Przewodniczący rady dzielnicy Czyżyny odwołany - informacje z dzielnicy

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
iga

Przewodniczący rady dzielnicy Czyżyny odwołany - informacje z dzielnicy

Postautor: iga » 01 wrz 2017, 8:35

Szanowni Państwo, z wielką przyjemnością informuję, że na posiedzeniu RD w dn.29 sierpnia odwołany został przewodniczący - p.Ziemiański. Wszyscy odetchnęli z ulgą, ponieważ jest szansa na normalną współpracę w naszym środowisku lokalnym.
Takiej nie było dotychczas, a spraw ważnych jest całe mnóstwo i my mieszkańcy nie będziemy blokowani w swoich inicjatywach.
Miłego dnia wszystkim!

Selassie

Re: Przewodniczący rady dzielnicy Czyżyny odwołany - informacje z dzielnicy

Postautor: Selassie » 01 wrz 2017, 9:15

moze jakos wiecej informacji ? nie kazdy jest dobrze zorientowany w lokalnych stukturach / inicjaywach itp.

taka informacja ze Pan X zostal odwolany nic mi nie mowi

merlot

Postautor: merlot » 01 wrz 2017, 13:08

Pani Igo, rozumiem, że tak dobre zorientowanie w sprawach dzielnicy bierze się z tego, że sama Pani w niej działa. Może więc również poznamy, która radna kryje się za tym pseudonimem. Tymczasem byłem kiedyś przysłuchiwać się sesji rady dzielnicy, miały być poruszane tematy, którymi byłem zainteresowany. Takiego politykierstwa i skali niekompetencji dawno (o ile kiedykolwiek), nie zdarzyło mi się widzieć.

Cóż to za ważne inicjatywy są podejmowane przez radę? Może budowa drogi, niby do szkoły 155, która pozwoli deweloperem zabudować tereny przed nią zanim jeszcze w życie wejdzie miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego dla tej okolicy? Poprawy jakości komunikacji publicznej w Czyżynach również nie widzę.

A co najlepsze, to z tego co kojarzę, w dzielnicy Czyżyny, w jej radzie, kłócą się ze sobą dwie krakowskiej frakcje PO... To też o czymś świadczy i moim zdaniem warto mieć to na uwadze :)

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 01 wrz 2017, 14:49

Czyżyny: chcą odwołać szefa dzielnicy, bo... demaskuje ich błędy?

Kontrowersje. W zeszłym roku konflikt między radnymi w Czyżynach udało się zażegnać. Teraz znów rzucają na siebie poważne oskarżenia.

dziennikpolski24.pl/region/kronika-krakowska/a/czyzyny-chca-odwolac-szefa-dzielnicy-bo-demaskuje-ich-bledy,12406970

Rzecz oczywista! Nic nie potrafią prócz wzajemnego oskarżania jeden drugiego.

iga

Postautor: iga » 01 wrz 2017, 18:53

merlot pisze:Pani Igo, rozumiem, że tak dobre zorientowanie w sprawach dzielnicy bierze się z tego, że sama Pani w niej działa. Może więc również poznamy, która radna kryje się za tym pseudonimem. Tymczasem byłem kiedyś przysłuchiwać się sesji rady dzielnicy, miały być poruszane tematy, którymi byłem zainteresowany.

Pnie merlot , ja to przynajmniej używam własnego imienia, haha
Po drugie, proszę poczytać moje posty, zorientuje się Pan, że jestem mieszkanką dzielnicy i mam dziecko w SP155, a na sesjach rady bywam regularnie - jako mieszkanka osiedla. Nie mam zwyczaju podszywać się pod radnych, ale dzięki!- ubawił mnie Pana wpis. I na koniec dodam, że teraz mam podejrzenia, iż to pan jest radnym, a może nawet samym odwołanym przewodniczącym?
Życzę miłego wieczoru!
Iga
ps.Nie musi Pan odpowiadać na moje pytanie.

iga

Postautor: iga » 25 wrz 2017, 6:48

Hej czy Wy wiecie ... że mamy nowego szefa Rady Dzielnicy?
Została nim pani Anna Moksa! To bardzo dobra wiadomość, ponieważ po wielu miesiącach walki Ziemiański ustąpił, ups - został odwołany! Nareszcie zapanuje spokój i jakiś nowy ład.
Ale pan -były przewodniczący- nie składa broni. Cały czas utrudnia, mataczy i umniejsza nowemu zarządowi...
A to nie przekazał kluczy, a to zaginęły jakieś dokumenty.
Mam nadzieję, jak większość zainteresowanych, że te trudności szybko przeminą i Rada Dzielnicy będzie mogła zająć się sprawami mieszkańców.
Życzę powodzenia nowemu Zarządowi! Liczymy bardzo na Państwa :)

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 28 wrz 2017, 7:08

Poczekamy i zobaczymy, politykom na forum średnio wierzymy.
Narazie pierwsza ciekawostka, po dobrej zmianie zamiast finansowania zagospodarowania terenów przed Szkołą Podstawową nr 155, zabieramy pieniądze z tego zadania i przesuwamy na remont przelotowej arterii Medweckiego. Dzielnica powinna moim skromnym zdaniem realizować zadania bliskie mieszkańcom, a nie wyręczać ZIKiT.

projekt uchwały
http://serwis.dzielnice.krakow.pl/files ... 282%29.pdf

Uzasadnienie wątpliwe, bo wbrew temu co w lutym pisał ZIS w dokumencie co jest w uzasadnieniu uchwały, szkoła dostała w zarząd wąską działkę 170/3, która wymaga zagospodarowania i środków na ten cel. Miała nie dostać, ale dostała, więc dlaczego planuje się zabrać pieniądze?

Obrazek

Postuluje przesunąć 49 tysięcy na budowę chodnika w miejsce wydeptanej ścieżki przy bloku Os. 2 Pułku Lotniczego 26. Zadanie uzyskało sporo głosów w Budżecie Obywatelskim, ale nie załapało się ze względu na zbyt małą pulę na projekty dzielnicowe w Czyżynach.
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”