Uwaga !!!!!
Jutro i w Niedzielę w ramach XII Pikniku Lotniczego ten, kto może (im nas więcej tym lepiej) przychodzi i prowadzimy akcję zdobywania głosów.
Pierwszy sposób: osoba z własnym laptopem i mobilnym Internetem – zachęcamy osoby do głosowania od razu bezpośrednio tam na miejscu na nasz projekt nr 65, tak, aby osoba zagłosowała przy nas na naszym laptopie.
Drugi sposób: Ci, którzy nie mają sprzętu zbierają chętnych i zapisują: datę, imię i nazwisko, pesel, ulicę i numer budynku, numer dzielnicy, podpis pod regułką, że wyrażają zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Po powrocie do domu wprowadzają dane, jako głosy.
Niech nas będzie jak najwięcej, nasze szanse rosną i trzeba wejść za próg realizacji, kilka godzin w weekend nikogo nie zbawi a w zamian wszyscy będziemy mieć ładne i zielone osiedle.
Zorientowałem się jak wygląda to w innych projektach i pozostali również działają w ten weekend a niektórzy nawet do samego końca głosowania, więc niech nas będzie jak najwięcej, kilka dni trzeba spiąć tyłki i mamy nasz nowy PARK.
Do zobaczenia wszystkim już jutro !!!!!
Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!
ja bym wydrukował plakat lub jakieś info i włożyć wycieraczki w CH Czyżyny.
Nie mam gdzie wydrukować - wiec jeśli ktoś ma gdzie i ma chęć podziałania w formie wkładania za wycieraczki to zapraszam.
Trzeba działać a nie czekać i narzekać jak większość to robi
Nie mam gdzie wydrukować - wiec jeśli ktoś ma gdzie i ma chęć podziałania w formie wkładania za wycieraczki to zapraszam.
Trzeba działać a nie czekać i narzekać jak większość to robi
Odezwij się na priv i podeślij numer telefonu. Skontaktuje się i dostarcze ulotki do roznoszenie.
morth pisze:W którą zakładkę muszę wejść na tej stronie żeby sprawdzić ile głosów ma dany projekt i na którym jest miejscu aktualnie ? Nigdzie tego nie widzę, skąd braliście te dane?
Czy wchodzicie w każdy z osobna i liczycie "ręcznie" ilość głosów kobiet i ilość głosów mężczyzn ? Pytanie czy te "głosy" to też punkty czy ewentualnie sama informacja o ilości głosujących a to oznacza że np. 781 głosy ale z tego 50% jest za 3 pkt 35 % za 2 pkt i 15% za 1 pkt Bo wtedy to ciężko powiedzieć, kto jest na którym miejscu w rankingu.
Niestety nigdzie na stronie nie ma rankingu, zsumowalem oddane glosy mezczyzn i kobiet na poszczegolne projekty.
Nie wiadomo czy na stronie są podawane punkty czy glosy, przez co ciężko powiedzieć czy faktycznie jesteśmy na tej pozycji

moim zdanie laptop to spoko sprawa ale nie wiem czy przyniesie efekt
moim zdaniem większy efekt będzie by zmobilizować stare osiedla do głosowania
nie każdy ma komputer i internet lub nie każdy chcę się bawić w rozkminę tematu.
Do takich osób by się przydał laptop
a może warto pogadać ze spółdzielnią by udośtępnili kawałek biurka i prąd i zrobić 2-3 dni dużurów by mógł mieszkaniec podejść i zagłosować.
moim zdaniem większy efekt będzie by zmobilizować stare osiedla do głosowania
nie każdy ma komputer i internet lub nie każdy chcę się bawić w rozkminę tematu.
Do takich osób by się przydał laptop
a może warto pogadać ze spółdzielnią by udośtępnili kawałek biurka i prąd i zrobić 2-3 dni dużurów by mógł mieszkaniec podejść i zagłosować.
Najlepiej odsylac do rady dzielnicy, tak jak w ulotce
dzielnica14.krakow.pl/868-bud%C5%BCet-obywatelski-2016-g%C5%82osowanie-projekt%C3%B3w-do-realziacji-18-30-czerwca.html
Informujemy także, że Rada Dzielnicy XIV będzie prowadzić w swoim biurze (os. Dywizjonu 303 nr 34) dyżury konsultacyjne, w czasie których będzie można zagłosować korzystając z pomocy radnego dzielnicowego:
27.06. w godz. 17.00 - 20.00
28.06 w godz. 10.00 - 13.00
29.06 w godz. 10.00 - 13.00
30.06 w godz. 17.00 - 20.00
Yankes mam dla Ciebie 400 ulotek, odbierasz?
dzielnica14.krakow.pl/868-bud%C5%BCet-obywatelski-2016-g%C5%82osowanie-projekt%C3%B3w-do-realziacji-18-30-czerwca.html
Informujemy także, że Rada Dzielnicy XIV będzie prowadzić w swoim biurze (os. Dywizjonu 303 nr 34) dyżury konsultacyjne, w czasie których będzie można zagłosować korzystając z pomocy radnego dzielnicowego:
27.06. w godz. 17.00 - 20.00
28.06 w godz. 10.00 - 13.00
29.06 w godz. 10.00 - 13.00
30.06 w godz. 17.00 - 20.00
Yankes mam dla Ciebie 400 ulotek, odbierasz?
chętnie przygarnę, ale potrzebuje kogoś do pomocy. W pojedynkę to się można ogolić 

Dasz rade, sam rozdałem już grubo ponad 500 ulotek w okolicach 2 Pułku i Dywizjonu
Zaraz ruszam plakatować klatki w najbliższych okolicach samego parku, a później do Carrefour po kolejna ryzę papieru, bo chyba na jednej się nie skończy. Drugi raz może nie być okazji także wszystkie ręce na pokład. Nikt nam nie zarzuci, że nic się nie robiło, by ocalić skrawek terenu od zbyt gęstej zabudowy
Odpowiednio dużo głosów będzie też argumentem do rozmowy gdyby projekt nie znalazł się w pierwszej trójce.

Zaraz ruszam plakatować klatki w najbliższych okolicach samego parku, a później do Carrefour po kolejna ryzę papieru, bo chyba na jednej się nie skończy. Drugi raz może nie być okazji także wszystkie ręce na pokład. Nikt nam nie zarzuci, że nic się nie robiło, by ocalić skrawek terenu od zbyt gęstej zabudowy

To moich 100 ulotek wygląda tu blado, ale jeśli wszystkie rozdam w weekend, to pewnie można by i więcej skombinować 
I ostatnio w Parku Jordana widziałem widziałem niebieską Nyskę, w której można było zagłosować, a takich punktów jest chyba więcej. Poprosiłem ładnie, że gdyby były osoby, które nie mają pomysłu na kolejne projekty miejskie, to można im podpowiedzieć ten nr 65. Nie wiem czy to coś dało, ale próbować warto. Jeśli zobaczycie gdzieś taki punkt do głosowania, to może warto porozmawiać z jego obsługą, bo wiele osób chce zagłosować na jeden projekt, ale nie ma pomysłu na inne

I ostatnio w Parku Jordana widziałem widziałem niebieską Nyskę, w której można było zagłosować, a takich punktów jest chyba więcej. Poprosiłem ładnie, że gdyby były osoby, które nie mają pomysłu na kolejne projekty miejskie, to można im podpowiedzieć ten nr 65. Nie wiem czy to coś dało, ale próbować warto. Jeśli zobaczycie gdzieś taki punkt do głosowania, to może warto porozmawiać z jego obsługą, bo wiele osób chce zagłosować na jeden projekt, ale nie ma pomysłu na inne

Mam kilkaset ulotek wydrukowanych do rozdania, jeśli ktoś chętny do pomocy proszę o kontakt na priva i dostarczę pod drzwi
.

ngy16687 pisze:ULOTKA A4 do pobrania
drive.google.com/open?id=0B6flwcxwJA9FOHEtYmdRQjZOYzQ
ULOTKA A5 do pobrania i do pocięcia
drive.google.com/open?id=0B6flwcxwJA9FOUlwY2t5SG56aWM
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”