Rozkład instalacji w nowym mieszkaniu: prąd, woda, ciepło
Rozkład instalacji w nowym mieszkaniu: prąd, woda, ciepło
Na stronie NoweCzyzyny.com pojawił się ostatnio nowy artykuł o tym, że zanim kupi się mieszkanie, warto poznać wcześniej rozkład instalacji elektrycznej, wodnej, kanalizacyjnej, cieplnej i gazowej w nowym lokalu. Wy mieliście już okazję zajrzeć w te plany? Będziecie coś zmieniali, czy zostajecie przy tym co zaproponował Budimex?
Re: Rozkład instalacji w nowym mieszkaniu: prąd, woda, ciepł
A ktoś się dowiadywał czy jakieś zmiany w planach u naszego dewelopera będą możliwe ?
Z tego co wiem, to na Orlińskiego 4 nie ma możliwości wprowadzania żadnych zmian względem planu, a na Avii chyba są, choć i tu nie dam sobie ręki uciąć
Ale generalnie jak patrzyłem na swoje plany, to wszystko wygląda nieźle i póki co wiele bym nie zmieniał.

A tu być może jeszcze coś, być może komuś przyda się legenda do planu instalacji elektrycznej, na której wyjaśnione jest znaczenie stosowanych tam symboli. Być może nie każdy ma do tego dostęp, a może się przydać 

Dzięki wielkie za te informacje. Bardzo się przydadzą!
Witam, sąsiadów:) Plany rozmieszczenia wszystkich instalacji są dostępne w bok u handlowca, od którego kupowaliście mieszkanie. Mnie udało się je bez problemu otrzymać ( zakładałam konieczność doświetlenia mieszkania) i miło się zaskoczyłam bo z planów wynika, że bardzo mądrze są rozmieszczone źródła światła i włączniki/kontakty, tak że takiej konieczności raczej nie będzie.
Potwierdzam, też bez problemu dostałem plany. I w sumie myślałem też, że będzie trzeba sporo dołożyć, ale spotkało mnie całkiem miłe zaskoczenie, bo okazało się, że jest to naprawdę dosyć sensownie rozplanowane (przynajmniej na Orlińskiego 4), tak że co do tego nie ma żadnych zastrzeżeń 

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”