Jakie macie oprocentowanie kredytu hipotecznego z MdM?

Zakup nowego lub używanego mieszkania w Krakowie Czyżynach i innych lokalizacjach: umowy deweloperskie i rezerwacyjne, kredyty hipoteczne, Mieszkanie dla Młodych, utrzymanie mieszkania, wady i zalety.
Paola_g87

Re: Jakie macie oprocentowanie kredytu hipotecznego z MdM?

Postautor: Paola_g87 » 16 kwie 2015, 19:45

0,06 % ;)

lofinden

Postautor: lofinden » 16 kwie 2015, 23:42

Paola_g87 pisze:0,06 % ;)

Jesteś pewna ? :)

gucio

Postautor: gucio » 17 kwie 2015, 3:01

Dajcie juz spokoj z tymi procentami , kredyt MDM jest specyficzny i odgornie narzucony bankom i nie ma generalnie zadnej dyskusji z nimi...
Maj swoje tabelki i tylko wedlug nich robia te kredyty
albo macie duzy wklad wlasny a wtedy gorsze warunki bo musza zarobic
albo mniejszy wklad i minimalnie lepeij ale wychodzi na koniec prawie na to samo :D

Marcelito

Postautor: Marcelito » 22 kwie 2015, 9:53

Paola_g87 pisze:Witam,

Ja już jestem po złożeniu wniosku kredytowego w PKO SA, na II kwartał obniżyli marżę z 1,70% na 1,65% + zmienny wibor jest to podobno oferta promocyjna. Pytając doradców w banku PKO SA, a także doradców z budimexu usłyszałam że mają podpisaną umowę między sobą i ta marża już nie podlega negocjacją. Plus jest taki że nie jestem zmuszona przez bank brać żadnych dodatkowych produktów typu karta kredytowa, jedyna dodatkowa opłata to jednorazowa prowizja 1,65% oraz wycena inwestycji przez rzeczoznawcę 165 zł oraz ubezpieczenie mieszkania od pożaru ale ta opłata jest wymagana w każdym banku.

Witam droga przyszła sąsiadko,
my też jesteśmy na świeżo po podpisaniu umowy w Pekao SA na podobnych warunkach z promocyjnie obniżoną marżą na 1,65%, jednak niepokój budzi w nas zapis mówiący, że przy braku wpływów na konto tytułem wynagrodzenia od pracodawcy przez miesiąc, 2 marża zostanie podniesiona o 1,5pkt. U ciebie też znalazł się taki zapisek? Ty brałaś w PKO czy w Pekao S.a.?

Paola_g87

Postautor: Paola_g87 » 22 kwie 2015, 11:49

Witam sąsiadów;)

Dzięki za informację ja jak na razie złożyłam tydzień temu wniosek o kredyt do PKO SA, tak więc jeszcze umowy z bankiem nie podpisywałam, ale o tym zapisie byłam informowana przez doradcę kredytowego że bank może podnieść marżę jeżeli nie będzie wpływów z wynagrodzenia na koncie bankowym, niestety podobno w każdej umowie z bankiem są tego typu zapiski ciekawe tylko czy podlegają negocjacją ;/

Paula015

Postautor: Paula015 » 23 kwie 2015, 17:31

Ja jestem przed podpisaniem kredytu i tez mi nie pasowały wpływy na konto i okazało sie ze to jest nie do obejścia bo kredyt w pko daja poprzez analize wpływow wynagrodzeń na konto ( w ten sposob sie tlumacza) i nie widza problemu w tym zeby wynagrodzenie wplywalo wlasnie na ich konto.

Nowy

Postautor: Nowy » 27 kwie 2015, 13:36

U mnie też był taki zapis przy kredycie, no i oczywiście, że pensja musi wpływać na konto w PeKaO S.A. Był nawet tu wątek o tym, jakie konto w PKO S.A. do kredytu wybrać, aby było najtańsze. W każdym razie ten zapis raczej nie podlegał negocjacji. W ogóle niewiele się tam dało zmienić niestety :) No ale wszystko już załatwione i podpisane, teraz płacenie tylko.

artilive

Postautor: artilive » 18 lip 2015, 18:43

Witam :D

Jestem właśnie po wizycie w biurze Budimexu. Otrzymałem takie warunki:
MDM w PEKAO S.A:
Marża 1,65 % z prowizją 1,65 % i opłatą za inspekcję 168 zł.

Z jakimi dodatkowymi kosztami należy się liczyć i czy warto brać kredyt za pośrednictwem Budimexu :?:

ragar

Postautor: ragar » 18 lip 2015, 20:17

Warunki chyba o jakieś 0,05% lepsze, niż dawali rok temu. Z jakimi dodatkowymi kosztami trzeba się liczyć? Pewnie koło 500 zł trzeba będzie zapłacić za notarialną umowę deweloperską, no ale to nie jest koszt banku. Jeśli chodzi o opłaty bankowe przy kredycie hipotecznym, to na pewno trzeba wziąć pod uwagę konieczność wykupienia ubezpieczenia na życie, trzeba otworzyć konto w banku i przelewać na nie wypłatę. Warto też na początku zdecydować się czy chce się raty stałe czy malejące (z tymi drugimi całość kredytu wychodzi nieco taniej), bo zmiana decyzji później będzie się pewnie wiązała z koniecznością podpisania płatnego aneksu do umowy kredytowej. No i jeszcze jakbyś chciał spłacić część wcześniej, to musisz liczyć się z tym, że wiąże się to z karną opłatą, pewnie ze 2% nadal od nadpłacanej kwoty :)

A czy warto brać kredyt za pośrednictwem dewelopera Budimexu? Masz warunki, jakie Ci zaproponowali, przejdź się z nimi po pośrednikach oraz bankach i dowiedz się czy są w stanie przebić tą ofertę, jeśli tak, to wiadomo co wybrać ;)

kuba

Postautor: kuba » 20 lip 2015, 23:27

A czy warto brać kredyt za pośrednictwem dewelopera Budimexu? Masz warunki, jakie Ci zaproponowali, przejdź się z nimi po pośrednikach oraz bankach i dowiedz się czy są w stanie przebić tą ofertę, jeśli tak, to wiadomo co wybrać ;)

Zgadza sie trzeba rowniez wziąć poprawke na czas zalatwiania u mnie doradca z budimexu skladal do banku mialem dostac kredyt ale sie nie udalo po dlugich rozmowach poszedlem do innego domu kredtowego i poszlo ale wszystko na wariackich papierach :D malo braklo a przedluzana rezerwacja i kasa by przepadla
Pzdr. ;)

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”