Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
gucio

Re: Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny

Postautor: gucio » 19 lis 2018, 23:50

Panie Sławku gdzie należy podejść i oddać swój głos na Pana? Ja jestem z O1

iti

Postautor: iti » 20 lis 2018, 0:10

gucio pisze:Panie Sławku gdzie należy podejść i oddać swój głos na Pana? Ja jestem z O1

Niedziela 2 grudnia, komisja wyborcza znajdzie się w szkole podstawowej nr 155 (to ta pomiędzy Avią i Biedronką). Dziękuję!

Przy czym trzeba być zameldowanym w okręgu lub zgłosić odpowiednio wcześniej chęć uczestnictwa w wyborach w urzędzie, ale myślę, że to oczywiste.

Odrobinę krępujące to "Panowanie", Panie Gucio. Jak dla mnie, możemy sobie to tu darować, skoro wcześniej radziliśmy sobie bez tego :)

gucio

Postautor: gucio » 20 lis 2018, 7:59

Wcześniej było tylko niewiadome ITI teraz jest szacunek bo pokazał się Pan Sławomir :D

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 20 lis 2018, 12:25

Przez niefrasobliwość Budimexu jeszcze nie będę mógł na Pana zagłosować. Zrobię to następnym razem jeżeli Pan wytrwa ;).
Spełnia Pan moje minimalne wymagania co do reprezentanta w dzielnicy - nie nienawidzi Pan mojego osiedla (chyba ;)).

auntie

Postautor: auntie » 21 lis 2018, 14:57

ngy16687 pisze:
gucio pisze:Przecież musimy wiedzieć na kogo głosować . . .

W takim razie w okręgu 9, w którym Radny Miejski proponuje Panią Dorotę, chciałbym wyrazić swoje poparcie dla kontrkandydata Pana Sławomira. Znam człowieka, mocno zaangażowany w sprawy dzielnicy, osiedla i ogólnie Krakowa. Rozsądny i wyważony, zasłużony dla tego forum :)

1. BIENIEK SŁAWOMIR wiek: 34 zawód: MARKETING MANAGER zam. BOLESŁAWA ORLIŃSKIEGO
popierany przez: NIEZALEŻNY

2. WIERZBICKA DOROTA wiek: 39 zawód: TECHNIK HANDLOWIEC zam. WĘŻYKA

W okręgu 11, gdzie z kolei Radny proponuję Pana Aleksego, zachęcam jednak do głosowania na Grzegorza :) Więcej o nim i jego zaangażowaniu w projekt Nowego Parku w Czyżynach i całej dzielnicy na stronie http://www.grzegorzmaczka.pl

1. GAŁKA ALEKSY wiek: 75 zawód: PRACOWNIK NAUKOWY - EMERYT zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO
2. GAWLIK STEFAN wiek: 70 zawód: EMERYT zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO
3. MĄCZKA GRZEGORZ wiek: 36 zawód: KIEROWNIK PROJEKTÓW INFORMATYCZNYCH zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO

4. SIPIORA STANISŁAW wiek: 67 zawód: TECHNIK-MECHANIK zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO
popierany przez: PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ

Warto zwrócić również uwagę na okręg 12, gdzie kandyduje Pan Szymon. Również znam, cenię zaangażowanie i poświęcenie w sprawy całej dzielnicy. Swoimi działaniami stara się łączyć mieszkańców, burząc te sztuczne podziały na nowych i starych.

1. KOSZYK EWA wiek: 58 zawód: URZĘDNIK NFZ zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO
popierany przez: PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ
2. KRUPA BOGDAN wiek: 61 zawód: NAUCZYCIEL zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO
3. TEKIELI SZYMON wiek: 32 zawód: ANALITYK zam. OSIEDLE AVIA

Ludzie z 2 PUŁKU po 60-70 lat?? Serio?? Przecież oni będą mieć gdzieś jakiekolwiek wsparcie naszych inicjatyw.

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 21 lis 2018, 17:39

Myślę, że nie będą mieć gdzieś. Raczej będą aktywnie nam szkodzić.

iti

Postautor: iti » 21 lis 2018, 17:55

Wściekły Wąż pisze:Spełnia Pan moje minimalne wymagania co do reprezentanta w dzielnicy - nie nienawidzi Pan mojego osiedla (chyba ;)).

Nie wiem gdzie Pan mieszka, ale nie mam żadnych "znienawidzonych" osiedli ;) Co do Orlińskiego / Avii, to lubię miejsce w którym mieszkam. A jeszcze bardziej je lubię, kiedy odwiedzam znajomych po różnych Górkach Narodowych, którzy kupili tam mieszkania, bo przecież "na tej Avii, to będzie straszne", więc zapłacili więcej, żeby mieszkać w jakimś kulturalnym miejscu. Warto było mieć własne zdanie.
auntie pisze:Ludzie z 2 PUŁKU po 60-70 lat?? Serio?? Przecież oni będą mieć gdzieś jakiekolwiek wsparcie naszych inicjatyw.

Właśnie dlatego doszliśmy z opisywanymi wcześniej Szymonem i Grześkiem do wniosku, że warto wziąć sprawy w swoje ręce - to te 30-letnie wyjątki na listach kandydatów. Tylko teraz trzeba zebrać odpowiednio dużo głosów, żeby trochę radę dzielnicy odmłodzić, a to może nie być łatwe, dlatego każde wsparcie się przyda. Jeżeli ktoś ma rodzinę / znajomych w ich okręgach, wiecie co robić ;)

Arav

Postautor: Arav » 22 lis 2018, 9:44

No dobra zadam to glupie pytanie ale moze jednak przyda sie tez komus innemu:

Jak mieszkam na orlinskiego to gdzie i kiedy mam oddac swoj cenny glos na energicznych 30latkow :D?

iti

Postautor: iti » 22 lis 2018, 11:12

Arav pisze:Jak mieszkam na orlinskiego to gdzie i kiedy mam oddac swoj cenny glos na energicznych 30latkow :D?

Komisja dla naszej okolicy jest w Szkole Podstawowej nr 155 (to ta pomiędzy osiedlem i Biedronką):

Obrazek

A tu wszystkie okręgi i adresy komisji, dla osób, które głosują w innych okręgach:
bip.krakow.pl/plik.php?zid=218961&wer=0&new=t&mode=shw
Ostatnio zmieniony 25 lis 2018, 20:37 przez iti, łącznie zmieniany 1 raz.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 22 lis 2018, 20:50

Cieszę się, że startuje w wyborach ktoś „od nas”. Na pewno pójdę i oddam głos.
W wyborach II tury prezydenta pani z komisji powiedziała mi, zresztą widziałam, że jestem ostatnia na liście z mojego bloku (Avia 7), tymczasem moje mieszkanie od ostatniego dzieli jeszcze kilkadziesiąt numerów. Może warto byłoby, żeby więcej osób się zmobilizowało?

Jak to jest z przychodniami na NFZ? Kto decyduje o tym, gdzie zorganizować nową przychodnię? Myślę, że nowy lekarz rodzinny bardzo by nam się przydał i rozładowałby kolejki w przychodni na 2 pułku. Na forum o okrąglaku ktoś kiedyś wspomniał, że słyszał, że będzie w nim przychodnia. Wiadomo coś na ten temat?

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”