Mieszkanie na parterze - opinie na forum - jak się mieszka
-
Re: Mieszkanie na parterze - opinie na forum - jak się mieszka
Jeśli chodzi o mieszkanie na parterze w nowym budownictwie, to raczej nie powinno być problemu, jakiś ogródek itp. ale w przypadku starego budownictwa to wydaje mi się, że trochę strach 

Wynajmowałem za czasów studenckich mieszkanie na parterze i nikomu nie polecam. Ciemno przez cały dzień, a na dodatek co wieczór posiedzenie na ławeczce osiedlowych pijaków. Zasłaniałem sobie okna, bo miałem wrażenie, że każdy przechodzień może do nas zaglądac. Faktycznie - jak ktoś napisał - jesli chodzi o nowe budownictwo i jakieś fajne miejsce, może nie będzie tak źle. W innym przypadku odradzam
hm... gdybym już miała mieszkać na parterze, to 100x wolałabym w starym a nie w nowym budownictwie.
A to dlatego, że tam parter, to zazwyczaj takie półpiętro, a w nowych blokach parter najczęściej jest równo z poziomem terenu
Ludzie chodzący za oknem lub samochody z parkingu / ulicy świecące prosto w te okna. Dodajmy większe ryzyko kradzieży i obawę przed otwarciem na oścież okien i drzwi balkonowych - niezależnie od tego, czy byłabym w domu czy poza nim. Za ewentualne wstawianie krat podziękuję.
Nie wyobrażam sobie mieszkać w takich warunkach... Dlatego dla mnie, minimum 2 piętro musi być
A to dlatego, że tam parter, to zazwyczaj takie półpiętro, a w nowych blokach parter najczęściej jest równo z poziomem terenu

Ludzie chodzący za oknem lub samochody z parkingu / ulicy świecące prosto w te okna. Dodajmy większe ryzyko kradzieży i obawę przed otwarciem na oścież okien i drzwi balkonowych - niezależnie od tego, czy byłabym w domu czy poza nim. Za ewentualne wstawianie krat podziękuję.
Nie wyobrażam sobie mieszkać w takich warunkach... Dlatego dla mnie, minimum 2 piętro musi być

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”