Kroki sąsiadów z góry i dudnienie w nowym mieszkaniu - os. Avia 5
Re: Kroki sąsiadów z góry i dudnienie w nowym mieszkaniu - os. Avia 5
Mnie strasznie denerwuje to udzerzanie w bebny. Też to zgłosze do Budimexu dajcie znać czy ktoś coś ustalił.Ja też mieszkam w klatce D.
-
A gdzie się takie rzeczy zgłasza?
Usterki zgłasza się przez maila obsluga.krakow@budimex.pl
W mailu należy opisać usterkę i podać dane kontaktowe.
W mailu należy opisać usterkę i podać dane kontaktowe.
Witam, udało się komuś coś ustalić z Budimexem w sprawie tych hałasów? Może ktoś zgłaszał, jak to w ogóle zbadać?
W klatce A u mnie na 3 pietrze jest Ok . Czasem słyszę biegające dzieci, ale nie jest to na tyle denerwujące żeby miało przeszkadzać. Mam podwieszane sufity w całym mieszkaniu wiec może to troszkę tłumi hałasy z góry 

Może położyli(...) panele z płyty pilśniowej na betonie, a i ten styropian w podłodze robi swoje. Niestety w budynku o konstrukcji żelbetowej sprawdzają się wykładziny podłogowe. Bo jak nie ma prawdziwych podłóg...
PS. Ciekawe że niemcy w bunkrach z czasów 2 wojny stosowali drewniane błazerie, i wykładziny na podłogach właśnie w celu wytłumienia akustycznego pomieszczeń sypialnych dla żołnierzy.
PS. Ciekawe że niemcy w bunkrach z czasów 2 wojny stosowali drewniane błazerie, i wykładziny na podłogach właśnie w celu wytłumienia akustycznego pomieszczeń sypialnych dla żołnierzy.
Witajcie, przyłączę się do każdej inicjatywy mogącej pomoc w likwidacji tego hałasu. Czy Budimex jakoś konkretniej odniósł się do sprawy?
Widze ludzi narzekajacych na to, ze sasiad nie ma wykladziny
to moze czas zainwestowac w izolacje akustyczna sufitow w Waszych mieszkaniach
Sam slysze kroki / rozmowy czy muzyke z mieszkan obok - nie przeszkadza mi to w ogole.
Moze dlatego, ze cale zycie spedzilem w blokach.

Sam slysze kroki / rozmowy czy muzyke z mieszkan obok - nie przeszkadza mi to w ogole.
Selassie pisze:Widze ludzi narzekajacych na to, ze sasiad nie ma wykladzinyto moze czas zainwestowac w izolacje akustyczna sufitow w Waszych mieszkaniach
Izolacja akustyczna sufitu nic nie daje. Była u mnie ekipa profesjonalistów. Jasno dali znać, że strop jest jakiś zrąbany i jedynym wyjściem to izolacja ale u sąsiada z góry :/ Żadne sufity podwieszane, wełny, maty srututu nie pomogą. Znajomi, którzy przez całe życie mieszkali w różnych blokach, gdy mnie odwiedzili i usłyszeli jak u góry przebiegło dziecko to skomentowali to słowami "co to było".
Nie przeszkadza mi muzyka u sąsiada, rozmowy sąsiadki o wkładkach higienicznych itd, ale tego łomotu z góry nie jestem wstanie przeżyć. Kroki rodziców słychać normalnie(jak w bloku) ale dzieci biegają chyba w metalowych zbrojach.
Nie rozumiem, w czym problem, że jednym przeszkadza, a innym nie
Drodzy Sąsiedzi, którym nie przeszkadza - zazdroszczę, naprawdę. Jeżeli jednak gdzieś jest jakieś rozwiązanie, które szczęśliwymi uczyni również tych, którym przeszkadza, to dlaczego nie spróbować - a nuż się uda systemowo przez Budimex?
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”