Przeniesienie własności nowego mieszkania od dewelopera - o czym pamiętać?

Na co zwrócić uwagę przy odbiorze nowego mieszkania od dewelopera - porady i wskazówki.
Nowy

Przeniesienie własności nowego mieszkania od dewelopera - o czym pamiętać?

Postautor: Nowy » 06 cze 2016, 12:51

Pytanie do tych, którzy mają to już za sobą, albo jeszcze tuż przed. Może ktoś podpowie o czym pamiętać przy przenoszeniu własności nowego mieszkania u notariusza :?: Mam do przeniesienia niewielkie mieszkanie (ok. 40 metrów kwadratowych) kupione od Budimexu w Krakowie Czyżynach, do mieszkania przynależy także komórka lokatorska oraz miejsce parkingowe.

Poza tym będę miał do wpisania jeszcze bank do Hipoteki, chyba że ktoś się orientuje czy jest sens to robić, jeśli do spłaty zostało mi niecałe 25 tys. zł kredytu - tak naprawdę najchętniej bym się dogadał jakoś z bankiem i nie bawił się w jego wpisywanie, choć mało prawdopodobne, żeby tak się dało, ale może ktoś coś słyszał :?: W umowie gdzieś tam miałem, że bank muszę wpisać do hipoteki do połowy przyszłego roku, ale tak szybko się chyba nie uporam ze spłatą całości... Ktoś coś może podpowiedzieć :?:

Zauważyliście może w umowach przeniesienia własności mieszkania jakieś sprawy, które warto by zmienić :?: Dziwne trochę jest dla mnie to, że do umowy wpisany jest jako zarządca Promos... Może taka jest praktyka, ale mam nadzieję, że to nie znaczy, że będzie problem z ewentualnym rozstaniem się z nimi.

No i jeszcze koszty, lepiej iść do kancelarii notarialnej, z którą współpracuje Budimex czy lepiej szukać kogoś na mieście :?: Ktoś wie ile zapłacę za podobne mieszkanie i do jakiej wysokości powinny przebiegać negocjacje taksy notarialnej :?: Poda ktoś trochę więcej szczegółów na ten temat w imię dobra innych użytkowników :?:

Wróć do „Odebranie kluczy i odbiór nowego mieszkania od dewelopera”