Hałas od ulicy Stella-Sawickiego i jego uciążliwość dla mieszkańców

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Lucek

Re: Hałas od ulicy Stelli-Sawickiego i jego uciążliwość dla mieszkańców

Postautor: Lucek » 12 paź 2016, 20:26

"To jest miasto a nie wieś. . . ", i "zatyczki" - jest tu paru, widocznych w każdym wątku, choć nie wiedzą jeszcze o czym piszą. Myślę, że pierwsi będą używać zatyczek, i szukać działki daleko od miasta.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 12 paź 2016, 20:35

Zauważyłem, że co poniektórzy narzekają na hałas do przesady nie powiem jest uciążliwy, ale większości przeszkadza nawet w czasie dwóch dni imprezy lotniczej lub jakiegoś koncertu na terenie MLP dwa dni raz w roku.:shock:

jasiek

Postautor: jasiek » 12 paź 2016, 21:49

Przy zamkniętych oknach nie słychać ulicy Stella. W lecie jest to odczuwalne ale nie ma tragedii. Można się przyzwyczaić, tyle że dźwięki się odbijają i rozchodzą więc odczucie może być różne w zależności od piętra i umiejscowienia mieszkania. W porównaniu z Opolska czy Alejami nie jest źle ;)

sam.slater

Postautor: sam.slater » 12 paź 2016, 21:58

Do hałasu można się przyzwyczaić, po pewnym czasie ucho eliminuje szum ulicy. Może kiedyś jak wybudują całość obwodnicy ruch się trochę uspokoi, ale jeszcze długie lata do tego.

Micha
Kontaktowanie:

Postautor: Micha » 27 lip 2018, 17:42

Witajcie ludki mieszkających od strony Stella.

Czy nie macie problemu z hałsem pochodzącym od ulicy zwłaszcza w nocy kiedy jest upalne lato. Zastanawiam sie co by można było pokombinować, aby żyło nam się lepiej. Jak wiadomo w 2019 ma powstać skrzyżowanie Orlińskiego x Stella, jednak nie ma w planach budowy ekranów. Z Zikitu dostałem wiadomość, że ekrany moga się pojawić w trakcie budowy tramwaju, ale to jest trochę zbyt odległa perspetkywa.

Jak radzicie sobie z hałasem ? Macie jakieś pomysły? Jestem przekonany że normy zwłaszcza od strony Stella nie są spełnione.

gucio

Postautor: gucio » 27 lip 2018, 18:32

Hałas niestety jest i będzie chyba że zlikwidują drogę . . . Mieszkając w mieście tak to wygląda . . .
Każdy by chciał mieć spokój ciszę ptaszki strumyk i lasek za oknem ale takie rzeczy tylko na wsi i to już niestety nie wszędzie.
Osobiście na żadne ekrany się nie zgadzam . . .
Przy budowie parku miał być zbudowany lekki murek z wału ziemi ale na czym stanęło to wiedzą tylko Jakabe z projektu więc należy ich się spytać co jeszcze można zrobić :-)

iti

Postautor: iti » 27 lip 2018, 20:18

Trzeba lobbować za tym, żeby podczas planowanej przebudowy ul. Stella-Sawickiego przedłużyć tunel, który ma być pod rondem zaplanowanym nieco powyżej Orlińskiego 1 ;) Skro gdzieś w Zielonkach wkopuje się IV obwodnicę, to dlaczego by tego nie robić w środku miasta :)

knd

Postautor: knd » 27 lip 2018, 21:07

Mi nie przeszkadza, kupujac mieszkanie zdawalem sobie sprawe, ze obok jest Stella Sawickiego i bralem to pod uwage. Wczesniej mieszkalem w miejscach, gdzie halas od ulicy byl wiekszy i tez dawalem rade. Po kilku miesiacach tez sie przyzwyczaisz i jak bedziesz jezdzic gdzies, gdzie bedzie cicho, to bedziesz czuc sie nieswojo.

Nie ma chyba zadnego sposobu na zmniejszenie tego halasu we wlasnym zakresie - mozesz zamknac okno, ale wtedy pozegnasz sie ze swierzym powietrzem.

Micha
Kontaktowanie:

Postautor: Micha » 28 lip 2018, 18:22

Wypowiedziały się osoby co mieszkają od strony osiedla :D

andrew

Postautor: andrew » 28 lip 2018, 18:58

Ja mieszkam od strony Stella i jestem za ekranami.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”