,,Park w Czyżynach może nie powstać. Urzędnicy zapomnieli powiedzieć, że... trwa spór o działki"
Czytaj więcej:
dziennikpolski24.pl/region/kronika-krakowska/a/park-w-czyzynach-moze-nie-powstac-urzednicy-zapomnieli-powiedziec-ze-trwa-spor-o-dzialki,10729128/
Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Wczoraj urzędnicy miejscy stwierdzili że zamieszanie wynika z „problemu technicznego na mapach Miejskiego Systemu Informacji Przestrzennej”. - Wdrażane jest nowe oprogramowanie. Dlatego pojawiło się błędne oznaczenie działek - tłumaczy Jan Machowski z magistrackiego biura prasowego. I podkreśla, że do czasu zakończenia instalacji nowego oprogramowania, na MSIP nie będzie prezentowana informacja o „strukturze własności” działek.
Jak zwykle urzędnicy mydlą ludziom oczy.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2018, 1:02 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
BTW: m.onet.pl/wiadomosci/krakow,84f2dm
Panu M juz podziekujemy...
Panu M juz podziekujemy...
To jest nie do pomyślenia, że urzędnicy robią co chcą i nikt nie ponosi żadnych konsekwencji swoim decyzji. Jeszcze okaże się że "nasz park" nie powstanie i stąd kasa na skrzydła Krakowa.
Zobaczcie ten artykuł:
m.onet.pl/wiadomosci/krakow,yx28th
Kolejna "pomyłkowa" decyzja urzędnika!!
Zobaczcie ten artykuł:
m.onet.pl/wiadomosci/krakow,yx28th
Kolejna "pomyłkowa" decyzja urzędnika!!
-
W sprawie Parku - dostałam ostatnio (2 dni temu może) maila z ankietą o Budżecie Obywatelskim - z zapałem skorzystałam z możliwości jej wypełnienia, bo były też dwa okienka na "otwartą" wypowiedź, w której po prostu napisałam (dwa razy, żeby ktoś zauważył
) co uważam na temat realizacji (czy raczej - nie realizacji) zwycięskich projektów BO, w tym na temat zagrożenia realizacji projektu Parku przy Orlińskiego.
Może fajnie by było, żeby jak najwięcej osób pod tym kątem wypełniło tę ankietę.
Ze wskazówek:
- te pytania otwarte są na początku ankiety, więc od razu trzeba by pisać co komu leży na sercu.
- tytuł maila był bardzo niezachęcający, więc mało brakło a potraktowałabym go jako spam ("Użytkownik ewaluacjaBO@bis-krakow.pl zaprosił Cię do wzięcia udziału w swojej ankiecie")
- ankieta będzie aktywna do 23.10.2016 r.

Może fajnie by było, żeby jak najwięcej osób pod tym kątem wypełniło tę ankietę.
Ze wskazówek:
- te pytania otwarte są na początku ankiety, więc od razu trzeba by pisać co komu leży na sercu.
- tytuł maila był bardzo niezachęcający, więc mało brakło a potraktowałabym go jako spam ("Użytkownik ewaluacjaBO@bis-krakow.pl zaprosił Cię do wzięcia udziału w swojej ankiecie")
- ankieta będzie aktywna do 23.10.2016 r.
Gdzie ta ankieta na jakiej stronie jest dostępna bo mail nic nie daje 

@Nietoperzu, a masz gdzieś tą ankietę? Może by ją udostępnić na forum, żeby i inni mogli wypełnić, może wyślij ją adminowi, jeśli nie wiesz jak to zrobić, i będziemy wysyłać 

-
heh, uwierzcie że jakby się dało, to od razu w pierwszym poście bym udostępniła link do ankiety - niestety wydaje się on być jednorazowy, ponieważ jak na niego wchodzę to uprzejmie mnie informuje że już ankietę wypełniłam.
Podrążę temat, jak coś się dowiem, to dam znać.
Podrążę temat, jak coś się dowiem, to dam znać.
-
Możliwe, że namieszałam
ankieta dotyczy Budżetu Obywatelskiego Województwa Małopolskiego (zlecający Urząd Marszałkowski) - czyli to chyba ta druga, mniejsza impreza. Upsss 

"Błąd systemu" informacji miejskiej okazał się proroczy :/ Jednak działka jest w trakcie postępowania sądowego mającego ustalić kto zostanie jej właścicielem i czy z rąk miasta, przejdzie w ręce prywatne:
radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/park-w-czyzynach-moze-nie-powstac-czyli-kolejne-kontrowersje-zwiazane-z-krakowskim-budzetem-obywatelskim
Wychodzi na to, że rozprawa odbędzie się 30 listopada i wtedy dowiemy się więcej. Myślicie, że miejscy prawnicy mają zamiar o tą działkę powalczyć? Może skoro projekt został dopuszczony pod głosowanie, bo urzędnicy "nie wiedzieli", że wobec działki mogą być ruszczenia, a prezydent wydał zarządzenie o realizacji tam parku, to teren należy uznać już za przeznaczony pod cele publiczne i ewentualnie wypłacić odszkodowanie?
radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/park-w-czyzynach-moze-nie-powstac-czyli-kolejne-kontrowersje-zwiazane-z-krakowskim-budzetem-obywatelskim
Wychodzi na to, że rozprawa odbędzie się 30 listopada i wtedy dowiemy się więcej. Myślicie, że miejscy prawnicy mają zamiar o tą działkę powalczyć? Może skoro projekt został dopuszczony pod głosowanie, bo urzędnicy "nie wiedzieli", że wobec działki mogą być ruszczenia, a prezydent wydał zarządzenie o realizacji tam parku, to teren należy uznać już za przeznaczony pod cele publiczne i ewentualnie wypłacić odszkodowanie?
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”