Witam wszystkich wspolmieszkancow Avia 5 , zadowoleni z mieszkan?
mam pewien problem, i musze wiedziec czy to kwestia wylacznie mojego mieszkania?
czy jak posiadacie aneks kuchenny z salonem i jak ktos gotuje to u Was rowniez wszystkie zapachy i niezapachy czuc w mieszkaniu?
mieszkam na ost pietrze moze w tym problem, ogolnie jest to duzy problem
pomozcie
Wentylacja i dochodzące z niej zapachy jedzenia z innych mieszkań - Avia 5
-
Re: Wentylacja i dochodzące z niej zapachy jedzenia z innych mieszkań - Avia 5
U mnie nie czuć a mieszkam na 4 u Ciebie też nie powinno czuć nic przy tej wentylacji więc jest jakiś problem
Sprawdź czy nie masz za bardzo zasłoniętych nawiewników w oknach, bo jeśli tak, to wentylacja mechaniczna w mieszkaniu może zaciągać powietrze z wentylacji kuchennej i dlatego czujesz zapachy z innych mieszkań.
witam, dziekuje za odp, wlasnie tak myslalam, ze to problem wylacznie mojego mieszkania, mamy najtansze okna z wywietrznikami nie regulowanymi, wiec caly czas sa odsloniete, chodz teraz juz zabardzo wieje z nich .. wiec nie jest to problem wywietrznikow, pewnie cos z kuchnia, no nic czekam na kontrole wentylacji
co wykazała kontrola u Ciebie?? u mnie jest ten sam problem 

Też jestem ciekawa, bo mamy niestety ten sam problem :/
hey a z ktorej pietra jestescie dwa ostatnie wpisy?
kontrola nic nie wykazala, co prawda mam zabudowany komin ale mam wentylacje od spodu, przynajmniej tak stolarz sprawdzil ktory wykonuje kuchnie na zamowienie, ale ogolnie coraz bardziej to wkurza
a jak jest u Was macie zabudowane czy osloniete wraz z nakladka
kontrola nic nie wykazala, co prawda mam zabudowany komin ale mam wentylacje od spodu, przynajmniej tak stolarz sprawdzil ktory wykonuje kuchnie na zamowienie, ale ogolnie coraz bardziej to wkurza
a jak jest u Was macie zabudowane czy osloniete wraz z nakladka
Ja nie wyobrazam sobie takiego mieszkania i bardzo wspolczuje
. Zwlaszcza, ze niekore rodziny maja zamilowanie do smrodliwego jedzenia jakies kotlety na tłuszczu smazone itp. U mnie na klatce czasem czuc - w mieszkaniu na szczescie nie.

A czy to nie jest kwestia np. tego, że ktoś montując kuchnię, wymontował z wentylacji okapowej klapy, które mają zabezpieczać instalację przed cofaniem się przez nie powietrza? Sprawa byłą już gdzieś na pewno opisana na forum, warto poszukać wątku o tym, bo być może właśnie tam leży problem.
-
A ja założę się że ludzie którzy mają problem z przykrymi zapachami w mieszkaniach mają w oknach pozaslaniana wentylację przez którą pizdzilo w mieszkaniach żeby było cieplej . I niestety nie wiedzą jak działa wentylacja w naszych blokach . Proponuję poodslaniac wywietrzniki w oknach A jak nie w przypadku brzydkiego zapachu w mieszkaniu rozszczelnic na chwilkę okno ( zrobić tzw mikro )
Jesli w mieszkaniu nie bedzie wymiany powietrza czyli napływu świeżego z wentylatorów w oknach wentylacja nam nie bedzie działa A wręcz przeciwnie będzie wdmuchiwalo nam przykre zapachy od sąsiadów
Ave
Jesli w mieszkaniu nie bedzie wymiany powietrza czyli napływu świeżego z wentylatorów w oknach wentylacja nam nie bedzie działa A wręcz przeciwnie będzie wdmuchiwalo nam przykre zapachy od sąsiadów
Ave
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”