Piknik Lotniczy Kraków - Czyżyny -opinie na forum - zwolennicy, przeciwnicy
Re: Piknik Lotniczy Kraków - Czyżyny -opinie na forum - zwolennicy, przeciwnicy
No więc działajmy, piszmy do Władz Miasta, Radnych, Dyrektora Muzeum. Ja właśnie zmierzam zasypać ich skrzynki e-mailowe
jako mieszkańcy tylko tyle możemy.

Ostatnio zmieniony 07 lut 2022, 14:15 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
krakow.naszemiasto.pl/artykul/pas-startowy-w-czyzynach-zagraza-samolotom,4200788,art,t,id,tm.html
Kiepski opis artykułu: Pas startowy w Czyżynach zagraża samolotom? A ja bym dał taki tytuł: Gęsta zabudowa w Czyżynach zagraża samolotom.
Deweloperzy nie mają litości i stawiają kolejne bloki w sąsiedztwie pasa startowego w Czyżynach. Według dyrekcji Muzeum Lotnictwa Polskiego zabudowa ogranicza przestrzeń dla samolotów.
Kiepski opis artykułu: Pas startowy w Czyżynach zagraża samolotom? A ja bym dał taki tytuł: Gęsta zabudowa w Czyżynach zagraża samolotom.
Uważam, że organizacja tego typu imprez przy siedliskach ludzkich jest działaniem skrajnie nieodpowiedzialnym.
Uważam, że organizacja tego typu imprez przy siedliskach ludzkich jest działaniem skrajnie nieodpowiedzialnym.
Masz prawo wyrażać takie opinie. Ja natomiast odwrócę kota ogonem. Uważam, że rypanie betonu bez konsultacji z mieszkańcami jest równie nieodpowiedzialne. Po pierwsze, jak inwestor planuje wybudować osiedle, to powinien skonsultować z mieszkańcami to i owo. Gdybym planował budowanie czegokolwiek, przedstawiłbym projekt np. osiedla i jakby mieszkańcy zaakceptowali koncepcje to jedziemy, a nie tak jak w przypadku Avii. Nie ważne czy teren, na którym inwestujemy, należy do nas, czy do miasta. Zawsze powinniśmy się konsultować z mieszkańcami, którzy graniczą z planowaną inwestycją. Już za późno, żeby się mądrzyć, ale po to jest forum i gdybym to ja planował osiedle w miejscu gdzie organizowane są pokazy lotnicze to koncepcja wyglądałaby tak: Bloki max 5 pięter, garaże podziemne i parkingi przed blokami wzdłuż pasa startowego.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2022, 14:19 przez lrc1912, łącznie zmieniany 3 razy.
Faktycznie, wydaje się, że estakada to mogłoby być dobre miejsce do oglądania pikniku lotniczego 

Całe lotnisko jak na dłoni, a przynajmniej jego zachodnia część.

Całe lotnisko jak na dłoni, a przynajmniej jego zachodnia część.

- Załączniki
-
- P1000036.jpg (225.42 KiB) Przejrzano 4484 razy
-
- P1000006.jpg (207.96 KiB) Przejrzano 4489 razy
-
- P1000003.jpg (185.88 KiB) Przejrzano 4911 razy
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2019, 11:17 przez lrc1912, łącznie zmieniany 9 razy.
Organizowanie pokazów lotniczych w tak gęsto zabudowanych i zaludnionych terenach , to proszenie się o wielką katastrofę.
Kilka lat temu rozbił się mały samolocik. Na szczęście w parku. A jeśli duży samolot wpadnie w wielki blok? Kto weźmie na siebie odpowiedzialność?
Mamy lotnisko w Pobiedniku , tam latajcie do woli. Piknik to kuszenie losu , o terrorystach nie wspomnę.
Zdecydowanie jestem przeciw.
Kilka lat temu rozbił się mały samolocik. Na szczęście w parku. A jeśli duży samolot wpadnie w wielki blok? Kto weźmie na siebie odpowiedzialność?
Mamy lotnisko w Pobiedniku , tam latajcie do woli. Piknik to kuszenie losu , o terrorystach nie wspomnę.
Jest wolność! Możesz mieć swoje zdanie. Na szczęście ludzi odmiennego zdania jest większość.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2018, 0:38 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

Ostatnio zmieniony 25 lip 2018, 0:38 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Organizowanie pokazów lotniczych w tak gęsto zabudowanych i zaludnionych terenach , to proszenie się o wielką katastrofę.
I co? Gdzie masz tę wielką katastrofę? Na szczęście pokazy zakończyły się bez incydentów!!! Jedyny jaki ja widziałem, to dwóch gości za kierownicą, którzy popijali piwo i omal nie wpadli w poślizg zabijając ludzi na poboczu. Szkoda, że nie widziałem rejestracji, bo zrobiłbym, co trzeba. Wiem, że na portalach różnych gazet co poniektórzy hejtują piknik, a że głośno, a że się boją. No stres

Ostatnio zmieniony 07 lut 2022, 14:11 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”