Gdzie można dobrze zjeść w rejonie Czyżyn i Nowej Huty?

Jakie miejsca w Czyżynach warto odwiedzić. Atrakcje w dzielnicy i okolicy, wydarzenia, koncerty, knajpy itp.
tomasz

Gdzie można dobrze zjeść w rejonie Czyżyn i Nowej Huty?

Postautor: tomasz » 03 sty 2015, 22:54

Jak w tytule.

Od siebie polecam bar Na żółto i na niebiesko przy Rondzie Kocmyrzowskim. Mają świetne placki ziemniaczane w kilku wersjach.
teatralne3.pl
Ostatnio zmieniony 03 sty 2015, 23:26 przez tomasz, łącznie zmieniany 1 raz.

iti

Re: Gdzie można dobrze zjeść w okolicy Czyżyn i Nowej Huty?

Postautor: iti » 03 sty 2015, 23:21

Super pomysł na temat :) Kiedyś chyba o tym barze nawet słyszałem, narobiłeś mi ochoty, żeby się tam wybrać i to pewnie nawet w najbliższym czasie. Dzięki, brakuje mi tu właśnie takich rzeczy. I to ponoć najlepszy bar mleczny w Nowej Hucie :)

A gdyby doprecyzować jego tytuł tak, jak zrobiłem "Gdzie można dobrze zjeść w okolicy Czyżyn u Nowej Huty?"

gucio

Re: Gdzie można dobrze zjeść w okolicy Czyżyn i Nowej Huty?

Postautor: gucio » 06 sty 2015, 23:45

iti pisze:Super pomysł na temat :) Kiedyś chyba o tym barze nawet słyszałem, narobiłeś mi ochoty, żeby się tam wybrać i to pewnie nawet w najbliższym czasie. Dzięki, brakuje mi tu właśnie takich rzeczy. I to ponoć najlepszy bar mleczny w Nowej Hucie :)

To nie jest bar mleczny tylko jadłodajnia:-) bary mleczne zostały cztery :
na placu centralnym os centrum C
na osiedlu teatralnym kolo dawnego świtu
na os Skarpa
oraz na os. KazimieRzowskim

iti

Re: Gdzie można dobrze zjeść w rejonie Czyżyn i Nowej Huty?

Postautor: iti » 07 sty 2015, 2:12

Zwał jak zwał, ale placek był niezły :) Choć może mogłem wziąć zamiast Firmowego (12,90 zł) Po Węgiersku (15 zł), bo wtedy łatwiej byłoby porównać. W każdym razie wychodzi z tego dosyć solidny obiad.

Możesz @gucio napisać coś więcej o dokładnej lokalizacji tych barów mlecznych? Może i do nich warto by się wybrać. I na stronie Na żółto i na niebiesko piszą o tym, że są najpopularniejszym barem mlecznym w Nowej Hucie, więc nie wiem...

Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 11 lut 2015, 12:51

To jeszcze ja się pochwalę, konsumowałem tam ostatnio placki po węgiersku (15 zł?). Były niezłe, choć w tej cenie, to i chyba też lepsze można znaleźć w Krakowie. Ale generalnie obiad zaliczyłem do udanych :) Bar faktycznie jest całkiem przyjemnym miejscem :)

Obrazek

Pinokio

Postautor: Pinokio » 18 wrz 2015, 9:39

tomasz pisze:Jak w tytule.

Od siebie polecam bar Na żółto i na niebiesko przy Rondzie Kocmyrzowskim. Mają świetne placki ziemniaczane w kilku wersjach.
teatralne3.pl

Również polem ten bar, można się najeść do syta za całkiem małe pieniądze.

crc

Postautor: crc » 24 lis 2016, 13:33

Ze swojej strony na codziennie obiady polecam "Bar na rogu" na os. Kalinowym. Obiadki na miejscu i dowóz. Zamawiamy tam obiady firmowe i jesteśmy zadowoleni, obiady smaczne, składniki świeże, codziennie inne dane dnia za 13 zł (zupka + drugie danie).

mik

Postautor: mik » 30 lis 2016, 9:38

Z junk-foodów mogę polecić Burger-Kebab koło Radoskóru (2 Pułku Lotniczego 1 - pawilon). Tanio i do syta.

lofinden

Postautor: lofinden » 01 gru 2016, 23:10

mik pisze:Z junk-foodów mogę polecić Burger-Kebab koło Radoskóru (2 Pułku Lotniczego 1 - pawilon). Tanio i do syta.

Kto co lubi. Jak dla mnie średnio smacznie, a do tego małe porcje.

karolina.j

Postautor: karolina.j » 02 gru 2016, 9:15

Hej :)

a ja serdecznie chciałabym polecić Pizzę Parmę z os. Kościuszkowskiego!
mają chyba tylko dowóz.
Ale pizza jest na prawdę super, z dobrymi składnikami i zawsze na czas. W dodatku w rozsądnej cenie.

Wróć do „Wydarzenia, atrakcje, pomysły na czas wolny w Czyżynach”