Wrażenia po odbiorze mieszkania od dewelopera - Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
zola

Re: Wrażenia po odbiorze mieszkania od dewelopera - Avia 5

Postautor: zola » 10 mar 2017, 11:10

Dzisiaj na maila dostałem od Budimexu maila (po 2 tygodniach od pierwszej próby odbioru), że zgłoszne usterki na zewnątrz zostaną poprawione w okresie wiosennym, a zgłoszne usterki wewnątrz nie przeszkadzają w odbiorze kluczy.

Dla mnie jest to śmieszne, że deweloper pisze takie pismo po 2 tygodniach z którego wynika, że przez ten okres czasu nic nie zrobił i raczy mnie poinformować żebym odebrał klucze.
Wg dewelopera porysowana cała duża szyba na loggi nie przeszkadza w odbiorze kluczy, jak również dziury w każdej framudze okna (3 sztuki) oraz rysy. Również niedokładnie położona gładź za grzejnikami (również w każdym pokoju czyli 3 razy) również nie są przeszkadzą, pomijając rzeczywiście drobne rzeczy jak pęknięcie na całej wysokości ściany w pobliżu loggi.
Nie zamierzam natomiast ulegać temu co napisali z tego względu że jak ktoś pisał raz Pan zadzwoni żeby zmierzyć okno do wymiany, drugi raz żeby wymienić i za każdym razem urywanie się z pracy jest tutaj problemem.
Wg mnie takie usterki wstrzymują mnie również z malowaniem bo jak mogę pomalować pokoje jak koniczne jest połoźenie gładzi, jej zeszlifowanie i jeszcze raz pomalowanie - a nie zamierzam tego robić za budimex. :evil:

xksisnki

Postautor: xksisnki » 10 mar 2017, 12:28

zola pisze:Również niedokładnie położona gładź za grzejnikami (również w każdym pokoju czyli 3 razy) również nie są przeszkadzą, pomijając rzeczywiście drobne rzeczy jak pęknięcie na całej wysokości ściany w pobliżu loggi.
Wg mnie takie usterki wstrzymują mnie również z malowaniem bo jak mogę pomalować pokoje jak koniczne jest połoźenie gładzi, jej zeszlifowanie i jeszcze raz pomalowanie - a nie zamierzam tego robić za budimex. :evil:

Budimex kładł gładzie ?

zola

Postautor: zola » 10 mar 2017, 13:23

xksisnki pisze:
zola pisze:Również niedokładnie położona gładź za grzejnikami (również w każdym pokoju czyli 3 razy) również nie są przeszkadzą, pomijając rzeczywiście drobne rzeczy jak pęknięcie na całej wysokości ściany w pobliżu loggi.

Budimex kładł gładzie ?

Tak - wszystkie ściany które nie są z żelbetonu są wykończone gładziami.

pluczak

Postautor: pluczak » 10 mar 2017, 13:58

To nie jest gładź tylk tynko maszynowe one nigdy nie bedą idealne. Gładź będziecie mieli jeśli weźmiecie fachowca i je zrobi ;) pozdrawiam avia5 klatka f. U mnie szyby tez były zarysowane przyszli fachowcy i w 1,5h poprawi teraz jest dobrze

xksisnki

Postautor: xksisnki » 10 mar 2017, 16:01

Dokladnie wlasnie cos mi z ta gladzia nie pasowalo ;)

zola

Postautor: zola » 19 mar 2017, 22:46

supper pisze:Ja nie odebrałem.
Wystająca rura odpływowa w łazience. Kilka dobrych rzeczy na balkonie.
Do poprawy jedna ściana w kuchni - odchylenie 5mm, norma to chyba 3mm.
Pęknięty jeden róg ściany w łazience
Obierał mi fachowiec.

Obrazek

Odbierałaś ponownie mieszkanie ? Jeżeli tak to czy zgłaszałaś do protokołu rure odpływową, która jest puszczona po ścienia ? Ja ponownie odbieram jutro ale Budimex twierdzi, że rura jest zgodnie z umową ponieważ tak jest zapisane w umowie, natomiast ja znalazłem tylko informacje że podejścia pod przybory sanitarne są prowadzone po wierzchu ścian:

"
g. instalacja wodno-kanalizacyjna - z rur z tworzyw sztucznych. punkty odbiorze wod-kan. zabezpieczone korkami; bez białego montażu i armatury, podejścia pod przybory sanitarna prowadzone po wierzchu ścian

"

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”