Rabaty dla klientów dewelopera w marketach budowlanych

Jak wykończyć i urządzić mieszkanie otrzymane w stanie deweloperskim - dyskusje ogólne.
madoxx

Rabaty dla klientów dewelopera w marketach budowlanych

Postautor: madoxx » 23 wrz 2016, 9:31

Witam Wszystkich

Czy w jakiś marketach, hurtowniach budowlanych klienci Budimexu mają jakieś zniżki, rabaty itp?
Jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat proszę o informacje.

Z góry dzięki.

iti

Re: Rabaty dla klientów dewelopera w marketach budowlanych

Postautor: iti » 23 wrz 2016, 11:31

Zazwyczaj te rabaty to w dużej mierze ściema i można je znaleźć też z innych powodów, niż bycie klientem dewelopera. Np. jest w Leroy Merlin program Dom, po zapisaniu się do niego dostaje się 5% rabatu na pierwsze zakupy (czyli warto kupić możliwie dużo rzeczy za pierwszym razem), a po nazbieraniu 1000 punktów (1 punkt za każde 10 zł + różne punktowe bonusy) dostaje się 10% rabatu na zakupy przez cały dzień i to już nie jest źle. Mam taką kartę na której jest prawie 800 punktów i za bardzo pewnie mi to nie będzie przydatne w najbliższym czasie, więc mogę ją komuś pożyczyć, a gdyby znalazło się więcej osób i chciało skorzystać z zakupów 10% rabatem, to pewnie można by sporo oszczędzić w ciągu jednego dnia :)

Ale generalnie warto patrzyć na ceny w sklepach, a niekoniecznie kierować się rabatami. Np. taka sama szafka z umywalką w jednym Leroy Merlin w Krakowie potrafił kosztować 529 zł, w tym samym sklepie (i w tym samym czasie), tylko po drugiej stronie miasta była za 399 zł, a kilka dni później widziałem ją przecenioną jeszcze o chyba dodatkowe 40-50 zł, więc to pokazuje dobrze marże w tych sklepach :)

ATM

Postautor: ATM » 23 wrz 2016, 12:23

W naszym przypadku było bardzo podobnie.. niektórzy sprzedawcy zachęceni przez nas do "negocjacji" oferowali rabaty ale często były one nie opłacalne..
Przykładem był Salon Hoff, kupując u nich drzwi, podłogi i wyposażenie łazienki na określoną kwotę oferowali rabat.. jak się później okazało większą oszczędność przy części zakupów uzyskaliśmy poprzez poszukiwania czy to w Krakowie czy w internecie..
Tak mogę polecić śmiało salon Porta na Zakopiańskiej, oraz sklepbaterie.pl.
Też korzystam z karty w Leroy ale chyba nie należy do najtańszych marketów budowlanych..

lofinden

Postautor: lofinden » 23 wrz 2016, 14:00

iti pisze:Np. taka sama szafka z umywalką w jednym Leroy Merlin w Krakowie potrafił kosztować 529 zł, w tym samym sklepie (i w tym samym czasie), tylko po drugiej stronie miasta była za 399 zł

W którym było taniej? :)

iti

Postautor: iti » 23 wrz 2016, 15:38

Taniej niż w CH Czyżyny było w Bonarce i podobno też w Factory :) Ale nie wiem czy jest na to jakaś reguła i czy tak jest często. Przy czym jak się zauważy taką różnicę, to mogą ceny korygować pomiędzy sklepami "ze względu na różnicę cen", czy jakoś tak - chyba mają to jako standardową procedurę, bo pewnie nie byłem pierwszy, któremu coś się nie zgadzało :)

madoxx

Postautor: madoxx » 23 wrz 2016, 17:16

Witam

Tak z ciekawości pytałem po rozmowie ze znajomym, który miał 10% upust od zakupów w Praktikerze

Yankes

Postautor: Yankes » 13 paź 2016, 9:14

mam 10% zniżki do Praktikera i parę kuponów na 5% do Castoramy ( powyżej 2000pln ).
W ramach pomocy sąsiedzkiej jak ktoś chętny to pisać na priv.

Zgadzam się z tym, iż ceny są różne i czasami z tego rabatu nic się nie zyska, ale czasami warto :P

amurawska

Postautor: amurawska » 18 paź 2016, 10:31

pracowałem w takiej firmie, nie dajcie się naciągać, to zwykłe chwyty marketingowe...

Yankes

Postautor: Yankes » 18 paź 2016, 10:37

może i tak, ale nie do końca
ale ja w ten sposób kupiłem panele w dobrej cenie +5 % rabatu.
Fakt - zaoszczędziłem 560 zł od cen tych samych w internecie, gdzie w większości jest najtaniej.

amurawska

Postautor: amurawska » 19 paź 2016, 12:11

a to może na jakiegoś dobrego i ciekawego dewelopera trafiłeś :) wyjątek potwierdzający regułę ;)

Wróć do „Urządzenie mieszkania - ogólne dyskusje”