Zakup płytek przez internet - transport / bezpieczeństwo opinie na forum

Jak wykończyć i urządzić mieszkanie otrzymane w stanie deweloperskim - dyskusje ogólne.
Tommy

Postautor: Tommy » 23 mar 2018, 20:21

25 zł różnicy w cenie za m2 między sklepem stacjonarnym a internetowym. Tylko się zastanawiam czy kurier mi to wniesie do mieszkania. Jak to wygląda w praktyce? :)

twardowsky

Re: Zakup płytek przez internet - transport / bezpieczeństwo opinie na forum

Postautor: twardowsky » 23 mar 2018, 22:42

To pewnie zależy od konkretnego dostawcy, ale ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że z reguły nie wnoszą. Co najwyżej zrzuci przy wejściu do klatki, a na górę trzeba przetransportować samemu

lofinden

Postautor: lofinden » 24 mar 2018, 14:19

Jak zamówiłeś 2 płytki to może Ci wniesie ;)
Kurier wyładuje paletę z samochodu i tyle. Chyba, że mu ekstra zapłacisz, ale wątpię żeby miał czas na wnoszenie.

W jakim sklepie stacjonarnym masz wniesienie do mieszkania w cenie?

maniekmal

Postautor: maniekmal » 24 mar 2018, 23:18

nie wiem czy w jakimkolwiek sklepie z płytkami jest wniesienie do mieszkania. MAX FLIZ płytki na chodnik wywalił, podpis i nara :D

Tommy

Postautor: Tommy » 24 mar 2018, 23:19

Nie tyle chodzi o cenę wniesienia, tylko raczej o to, że kurier pewnie ma ręczny wózek, którym mógłby łatwo przewieźć paletę do windy i do mieszkania. Bez takiego wózka nie wyobrażam sobie przenoszenia pół tony płytek.

151

Postautor: 151 » 25 mar 2018, 0:27

Zakup płytek w sklepie stacjonarnym często wiąże się z koniecznością dwukrotnego kursu między sklepem a mieszkaniem oraz z noszeniem paczka po paczce między autem a windą. Bez względu na formę zakupu płytek, dobrym pomysłem jest zakup małego wózka transportowego o wymiarach ok. 70x50cm i ładowności przeważnie w okolicy 150kg (używany kosztuje kilkadziesiąt złotych, a w trakcie urządzania mieszkania plecy nie raz podziękują za tę inwestycję) - kilka szybkich kursów między autem/paletą a windą i po sprawie.
Jeśli płytki były widziane na żywo, to zakup po niższej cenie przez internet jest dobrym rozwiązaniem. Jedyny problem jaki dostrzegam, to weryfikacja stanu w jakim płytki dotrą - w sklepie możemy spokojnie obejrzeć paczka po paczce nie czując oddechu kuriera na karku.

Wróć do „Urządzenie mieszkania - ogólne dyskusje”