Chakan pisze:Ja też biorę kredyt w PeKao, ale za pośrednictwem Open Finance. Marża 1,69% + prowizja + kontrola nieruchomości + konto (może być bezpłatne eurokonto) + ubezpieczenia. Jeśli chodzi o MdM, to ten bank ma na dzień dzisiejszy chyba najlepszą ofertę
Rzeczywiście -na ten moment PEKAO ma chyba najlepsze warunki dla kredytów w MDM.
@Chakan - sprawdź czy musisz mieć kontrolę nieruchomości, wg mnie chyba nie ma takiej potrzeby ze względu na to że inwestycje Avia/Orlińskiego są sprzedawane na zasadach określonych w ustawie deweloperskiej, a zatem "kontrolę nieruchomości" robi GETIN Bank z którym Budimex podpisał umowę na rachunek powierniczy a Ty i Twój kredytujący bank (PEKAO) robi wpłaty na konto GETINu i to oni wypłacają kasę deweloperowi w ramach postępu prac (po uprzedniej kontroli). Głupio by było, żeby Open ściągał z Ciebie kasę za coś czego nie będzie robił...ale myślę że jest to kwestia do wyjaśnienia w Open - ja też byłem u nich i moje rozmowy z nimi były zaawansowane, dzięki nieznajomości przedstawiciela OPENa też mówiono mi że ta kontrola jest potrzebna i kosztuje chyba ok 200 zł za każdą transze, a jak się później okazało, przedstawiciel OPENA skorygował swoje stanowisko i potwierdził że kontroli robić nie będą z ww. powodów (rachunek powierniczy). Więc ten wydatek powinien Ci odpaść