Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
ngy16687

Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!

Postautor: ngy16687 » 23 cze 2016, 18:46

@kamil więcej pary, statystyki nam nie zagłosują, to kto chętny na ulotki pod szkołą, w klatce? Czy wszyscy członkowie Waszych rodzin i Wasi znajomi oddali już głos? A koleżanki i koledzy w pracy oni, też mają potrzebny głos ;)

ngy16687 pisze:ULOTKA A4 do pobrania
drive.google.com/open?id=0B6flwcxwJA9FOHEtYmdRQjZOYzQ

ULOTKA A5 do pobrania i do pocięcia
drive.google.com/open?id=0B6flwcxwJA9FOUlwY2t5SG56aWM

Tak rozdawał ;) Rozdawał na pikniku Czyżyny Dzieciom, w każdym razie przydałoby się wsparcie. Ze swojej strony kontynuuję akcję i jutro/pojutrze rozwieszę we wszystkich blokach na 2 Pułku ulotkę A4, a do bloków najbliższych parkowi wrzucę do skrzynek te ulotki A5.

Dogaduję chętnych na oplakatowanie Dywizjonu 303. Ale nie czekajcie na mnie, sami również drukujcie i rozdawajcie. Jesli zobaczę, że jest już ulotka to czas spożytkuję na drugą stronę Jana Pawła II. A moze ktos jutro obstawiłby zakończenie roku w szkole na 2 Pułku i/lub Dywizjonu? Gotów jestem przygotować 300-400 ulotek. Kto się pisze?

kamil

Postautor: kamil » 23 cze 2016, 19:16

Właśnie rozwiesiłem ulotki w paru klatkach na swoim osiedlu ;) oczywiście nie obyło się bez zaczepki starej baby ...

Felipe

Postautor: Felipe » 23 cze 2016, 20:22

kamil pisze:Właśnie rozwiesiłem ulotki w paru klatkach na swoim osiedlu ;) oczywiście nie obyło się bez zaczepki starej baby ...

Może wyglądasz jak patol i wzbudzasz odrazę?
Trochę szacunku do starszych osób...

Paola_g87

Postautor: Paola_g87 » 23 cze 2016, 20:34

Ja już oddałam głos plus cała moja rodzinka teraz przesyłam maile do znajomych;)
trzymam kciuki żeby się udało!!!!!

supper

Postautor: supper » 23 cze 2016, 22:47

Fajnie, że budimex wysłał maile.
Gdyby przyszłym mieszkańcom zależało z wygraną nie byłoby problemu.

adamR

Postautor: adamR » 23 cze 2016, 22:54

Obawiam się, że duża część przyszłych mieszkańców nie mieszka ne razie w Krakowie lub nie może podać, przy rejestracji, krakowskiego adresu.

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 24 cze 2016, 7:25

Więcej optymizmu. Są rodziny, znajomi. Projekt parku już w okolicach 5 miejsca w tabeli, 6 dni do końca głosowania. Czy wszyscy już oddali głos? Pamiętacie, że zagłosować może również mama, tata, babcia, dziadek, pradziadek, sąsiad, sąsiadka, dzieci >= 16 lat, ich koledzy, koleżanki?

ngy16687 pisze:ULOTKA A4 do pobrania i promowania nowego parku
drive.google.com/open?id=0B6flwcxwJA9FOHEtYmdRQjZOYzQ

ULOTKA A5 w wersji A5
drive.google.com/open?id=0B6flwcxwJA9FOUlwY2t5SG56aWM

Inok

Postautor: Inok » 24 cze 2016, 7:30

Wczoraj zebrałem kilkanaście głosów i rozwiesiłem trochę plakatów, ale z tego, co widzę jedyną szansą na osiągnięcie celu jest informacja po każdej mszy, zebranie podpisów pod kościołem, w M1, gdzie się jeszcze da i wklepanie samemu, bo głosy w pozostałych projektach rosną szybciej niż u nas. Patrząc realnie to jest jedyna droga do budowy parku. Wiec zachęcam jak najwięcej ludzi kilka godzin w niedzielę zbierania podpisów i samemu to wprowadzić, niech nikt nie patrzy na nikogo i sam idzie i zbiera. Ja byłem wczoraj, idę jutro i niedzielę.

Na front wszyscy, bo to wojna o nas :twisted:

morth

Postautor: morth » 24 cze 2016, 8:28

kamil pisze:Szybkie podsumowanie na dzień dzisiejszy:
Projekt 62: PIERWSZY WODNY PLAC ZABAW W PARKU JORDANA 1313 - głosy
Projekt 49: Angielski 5 Razy w Tygodniu – Kontynuacja lub Rozpoczęcie - 1085 głosy
Projekt 26: Wyremontujmy Przedszkola i Szkoły - 866 głosy
Projekt 75: Powiększmy Park Lotników Polskich! - 803 głosy
Projekt 93: Kocmyrzowska - Wykonanie Nakładki Asfaltowej - 801 głosy
Projekt 65: Zamieszkaj obok parku - 781 głosy
Projekt 55: Nowa Huta przyszłości - rewitalizacja Zalewu Nowohuckiego - 774 głosy
Projekt 5: Łączymy Parki Krakowa - z Dzielnicy I, IV, V i VII do Ojcowa - 761 głosy
Projekt 61: Fitoremediacja w walce ze smogiem - 734 głosy
Projekt 53: Interaktywne Centrum Historii Wisły Kraków - 672 głosy
Projekt 27: SZYBCIEJ TRAMWAJEM! - wydzielenie torowisk tramwajowych - 677 głosy

Jest lepiej ;)

W którą zakładkę muszę wejść na tej stronie żeby sprawdzić ile głosów ma dany projekt i na którym jest miejscu aktualnie ? Nigdzie tego nie widzę, skąd braliście te dane?

Czy wchodzicie w każdy z osobna i liczycie "ręcznie" ilość głosów kobiet i ilość głosów mężczyzn ? Pytanie czy te "głosy" to też punkty czy ewentualnie sama informacja o ilości głosujących a to oznacza że np. 781 głosy ale z tego 50% jest za 3 pkt 35 % za 2 pkt i 15% za 1 pkt Bo wtedy to ciężko powiedzieć, kto jest na którym miejscu w rankingu.

Atael

Postautor: Atael » 24 cze 2016, 14:46

Witam,

jestem jednym z nowych mieszkańców... w zasadzie będę bo mojego bloku jeszcze nie oddali. Głosowałem, rozpropagowałem, namawiam znajomych w pracy. Do tej pory wiem już o minimum 5 osobach, które oddały swoje głosy, a jeszcze kilka na pewno zagłosuje. Pozdrawiam.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”