Porównanie kredytów od dewelopera z branymi bezpośrednio
Re: Porównanie kredytów od dewelopera z branymi bezpośrednio
Z tego, co kojarzę, to chodzi o oddział na Dunajewskiego w Krakowie, ale chyba nie masz co liczyć na to, że przychodząc tam "z ulicy" zaproponują Ci takie warunki. Lepiej pogadaj w Budimexie z kimś od kredytów, przedstawią Ci ofertę i najwyżej po tym poskocz do Pekao, żeby ją z tym porównać. Jeśli zrobisz coś takiego, to podziel się wynikiem tutaj 

a....
czyli lanie wody
czyli lanie wody
Lanie wody z czym? Zbierasz kilka ofert i później je porównujesz. To chyba ma tu największy sens.
Ja na razie złożyłem wniosek w pekao, poprzez p. Marcina - doradcy finans z budimexu, (nie chce reklamować ale nic tańszego nie znalazłem
) raty malejące - zawsze to coś taniej na odsetkach. Miejcie na uwadze, że stopy procentowe są teraz niskie, ale już niedługo, max kilka lat i pójdą w górę, a wtedy rata na 30 lat podskoczy mocno (kilkadziesiąt proc) 

Cześć,
moim zdaniem najlepiej złożyć wnioski w kilku bankach i potem mając oferty wszystkich można przystąpić do negocjacji. Ważne aby samemu przejść się do banków ponieważ można powalczyć o lepsze stawki. Mam już pierwszą ofertę z PEKAO SA i jest lepsza od proponowanych przez pośredników.
moim zdaniem najlepiej złożyć wnioski w kilku bankach i potem mając oferty wszystkich można przystąpić do negocjacji. Ważne aby samemu przejść się do banków ponieważ można powalczyć o lepsze stawki. Mam już pierwszą ofertę z PEKAO SA i jest lepsza od proponowanych przez pośredników.
ja po wycieczkach po bankach i u doradcy myślę że najlepiej wychodzi kredyt w Deutsche Bank
przy czym nie bierzemy w MDM
maja na dodatek 0% prowizji i w miarę oprocentowanie
poproszę o uwagi
przy czym nie bierzemy w MDM
maja na dodatek 0% prowizji i w miarę oprocentowanie
poproszę o uwagi

W tej ofercie najważniejsza jest chyba ta tabelka z dodatkowymi wymaganiami, np. ubezpieczenie na życie 1,8% kwoty kredytu + później jeszcze miesięczne składki, produkt inwestycyjny 90 zł za każde 100 tys. kredytu miesięcznie, a do tego jeszcze konto i karta, które pewnie też darmowe nie są. Jakoś pachnie mi "kantem" ta promocja. Najlepiej poświęcić chwilę i zrobić sobie własnego excela, który z jednej strony uwzględniałby parametry kredytu, który chcemy wziąć, a z drugiej wszystkie jego koszty w taki sposób, aby móc podstawić sobie do niego oferty różnych banków i wyliczyć końcową cenę. Zajmuje chwilę, ale u mnie właśnie to najlepiej się sprawdziło 

owszem
nie ma prowizji ale jest ubezpieczenie 1,8 % , ale to zawsze ubezpieczenie. W końcu lepsze od prowizji bo płacisz a w zasadzie nie dostajesz nic.
Trzeba dodatkowe usługi wykupić ale jest to karta 60zl/ rok i konto 12 zł/mies/
o innych dodatkach nie słyszałem
nie ma prowizji ale jest ubezpieczenie 1,8 % , ale to zawsze ubezpieczenie. W końcu lepsze od prowizji bo płacisz a w zasadzie nie dostajesz nic.
Trzeba dodatkowe usługi wykupić ale jest to karta 60zl/ rok i konto 12 zł/mies/
o innych dodatkach nie słyszałem
slwk pisze:U mnie z kolei było tak, że byłem w kilku bankach oraz u doradcy reprezentującego chyba kilkanaście instytucji finansowych. Nigdzie nie byli mi w stanie zaproponować warunków lepszych niż w Pekao, ale też mam o tyle specyficzną sytuację, że chciałbym ten kredyt spłacić wcześniej. W każdym razie warto liczyć i znaleźć coś dla siebie. Polecam też zrobienie sobie własnego kalkulatora w Excelu, do którego można podłożyć oferowane w różnych bankach warunki i porównać na tym samym szablonie, to sporo daje.
Można wiedzieć jakie to warunki dostałeś w Pekao, że opłaca Ci się tak kredyt przy założeniu wcześniejszej spłaty ?
Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”