Wściekły Wąż pisze:Szkoda, że ludzie znający się na rządzeniu krajem i inżynierii ruchu już jeżdżą na taksówkach... "tak Ci powie każdy".
??????????????????????? Ktoś mi to jest w stanie przetłumaczyć ?
Wściekły Wąż pisze:Po takim wstępie w zasadzie nie mam wiele do powiedzenia. Może tylko jedno - sprawy ruchu drogowego są wyjątkowo mocno sprzeczne z tak zwanym "chłopskim rozumem". Spytaj kogokolwiek, to usłyszysz że trzeba nawalić 15 pasów ruchu w każdą stronę a place i parki zamienić na parkingi. "Każdy Ci to powie".
Wiem że polityka promowania transportu samochodowego nie sprawdziła się w USA i dlatego w 100% jestem za transportem zrównoważonym. Toteż nie jestem za 15 pasami ruchu w każdą stronę na Stella

Wściekły Wąż pisze:To miasto ma niewydolną komunikację nie dlatego, że inżynierowie ruchu są niekompetentni jak raczyłeś napisać, tylko dlatego że wszystkie decyzje są podejmowane przez przypadkowych dyletantów, którzy schlebiają wyborcom myślącym "na chłopski rozum".
To o czym piszesz to jest wada demokracji - i dotyczy niestety nie tylko infrastruktury komunikacyjnej. Nie warto rozwijać ten temat bo lepszego systemu jeszcze nie wymyślono.
iti pisze:@Micha, ale puszczanie drogi przelotowej przez teren lotniska, to puszczenie jej przez środek dużego ternu rekreacyjnego (mam nadzieję, że kiedyś Lotniczego Parku Kulturowego). Przecinanie go ulicą, to wg mnie nie jest najlepszy pomysł.
Opracowałem wersję kompromisową, jako że mało komu podoba się budowa przebicia przez park.
Odcinek od Życzkowskiego do Spadochroniarzy mógłby byłby tylko dla KZ i pojazdów uprzywilejowanych ( kolor zielony). W miejscu gdzie droga przechodzi przez park przekrój 1x1 z mijankami (cienka zielona linia).