Może komuś się przyda, a ja to ostatnio przerobiłem i całkiem się sprawdziło. Otóż okazało się, że włącznik światła obok jednych drzwi wyszedł mi od strony zawiasów - jest to mocno niepraktyczne. Na szczęście ktoś podrzucił mi pomysł na to, jak prosto przenieść kontakt na drugą stronę drzwi, czyli koło klamki i nie ryć przy tym za dużo w ścianach

Po prostu podczas montażu drzwi przeciągamy kabel w ościeżnicy na drugą stronę, przewiercamy się do starej puszki (wpuszczamy tam wspomniany kabel i podłączamy, a następnie do drugiej stronie drzwi, tam gdzie ma być włącznik światła wiercimy dziurę na nową puszkę i przewiercamy do niej dziurę na przepuszczenie kabla, zakładamy puszkę, wpuszczamy do niej kabel, podłączamy włącznik i go przykręcamy - gotowe

Godzina roboty, może nie cała, trzeba dłuższego wiertła, końcówki do wiertarki do wyżynania otworów na puszkę, kabla kawałek (trochę większy niż wychodzi z pomiarów) i kostki albo złączki. Do tego jeszcze pianka montażowa, silikon czy coś takiego, na czym można by osadzić puszkę. Może się komuś przyda to, więc zostawiam na forum