frido pisze:Planuję jak najszybszą zmianę mieszkania i trzyma mnie wyłącznie MDM. Nie chcę zwracać kasy(% do nie wykorzystanego czasu).
W umowie kredytowej mam taki wpis:
" W przypadku gdy Nabywca w okresie 5 lat od dnia zawarcia umowy ustanowienia lub przeniesienia własności
(spółdzielczego własnościowego prawa do) mieszkania..."
Jak liczyć 5lat?? Od podpisania umowy kredytowej?? Od wpisu do księgi wieczystej?? Wolę się upewnić bo w banku sami nie wiedzieli

Może ktoś z was ma pewną informację i byłbym wdzięczny za odpowiedź.
Ja mam dla Ciebie pewną informację, ale niestety nie do końca taką, jaka Cię może satysfakcjonować.
Jeśli chodzi o jakąś większą kasę, to oczywiście możesz sobie poszukać w internecie ale na koniec i tak bym z tym poszedł do kogoś ogarniętego. Tutaj każdy Ci napisze co jemu się wydaje, ale nie masz żadnej pewności, że to w jakikolwiek sposób pokrywa się z rzeczywistością.
100zł za poradę prawną to wcale nie jest dużo, kiedy możesz sobie to porównać z tym ile kasy stracisz, jeśli zrobisz coś nie tak. Z własnego doświadczenia, domyślam się, że jest nawet duża szansa, że jak umówisz się na wizytę u Notariusza u którego podpisywałeś akt notarialny, to on wszystko wyjaśni Ci za darmo.