku”
Wysyłka została zrealizowana w ramach realizacji umowy i działań prospołecznych."