Organizacja wyborów prezydenckich
Organizacja wyborów prezydenckich
Nie wiem, czy inni mają podobne odczucia, ale to co dzisiaj się działo w SP155 woła o pomstę do nieba. Jak można zrobić taki podział, że cała Avia i Orlińskiego jest w komisji 303, a II pułku lotniczego w 302? Dzisiaj stałem w kolejce do 303 jakieś 40-50 minut, gdzie do 302 nie było nikogo! Na dodatek zamiast pomóc Pani która obsługiwała bloki Orlińskiego 6-12, reszta komisji siedziała i się patrzyła jak 30 osób gnieździ się w salce, a kolejne 50 stoi na korytarzu. Dramat...
Re: Organizacja wyborów prezydenckich
Niestety, ale zgadza się. Nie o taką Polskę i wybory walczyliśmy. Zawaliło również miasto, które odpowiada za taką organizację.
Różnica duża była we frekwencji, w 302 była na poziomie 50%, a 303 o dziwo ponad 80%.
Roznica tez polegala na tym ze w 301 i 302 sa ta glownie komisje do ktorych przychodzily starsze osoby od lat zameldowane tutaj natomiast do naszej 303 bylo sporo osob z kartkami do dopisania sie do spisu a to trwalo zwyczajnie dluzej....
Ale z frekwencji to my mozemy byc na prawde dumni !
Ale z frekwencji to my mozemy byc na prawde dumni !
Z drugiej strony to pokazuje, że wszystkie apele o to żeby iść do wyborów, to zwykła ściema bez pokrycia. Nagle frekwencja "skoczyła" do 80% i nikt nie był na to przygotowany.
Nbox pisze:Różnica duża była we frekwencji, w 302 była na poziomie 50%, a 303 o dziwo ponad 80%.
Z frekwencji tak, gorzej z wynikami w tych komisjach.. widzę, że ludzie z Krakowa bardzo tęsknią za platformą...
Glon pisze:Nbox pisze:Różnica duża była we frekwencji, w 302 była na poziomie 50%, a 303 o dziwo ponad 80%.
Z frekwencji tak, gorzej z wynikami w tych komisjach.. widzę, że ludzie z Krakowa bardzo tęsknią za platformą...
Dokładnie. Naprawdę wstyd z tymi wynikami w naszej komisji. Duda Wygrał w Nowym Jorku, Chicago, Toronto
Trzaskowski w Berlinie i w Moskwie. I na Orlinskiego i na Avii.
magda84 pisze:Dokładnie. Naprawdę wstyd z tymi wynikami w naszej komisji. Duda Wygrał w Nowym Jorku, Chicago, Toronto
Trzaskowski w Berlinie i w Moskwie. I na Orlinskiego i na Avii.
Wstyd to raczej jest komuś wmawiać, że powinien się wstydzić, bo głosował na tego, na kogo uważa że powinien głosować.
Glon pisze:Nbox pisze:Różnica duża była we frekwencji, w 302 była na poziomie 50%, a 303 o dziwo ponad 80%.
Tak, tęsknimy. Ludzie wykształceni wiedzą na kogo głosować. Wiem, że RT miał problemy z kanalizacją w Warszawie i nie spodobało mi się jak powiedział, że te wybory są po to żeby dziennikarze nie mogli zadawać mu niewygodnych pytań, ale potrafi pięknie mówić po francusku i jest europejski.
mmm123 pisze:nie spodobało mi się jak powiedział, że te wybory są po to żeby dziennikarze nie mogli zadawać mu niewygodnych pytań
Nic takiego nie powiedział. Na pytanie mimo wszystko odpowiedział i wyjaśnił co to przelew burzowy, ale chodzi mu generalnie o to żeby dziennikarze TVP nie zadawali mu głupkowatych pytań typu dlaczego woda po dużej burzy spływa do Wisły, dlaczego kupił dżem w dniu Święta Wojska Polskiego albo jaka jest cena jabłek.
Czy już wiadomo dlaczego spadła ilość wydanych kart wyborczych w naszej komisji?
Przypomnę ilość wydanych kart na poszczególne godziny:
12:00 1130
17:00 2350
21:00 2180
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”