Hałas od ulicy Stella-Sawickiego i jego uciążliwość dla mieszkańców
Re: Hałas od ulicy Stelli-Sawickiego i jego uciążliwość dla mieszkańców
"To jest miasto a nie wieś. . . ", i "zatyczki" - jest tu paru, widocznych w każdym wątku, choć nie wiedzą jeszcze o czym piszą. Myślę, że pierwsi będą używać zatyczek, i szukać działki daleko od miasta.
Zauważyłem, że co poniektórzy narzekają na hałas do przesady nie powiem jest uciążliwy, ale większości przeszkadza nawet w czasie dwóch dni imprezy lotniczej lub jakiegoś koncertu na terenie MLP dwa dni raz w roku.

Przy zamkniętych oknach nie słychać ulicy Stella. W lecie jest to odczuwalne ale nie ma tragedii. Można się przyzwyczaić, tyle że dźwięki się odbijają i rozchodzą więc odczucie może być różne w zależności od piętra i umiejscowienia mieszkania. W porównaniu z Opolska czy Alejami nie jest źle 

-
Do hałasu można się przyzwyczaić, po pewnym czasie ucho eliminuje szum ulicy. Może kiedyś jak wybudują całość obwodnicy ruch się trochę uspokoi, ale jeszcze długie lata do tego.
Witajcie ludki mieszkających od strony Stella.
Czy nie macie problemu z hałsem pochodzącym od ulicy zwłaszcza w nocy kiedy jest upalne lato. Zastanawiam sie co by można było pokombinować, aby żyło nam się lepiej. Jak wiadomo w 2019 ma powstać skrzyżowanie Orlińskiego x Stella, jednak nie ma w planach budowy ekranów. Z Zikitu dostałem wiadomość, że ekrany moga się pojawić w trakcie budowy tramwaju, ale to jest trochę zbyt odległa perspetkywa.
Jak radzicie sobie z hałasem ? Macie jakieś pomysły? Jestem przekonany że normy zwłaszcza od strony Stella nie są spełnione.
Czy nie macie problemu z hałsem pochodzącym od ulicy zwłaszcza w nocy kiedy jest upalne lato. Zastanawiam sie co by można było pokombinować, aby żyło nam się lepiej. Jak wiadomo w 2019 ma powstać skrzyżowanie Orlińskiego x Stella, jednak nie ma w planach budowy ekranów. Z Zikitu dostałem wiadomość, że ekrany moga się pojawić w trakcie budowy tramwaju, ale to jest trochę zbyt odległa perspetkywa.
Jak radzicie sobie z hałasem ? Macie jakieś pomysły? Jestem przekonany że normy zwłaszcza od strony Stella nie są spełnione.
Hałas niestety jest i będzie chyba że zlikwidują drogę . . . Mieszkając w mieście tak to wygląda . . .
Każdy by chciał mieć spokój ciszę ptaszki strumyk i lasek za oknem ale takie rzeczy tylko na wsi i to już niestety nie wszędzie.
Osobiście na żadne ekrany się nie zgadzam . . .
Przy budowie parku miał być zbudowany lekki murek z wału ziemi ale na czym stanęło to wiedzą tylko Jakabe z projektu więc należy ich się spytać co jeszcze można zrobić
Każdy by chciał mieć spokój ciszę ptaszki strumyk i lasek za oknem ale takie rzeczy tylko na wsi i to już niestety nie wszędzie.
Osobiście na żadne ekrany się nie zgadzam . . .
Przy budowie parku miał być zbudowany lekki murek z wału ziemi ale na czym stanęło to wiedzą tylko Jakabe z projektu więc należy ich się spytać co jeszcze można zrobić

Trzeba lobbować za tym, żeby podczas planowanej przebudowy ul. Stella-Sawickiego przedłużyć tunel, który ma być pod rondem zaplanowanym nieco powyżej Orlińskiego 1
Skro gdzieś w Zielonkach wkopuje się IV obwodnicę, to dlaczego by tego nie robić w środku miasta 

Mi nie przeszkadza, kupujac mieszkanie zdawalem sobie sprawe, ze obok jest Stella Sawickiego i bralem to pod uwage. Wczesniej mieszkalem w miejscach, gdzie halas od ulicy byl wiekszy i tez dawalem rade. Po kilku miesiacach tez sie przyzwyczaisz i jak bedziesz jezdzic gdzies, gdzie bedzie cicho, to bedziesz czuc sie nieswojo.
Nie ma chyba zadnego sposobu na zmniejszenie tego halasu we wlasnym zakresie - mozesz zamknac okno, ale wtedy pozegnasz sie ze swierzym powietrzem.
Nie ma chyba zadnego sposobu na zmniejszenie tego halasu we wlasnym zakresie - mozesz zamknac okno, ale wtedy pozegnasz sie ze swierzym powietrzem.
Wypowiedziały się osoby co mieszkają od strony osiedla 

Ja mieszkam od strony Stella i jestem za ekranami.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”