Zakup płytek przez internet - transport / bezpieczeństwo opinie na forum
25 zł różnicy w cenie za m2 między sklepem stacjonarnym a internetowym. Tylko się zastanawiam czy kurier mi to wniesie do mieszkania. Jak to wygląda w praktyce? 

-
Re: Zakup płytek przez internet - transport / bezpieczeństwo opinie na forum
To pewnie zależy od konkretnego dostawcy, ale ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że z reguły nie wnoszą. Co najwyżej zrzuci przy wejściu do klatki, a na górę trzeba przetransportować samemu
Jak zamówiłeś 2 płytki to może Ci wniesie 
Kurier wyładuje paletę z samochodu i tyle. Chyba, że mu ekstra zapłacisz, ale wątpię żeby miał czas na wnoszenie.
W jakim sklepie stacjonarnym masz wniesienie do mieszkania w cenie?

Kurier wyładuje paletę z samochodu i tyle. Chyba, że mu ekstra zapłacisz, ale wątpię żeby miał czas na wnoszenie.
W jakim sklepie stacjonarnym masz wniesienie do mieszkania w cenie?
nie wiem czy w jakimkolwiek sklepie z płytkami jest wniesienie do mieszkania. MAX FLIZ płytki na chodnik wywalił, podpis i nara 

Nie tyle chodzi o cenę wniesienia, tylko raczej o to, że kurier pewnie ma ręczny wózek, którym mógłby łatwo przewieźć paletę do windy i do mieszkania. Bez takiego wózka nie wyobrażam sobie przenoszenia pół tony płytek.
Zakup płytek w sklepie stacjonarnym często wiąże się z koniecznością dwukrotnego kursu między sklepem a mieszkaniem oraz z noszeniem paczka po paczce między autem a windą. Bez względu na formę zakupu płytek, dobrym pomysłem jest zakup małego wózka transportowego o wymiarach ok. 70x50cm i ładowności przeważnie w okolicy 150kg (używany kosztuje kilkadziesiąt złotych, a w trakcie urządzania mieszkania plecy nie raz podziękują za tę inwestycję) - kilka szybkich kursów między autem/paletą a windą i po sprawie.
Jeśli płytki były widziane na żywo, to zakup po niższej cenie przez internet jest dobrym rozwiązaniem. Jedyny problem jaki dostrzegam, to weryfikacja stanu w jakim płytki dotrą - w sklepie możemy spokojnie obejrzeć paczka po paczce nie czując oddechu kuriera na karku.
Jeśli płytki były widziane na żywo, to zakup po niższej cenie przez internet jest dobrym rozwiązaniem. Jedyny problem jaki dostrzegam, to weryfikacja stanu w jakim płytki dotrą - w sklepie możemy spokojnie obejrzeć paczka po paczce nie czując oddechu kuriera na karku.
Wróć do „Urządzenie mieszkania - ogólne dyskusje”