Czy macie już pomysł na urządzenie własnego mieszkania? Warto podzielić się swoimi pomysłami. Na co należy zwrócić uwagę podczas wykończenia i wyposażania w sprzęty? Może ktoś mógłby polecić sprawdzone firmy. Ja powoli zaczynam się rozglądać, ale pewnie dopiero po wykończeniu mieszkania wyjdzie, co można by zrobić inaczej.
Odkryłam właśnie, że teraz w lodówkach jest tzw. "strefa zero" umożliwiająca przechowywanie surowego mięsa, ryb w temperaturze 0 stopni i pozostają one na dłużej świeże. Ponadto można w tej szufladzie odmrażać produkty itp. Czy to się sprawdza w praktyce - czy tylko gadżet, za który trzeba dopłacić? Proszę o opinię.
Niedługo odbiór mieszkań - jak je urządzić?
Re: niedługo odbiór mieszkań - jak je urządzić?
@Aneta - świetny pomysł z tym, że by założyć tu taki dział.Faktycznie czasu zostało coraz mniej i trzeba zaczynać myśleć o tym, jak to wszystko trzeba będzie urządzić, kiedy już dostaniemy klucze.
Co do takich lodówek, to wydaje mi się, że w każdej lodówce jest półka, na której temperatura oscyluje właśnie w okolicach zera stopni. Ale też specjalnie dobrze się na tym nie znam, a jeszcze nie jestem na kupnie takiego sprzętu
Pewnie warto by założyć o tym nowy temat w dziale o urządzaniu kuchni.
Co do takich lodówek, to wydaje mi się, że w każdej lodówce jest półka, na której temperatura oscyluje właśnie w okolicach zera stopni. Ale też specjalnie dobrze się na tym nie znam, a jeszcze nie jestem na kupnie takiego sprzętu

Zgadzam się z Tobą, że to do działu "kuchnia", który dopiero został założony.
Czy ktoś pytał w Budimexie o możliwość zmian lokatorskich? Czy można np. wnioskować o wybudowanie ściany działowej w innym miejscu niż jest na planie?
Czy ktoś pytał w Budimexie o możliwość zmian lokatorskich? Czy można np. wnioskować o wybudowanie ściany działowej w innym miejscu niż jest na planie?
z tego co wiem to na Orlińskiego nie będzie takiej możliwości nawet jak się normalnie im zapłaci
nie bawią się w takie rzeczy
nie bawią się w takie rzeczy
dzięki, zapytam przy okazji jak jest na Avii, ale pewnie też nie można nic zmieniać, dopiero po odbiorze
Podobno na Avii (bynajmniej w istniejącym już bloku) jest (była) taka możliwość,inwestycja na Orlińskiego rzeczywiście jest z tej opcji wyłączona.
Od samego przedstawiciela budimexu dowiedzieliśmy się natomiast, iż wszelkie zmiany i tak lepiej jest wykonać we własnym zakresie ponieważ ceny za przeróbki są stanowczo za wysokie.
Od razu dodam, że nie padły konkretne kwoty, oraz informacja o ewentualnej utracie gwarancji.
Od samego przedstawiciela budimexu dowiedzieliśmy się natomiast, iż wszelkie zmiany i tak lepiej jest wykonać we własnym zakresie ponieważ ceny za przeróbki są stanowczo za wysokie.
Od razu dodam, że nie padły konkretne kwoty, oraz informacja o ewentualnej utracie gwarancji.
Chyba trochę zimna kolorystyka, ale zależy kto co lubi
Chyba zdarzyło mi się w sieci czasem oglądać nieźle wyglądające połączenia tego rodzaju. A podłogi też chcesz robić w jednym z tych kolorów?

Czarno biała kolorystyka spoko
bardzo prosta a zarazem elegancka:) tyle, że może się to okazać niepraktyczne.. mam na myśli to że w niektórych okolicznościach (np dzieci) może być problem z utrzymaniem należytej czystości (na czarnym wszystko widać ;D)
Ale sam pomysł dobry, jest w internecie trochę aranżacji właśnie w takim stylu i wyglądają bardzo dobrze z odpowiednim doświetleniem

Ale sam pomysł dobry, jest w internecie trochę aranżacji właśnie w takim stylu i wyglądają bardzo dobrze z odpowiednim doświetleniem

Właśnie ja lubię ciepłą kolorystykę, co to będzie?
Re: Niedługo odbiór mieszkań - jak je urządzić?
Korzystacie z pomocy architekta?
duże macie budżety na wykończenie?
duże macie budżety na wykończenie?
Wróć do „Urządzenie mieszkania - ogólne dyskusje”