Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Welger

Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy

Postautor: Welger » 12 paź 2016, 8:51

,,Park w Czyżynach może nie powstać. Urzędnicy zapomnieli powiedzieć, że... trwa spór o działki"

Czytaj więcej:
dziennikpolski24.pl/region/kronika-krakowska/a/park-w-czyzynach-moze-nie-powstac-urzednicy-zapomnieli-powiedziec-ze-trwa-spor-o-dzialki,10729128/

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 12 paź 2016, 10:53

Wczoraj urzędnicy miejscy stwierdzili że zamieszanie wynika z „problemu technicznego na mapach Miejskiego Systemu Informacji Przestrzennej”. - Wdrażane jest nowe oprogramowanie. Dlatego pojawiło się błędne oznaczenie działek - tłumaczy Jan Machowski z magistrackiego biura prasowego. I podkreśla, że do czasu zakończenia instalacji nowego oprogramowania, na MSIP nie będzie prezentowana informacja o „strukturze własności” działek.

Jak zwykle urzędnicy mydlą ludziom oczy.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2018, 1:02 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

kamil

Postautor: kamil » 13 paź 2016, 23:18

BTW: m.onet.pl/wiadomosci/krakow,84f2dm
Panu M juz podziekujemy...

jasiek

Postautor: jasiek » 14 paź 2016, 7:43

To jest nie do pomyślenia, że urzędnicy robią co chcą i nikt nie ponosi żadnych konsekwencji swoim decyzji. Jeszcze okaże się że "nasz park" nie powstanie i stąd kasa na skrzydła Krakowa.
Zobaczcie ten artykuł:
m.onet.pl/wiadomosci/krakow,yx28th
Kolejna "pomyłkowa" decyzja urzędnika!!

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 14 paź 2016, 8:27

W sprawie Parku - dostałam ostatnio (2 dni temu może) maila z ankietą o Budżecie Obywatelskim - z zapałem skorzystałam z możliwości jej wypełnienia, bo były też dwa okienka na "otwartą" wypowiedź, w której po prostu napisałam (dwa razy, żeby ktoś zauważył ;) ) co uważam na temat realizacji (czy raczej - nie realizacji) zwycięskich projektów BO, w tym na temat zagrożenia realizacji projektu Parku przy Orlińskiego.

Może fajnie by było, żeby jak najwięcej osób pod tym kątem wypełniło tę ankietę.
Ze wskazówek:
- te pytania otwarte są na początku ankiety, więc od razu trzeba by pisać co komu leży na sercu.
- tytuł maila był bardzo niezachęcający, więc mało brakło a potraktowałabym go jako spam ("Użytkownik ewaluacjaBO@bis-krakow.pl zaprosił Cię do wzięcia udziału w swojej ankiecie")
- ankieta będzie aktywna do 23.10.2016 r.

gucio

Postautor: gucio » 14 paź 2016, 10:24

Gdzie ta ankieta na jakiej stronie jest dostępna bo mail nic nie daje :-)

Nowy

Postautor: Nowy » 14 paź 2016, 10:27

@Nietoperzu, a masz gdzieś tą ankietę? Może by ją udostępnić na forum, żeby i inni mogli wypełnić, może wyślij ją adminowi, jeśli nie wiesz jak to zrobić, i będziemy wysyłać ;)

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 14 paź 2016, 10:35

heh, uwierzcie że jakby się dało, to od razu w pierwszym poście bym udostępniła link do ankiety - niestety wydaje się on być jednorazowy, ponieważ jak na niego wchodzę to uprzejmie mnie informuje że już ankietę wypełniłam.
Podrążę temat, jak coś się dowiem, to dam znać.

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 14 paź 2016, 13:03

Możliwe, że namieszałam :) ankieta dotyczy Budżetu Obywatelskiego Województwa Małopolskiego (zlecający Urząd Marszałkowski) - czyli to chyba ta druga, mniejsza impreza. Upsss ;)

iti

Postautor: iti » 19 paź 2016, 16:32

"Błąd systemu" informacji miejskiej okazał się proroczy :/ Jednak działka jest w trakcie postępowania sądowego mającego ustalić kto zostanie jej właścicielem i czy z rąk miasta, przejdzie w ręce prywatne:

radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/park-w-czyzynach-moze-nie-powstac-czyli-kolejne-kontrowersje-zwiazane-z-krakowskim-budzetem-obywatelskim

Wychodzi na to, że rozprawa odbędzie się 30 listopada i wtedy dowiemy się więcej. Myślicie, że miejscy prawnicy mają zamiar o tą działkę powalczyć? Może skoro projekt został dopuszczony pod głosowanie, bo urzędnicy "nie wiedzieli", że wobec działki mogą być ruszczenia, a prezydent wydał zarządzenie o realizacji tam parku, to teren należy uznać już za przeznaczony pod cele publiczne i ewentualnie wypłacić odszkodowanie?

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”