Witam,
czy osoby korzystające w przeszłości z MdMu mogłyby mi powiedzieć jak wygląda wypłata pieniedzy w ramach MdM?
W moim przypadku ostatnia transza za mieszkanie w 95% zostanie pokryta z MdM.
Zastanawiam się jak zostanie uruchomiony MdM.
Czy trzeba gdzieś coś napisać?
Pytam bo chciałabym uniknąc sytuacji w której MdM nie zostanie wypłacony
MdM i wypłata pieniędzy w progarmie - jak wygląda / co trzeba zrobić
-
-
Re: MdM i wypłata pieniędzy w progarmie - jak wygląda / co trzeba zrobić
Myślę, że powinnaś zapytać o to w swoim banku, wydaje mi się, że pewnie trzeba będzie coś podpisać - tak jak w wypadku wcześniejszych transz. Ja zamierzam o to zapytać we wrześniu mój bank, gdy będę podpisywała zlecenie przelewu ostatniej transzy wypłacanej przez ten bank (następna to będzie MDM).
Re: MdM i wypłata pieniędzy w progarmie - jak wygląda
W przypadku Eurobanku nic nie trzeba robić. To oni przygotowują wniosek. Jedyna rzecz jaka jest inna w stosunku do wcześniejszych transz to musiałem wcześniej (ok tydzień) podpisać dyspozycję wypłaty transzy, tak aby mieli czas na załatwienie MdM.
Zapytaj się w Twoim banku. Z tego co wiem, w każdym może to wyglądać trochę inaczej.
Ja w WBK wypełniałem wniosek o wypłatę MdM już przy podpisywaniu umowy kredytowej.
Ja w WBK wypełniałem wniosek o wypłatę MdM już przy podpisywaniu umowy kredytowej.
-
egal1754 pisze:W przypadku Eurobanku nic nie trzeba robić. To oni przygotowują wniosek. Jedyna rzecz jaka jest inna w stosunku do wcześniejszych transz to musiałem wcześniej (ok tydzień) podpisać dyspozycję wypłaty transzy, tak aby mieli czas na załatwienie MdM.
Ja też mam w Eurobanku i przy każdej transzy podpisuję dyspozycję wypłaty kilka dni wcześniej. Tak myślałam, że przed transzą MDM będzie podobnie.
-
Ja mam kredyt w BZ WBK.
Szczerze to ani razu nie podpisywalam zadnej dyspozycji wyplaty transz.
Zapytam jak wyglada kwestia MdMu wmoim banku.
Szczerze to ani razu nie podpisywalam zadnej dyspozycji wyplaty transz.
Zapytam jak wyglada kwestia MdMu wmoim banku.
PKO SA - podpisuje się dokumenty przed wypłatą MDM. To w dokumentach od MDM jest określone. I w ten czy inny sposób w każdym banku się dyspozycję podpisuje.
-
- Kontaktowanie:
Re: MdM i wypłata pieniędzy w progarmie - jak wygląda / co trzeba zrobić
Warunki wypłaty transz są zapisane w umowie kredytowej ewentualnie w załączniku. Transze dopłat MdM są wypłacane 3 razy w miesiącu)10, 20 i ostatniego dnia miesiąca) i kilka dni może nie wystarczyć na wypłatę środków. MdM trochę się różni od standardowego kredytu hipotecznego. Są pewne ustawowe ograniczenia. W kwestii MdM może Wam się przyda artykuł na ten temat blogkredytowy.pl/2015/11/ciekawe-przypadki-mdm
Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”