Jak dla mnie najlepszą opcją jaką znalazłem (zwłaszcza jak się człowiek przeprowadza często i nie chcę się wiązać umowami przypisanymi do adresu) jest internet LTE na kartę. Ja mam akurat z RBM (Red Bull Mobile, ale to mutacja Playa), mają taką ofertę promocyjną, co prawda niby do końca 2014 obowiązywała, ale wciąż działa - karta SIM kosztowała 5 zł w salonie Play. Żeby mieć internet LTE bez limitów, trzeba tylko mieć aktywne konto na połączenia wychodzące (doładowanie za 50 zł przedłuża to na 100 dni), minimum 30 zł na koncie i aktywowany pakiet darmowego internetu (trzeba go włączać co 30 dni). Czyli ponad 3 miesiące całkiem szybkiego internetu wychodzą 50 zł, bardzo rzadko się coś zwiesza, a prędkość tak ok. 7 megabitów na sekundę nawet w godzinach sporego obciążenia - do wszystkiego wystarcza. Przesiadłem się na to z UPC i nie żałuję, zwłaszcza, że mogę zabrać to gdzie chcę i nie wisi nade mną żadna umowa

No ale żeby to działało, to trzeba dokupić modem lub modem/router LTE. Ja np. kupiłem Alcatel Y800 - ma swoje wady, ale działa. Dałem za niego ok. 300 zł, ale z tego co widzę, to teraz chodzą po jakieś 200 zł. Tu wybór urządzań i rozpiętość cen jest dosyć duża, tak że każdy powinien znaleźć coś odpowiedniego dla siebie.
Jak ktoś zna inne dobre opcje na to, jak można skombinować w miarę szybki, stabilny i tani internet w okolicy Czyżyn i Nowej Huty, to niech da znać, wcale nie upieram się przy tym, że znalezione przeze mnie rozwiązanie jest najlepsze