Budowa basenu przy Szkole Podstawowej nr 155 w Krakowie Czyżynach - dyskusja i opinie

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
iti

Budowa basenu przy Szkole Podstawowej nr 155 w Krakowie Czyżynach - dyskusja i opinie

Postautor: iti » 22 gru 2016, 13:31

Nie wiem czy widzieliście, ale ostatnio prezydent decydował o losach poprawek do przyszłorocznego budżetu miasta. Znalazła się wśród nich także sprawa budowy basenu, przy szkole nr 155, która jest cały czas aktualna, choć z mniejszym finansowaniem.

Niektóre z nich - tak jak budowa basenu przy Szkole Podstawowej nr 155 - dostaną mniejszą niż planowana pulę pieniędzy. Na basen w przyszłym roku Czyżyny dostaną połowę z wnioskowanego miliona złotych.

dziennikpolski24.pl/region/kronika-nowohucka/a/prezydent-zdecydowal-mniej-dla-nowej-huty,11606856

Tak czy inaczej, myślę, że 500 000 a 1 000 000 przy takiej inwestycji, to niewielka różnica - ktoś może się orientuje na co dokładnie maja być te pieniądze przeznaczone i jak duża jest szansa na budowę tego obiektu? Na pewno basen przydałby się w okolicy, tylko sprawa chyba już dosyć długo się ślimaczy niestety.

gucio

Re: Budowa basenu przy Szkole Podstawowej nr 155 w Krakowie Czyżynach - dyskusja i opinie

Postautor: gucio » 22 gru 2016, 15:30

Jeśli to będzie basen ogólno dostępny i dla dorosłych to jest o co walczyć a jeśli to będzie kolejny basen szkolny z możliwością odwiedzania wieczorami po zajęciach dzieci to już lepiej zrobić tam coś innego ;)
Obok jest basen na os Kolorowym i zupełnie nowy oddany w tym roku na os. Handlowym wiec trzeci tego typu nie ma swojego poparcia :(

kamil

Re: Budowa basenu przy Szkole Podstawowej nr 155 w Krakowie Czyżynach - dyskusja i opinie

Postautor: kamil » 22 gru 2016, 19:00

A moim zdaniem ta inwestycja jest jak najbardziej wskazana :)
Nie rozumiem gucio dlaczego kwestionujesz sens istnienia basenu, który tak jak na os Handlowym jest czynny dla osób indywidualnych 16-22, przecież większość dorosłych dopiero wtedy ma wolny czas, poza tym basen organizując zajęcia dla szkół ma szanse się utrzymać.
Na basenie na Kolorowym ostatnio byłem z 15 lat temu i już wtedy było słabo, więc przypuszczam że teraz to ruina.

Nowy

Postautor: Nowy » 22 gru 2016, 20:52

Też nie potrafię dostrzec żadnych minusów budowy takiego basenu. Niech mają dzieci, a wszystko wskazuje na to, że będzie ich sporo w okolicy w perspektywie kilkunastu lat ;)

gucio

Postautor: gucio » 04 sty 2017, 0:15

Parę ciekawostek nie tyko o basenie :-)

gucio

Postautor: gucio » 04 sty 2017, 0:17

Chyba słaba rozdzielczość

Obrazek

iga

Postautor: iga » 10 sty 2017, 8:36

Pytałam już dyrekcji jakie zajęcia będą na basenie i odpowiedziano mi, że jakie tylko chcemy :)
no i oczywiście basen będzie dostępny dla mieszkańców dzielnicy. Ja już zamówiłam aerobic wodny.
Cieszę się, że ten basen powstanie i będziemy mieli go na miejscu. Nie będę musiała , jak dotychczas jeździć na com-com, bo trochę daleko.
Dyrekcja szkoły - bardzo sympatyczna, miła i dobrze nastawiona na współpracę ( a to się bardzo liczy w dzisiejszych czasach).
A basen na Kolorowym faktycznie popada w ruinę (dosłownie), bo nic tam się nie zmieniło od czasów, gdy jako dziecko uczęszczałam na zajęcia.

delgada

Postautor: delgada » 13 sty 2017, 10:24

Też się cieszę, że powstanie nowy basen w okolicy i to tak bliziutko :)

iga

Postautor: iga » 23 sty 2017, 9:33

Zewsząd docierają niepokojące informacje, niestety!
W sobotę zapukała do moich drzwi pani z petycją do podpisu, żeby uniemożliwić budowę basenu przy szkole!!!
Pogoniłam paniusię, bo bardzo mi zależy, żeby powstał ten basen przy szkole.
Grupa ludzi (kto stoi na ich czele?) próbuje torpedować dobre rozwiązania. Jejku, nie dajmy się omamić!
Basen będzie służył szkole i wszystkim mieszkańcom. Jest w naszej okolicy bardzo potrzebny, dzieci ze szkoły nie będą musiały jeździć po różnych KSOS-ach, co wiąże się z dodatkowymi kosztami rodziców. My mieszkańcy będziemy mieli łatwy dostęp do różnych zajęć sportowych.

Czy ktoś z Państwa ma jakieś newsy w tej sprawie?
Strach pomyśleć, co jeszcze ludzie potrafią wymyślić!

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 23 sty 2017, 11:55

iga pisze:W sobotę zapukała do moich drzwi pani z petycją do podpisu, żeby uniemożliwić budowę basenu przy szkole!!!

Czy ta pani podała choć jeden racjonalny argument, dlaczego jest przeciwna budowie basenu?

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”