Mieszkanie własnościowe - ograniczenia i możliwości

Zakup nowego lub używanego mieszkania w Krakowie Czyżynach i innych lokalizacjach: umowy deweloperskie i rezerwacyjne, kredyty hipoteczne, Mieszkanie dla Młodych, utrzymanie mieszkania, wady i zalety.
Krzaczek

Mieszkanie własnościowe - ograniczenia i możliwości

Postautor: Krzaczek » 14 lis 2015, 15:30

Witajcie!
To mój pierwszy post na tym forum, choć od pewnego czasu czytam Wasze posty. Od razu dzięki za chęć dzielenia się informacjami, pozwoliły mi nieco podnieść poziom wiedzy przed zakupem pierwszego mieszkania.

Mam do Was pytanie na które nie udało mi się do tej pory znaleźć odpowiedzi. Chodzi mi o pojęcie mieszkania własnościowego.

Czytałem nieco w sieci próbując zrozumieć czym jest taka forma i jakie są jej ograniczenia oraz możliwości. Próbowałem także uzyskać wyjaśnienie od pani z budimexu która prowadzi mnie przez proces zakupu (obecnie etap umowy rezerwacyjnej). Nie uzyskałem jednak pelnej odpowiedzi. Być może jestem zbyt mało asertywny.

Czy ktoś z was potrafi powiedzieć na podstawie doświadczeń z budimexem czym jest mieszkanie własnościowe, jakie stwarza ograniczenia i widoki na przyszłość?

Pozdrawiam

Feelip

Re: Mieszkanie własnościowe - ograniczenia i możliwości

Postautor: Feelip » 14 lis 2015, 16:28

Ymm...a w czym tkwi problem? :mrgreen:

D89

Re: Mieszkanie własnościowe - ograniczenia i możliwości

Postautor: D89 » 14 lis 2015, 17:23

Krzaczek pisze:Czy ktoś z was potrafi powiedzieć na podstawie doświadczeń z budimexem czym jest mieszkanie własnościowe,
Jest mieszkaniem.
Krzaczek pisze:jakie stwarza ograniczenia
Ograniczone jest głównie ścianami, podłogą i sufitem.
Krzaczek pisze:widoki na przyszłość?
Na razie jest widok na budowę bloku na przeciwko, a w przyszłości będzie na gotowy blok.

Zadaj konkretne pytanie to dostaniesz konkretną odpowiedź, bo raczej nikt nie zgadnie co poeta miał na myśli.

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”