Brakujący chodnik z Orlińskiego i Avii do Szkoły Podstawowej nr 52

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
szt

Brakujący chodnik z Orlińskiego i Avii do Szkoły Podstawowej nr 52

Postautor: szt » 08 lis 2018, 18:59

Na planie Nowych Czyżyn obok bloku Orlińskiego 9 jest zaznaczony chodnik - dojście m.in. do szkoły. Byłem dziś na miejscu i zauważyłem, że niestety ale chodnik ten nie powstał co oznacza, że dzieci z większości bloków zarówno z Orlińskiego jak i Avii będą musiały wybrać drogę okrężną przez teren kościoła albo wydeptają sobie ścieżkę (co bardziej prawdopodobne) dokładnie tam, gdzie ten chodnik był planowany.

Zachęcam, szczególnie mieszkańców Orlińskiego 9, aby przy okazji odbiorów mieszkań pytali o to dojście przedstawicieli budimexu i dali znać co odpowiedzą. Sam napiszę do nich maila, ale ja mieszkam trochę dalej, nie w O9.

Chodzi o ten zaznaczony chodnik:
Obrazek

Widać, że miejsce w granicach działki jest zostawione. Nie podeszli z blokiem do samej granicy:
Obrazek

Ale na tym zdjęciu widać, że niestety, ale chodnika jednak nie będzie:
Obrazek

szt

Re: Brakujący chodnik z Orlińskiego i Avii do Szkoły Podstawowej nr 52

Postautor: szt » 22 lut 2019, 18:44

Tak obecnie wygląda najkrótsza droga dojścia dla wszystkich bloków Orlińskiego i wszystkich bloków Avia do rejonowej szkoły podstawowej:

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”