morth pisze:Ekspresjah pisze:A co myślały osoby kupujące mieszkanie z parkingiem? Że pozostali, którzy nie kupią miejsc z powodów własnych, np. finansowych, lub z powodu braku dostępnych miejsc (w końcu współczynnik to 0,6), nie będą mieli samochodów? Nie będą nimi jeździć po osiedlu i nie będą mieli potrzeby parkowania? Jeśli tak, to wyobraźnia osób kupujących mieszkanie z miejscem parkingowym jest bardzo ograniczona... Trzeba było się zastanowić i poszukać mieszkania na osiedlu z ogólnodostępnym parkingiem, współczynnikiem przekraczającym 1 albo tam, gdzie deweloper nie sprzedawał mieszkań bez miejsc postojowych. Przestańcie zaglądać do kieszeni osobom, które nie kupiły miejsc parkingowych.
Ale to właśnie osoby bez takiego miejsca, a z samochodem powinny pomyśleć o takim osiedlu, a nie osoby, które takie miejsce kupiły nie uważasz?:D Bo jest to chyba bardziej logiczne ^_^
W punkt.
I to nie ja muszę szukać ogólnodostępnego miejsca do parkowania, nie ja mam problem ale nie ma to jak odwracanie kota ogonem.
Postawa roszczeniowa i 'jakoś to będzie'. A ja chce mieć tylko porządek na osiedlu i brak slalomu między samochodami.
Jak ktoś napisał wcześniej, dojście z Włodarczyka zajmuje 5min.
Ekspresjah, sama powinnaś wziąć sobie do serca co napisałaś jeśli boli Cię obecna sytuacja.
"Trzeba było się zastanowić i poszukać mieszkania na osiedlu z ogólnodostępnym parkingiem, współczynnikiem przekraczającym 1 albo tam, gdzie deweloper nie sprzedawał mieszkań bez miejsc postojowych."