Cześć,
Czy ktoś z tu obecnych ma mieszkanie z ogródkiem na parterze? Odebrałam ostatnio mieszkanie któe ma 3,3 wysokosci ale jest to małe mieszkanie 48m2. Nie wiem czy warto obniżać sufit albo myśleć o antresoli czy to strata czasu i pieniędzy. Moze ktoś ma doswiadczenie?
Pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc
Wysokie mieszkanie na parterze / jak je zagospodarować - antresola / podwieszany sufit
Re: Wysokie mieszkanie na parterze / jak je zagospodarować - antresola / podwieszany sufit
A gdzie teraz takie wysokie mieszkania budują ??
Z tego co wiem to tylko kamienice w centrum i bloki w starej hucie przy placu centralnym mają tyle cm
Z tego co wiem to tylko kamienice w centrum i bloki w starej hucie przy placu centralnym mają tyle cm

Re: Wysokie mieszkanie na parterze / jak je zagospodarować - antresola / podwieszany sufit
Budimex takie mieszkania buduje
osiedle dobrego

Na dobrego pasterza ?
Odebrane mieszkanie i sprawdzona wysokość ?
Strasznie mi w to ciężko uwierzyć, może to jest jakiś lokal usługowy na parterze ?

Odebrane mieszkanie i sprawdzona wysokość ?
Strasznie mi w to ciężko uwierzyć, może to jest jakiś lokal usługowy na parterze ?

A teraz doczytałem że parterze więc jednak miałem rację ...
Gratuluję w takim razie przestrzeni
Gratuluję w takim razie przestrzeni

Tazja82 pisze:Nie wiem czy warto obniżać sufit albo myśleć o antresoli czy to strata czasu i pieniędzy.
Szkoda trochę tego miejsca, a przez to i tak mieszkanie będzie trudniejsze go ogrzania. Jeśli ta wysokość jest wystarczająca, to antresola wydaje się być dobrym pomysłem, zawsze to trochę większy metraż. Zawsze można też zamontować jakieś pawlacze sprytne, jeśli antresola nie wchodzi w grę

Wróć do „Urządzenie mieszkania - ogólne dyskusje”