Kroki sąsiadów z góry i dudnienie w nowym mieszkaniu - os. Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
Selassie

Re: Kroki sąsiadów z góry i dudnienie w nowym mieszkaniu - os. Avia 5

Postautor: Selassie » 05 lut 2018, 14:33

:lol: Podoba mi sie jak dyskusja o akustyce bloku przerodzila sie w przepychanki czy da sie zarysowac panel

playand1

Postautor: playand1 » 05 lut 2018, 14:56

Selassie pisze::lol: Podoba mi sie jak dyskusja o akustyce bloku przerodzila sie w przepychanki czy da sie zarysowac panel

Ja tu nie widzę żadnej przepychanki, ewentualnie wymianę poglądów i opinii na podstawie własnych doświadczeń.
Chciałem jedynie zwrócić uwagę, że wybór najtańszej podłogi może pogłębić ewentualne niedogodności związane z kiepską akustyką bloku, a wybranie trochę lepszej technologii oprócz lepszej akustyki pozwoli na dłuższe i bardziej komfortowe użytkowanie.

michalxg

Postautor: michalxg » 05 lut 2018, 16:01

playand1 pisze:
Selassie pisze::lol: Podoba mi sie jak dyskusja o akustyce bloku przerodzila sie w przepychanki czy da sie zarysowac panel

Ja tu nie widzę żadnej przepychanki, ewentualnie wymianę poglądów i opinii na podstawie własnych doświadczeń.
Chciałem jedynie zwrócić uwagę, że wybór najtańszej podłogi może pogłębić ewentualne niedogodności związane z kiepską akustyką bloku, a wybranie trochę lepszej technologii oprócz lepszej akustyki pozwoli na dłuższe i bardziej komfortowe użytkowanie.

Otóż to. Moim zdaniem nie ma co oszczędzać na koszcie podłogi. Kumpel położył normalne panele na grubym podkładzie i adidasy hałasują bardziej niż szpilki na winylu.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 05 lut 2018, 21:17

Szczerze mówiąc, nie myślałam dotąd o panelach winylowych. Przyjrzę im się jednak dokładniej :)

michalxg

Postautor: michalxg » 05 lut 2018, 22:57

Ekspresjah pisze:Szczerze mówiąc, nie myślałam dotąd o panelach winylowych. Przyjrzę im się jednak dokładniej :)

Tylko weź pod uwagę, że winyl jest bardzo cienki, podkład powinien mieć około 1,5mm, a wylewka musi być igła ;)

supper

Postautor: supper » 06 lut 2018, 21:35

..
Ostatnio zmieniony 06 lut 2018, 21:38 przez supper, łącznie zmieniany 1 raz.

supper

Postautor: supper » 06 lut 2018, 21:37

Jeśli cię stać to polecam Quick-Step Silent Walk 2 mm. Cena 25-28 pln/m2 ale to przecież rozwiązanie na wiele lat.
Quick ma teraz fajne promocje, zwłaszcza te panele ., 20 pln mniej na m2 niż płaciłem rok temu.
Nie ma co żałować paru tysięcy więcej na podłodze w mieszkaniu.

Na winylowych się nie znam więc nic nie podpowiem - pewnie ze względu na różnicę poziomów 12-15 mm trzeba by zastosować płytę wiórową.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 06 lut 2018, 21:58

Szanuję swoich sąsiadów i nie chcę być dla nikogo uciążliwa, ale kilka tysięcy różnicy na podłodze to jednak teraz dla mnie duża kwota :/

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 07 lut 2018, 14:41

Ekspresjah pisze:Szanuję swoich sąsiadów i nie chcę być dla nikogo uciążliwa, ale kilka tysięcy różnicy na podłodze to jednak teraz dla mnie duża kwota :/

Dobre panele z dobrym podkładem np(mata korkowa z allegro) dla 50m2 to koszt rzędu 3000. Można kupić tanie panele AC3, ale moim zdaniem szkoda nerwów bo upadająca łyżka na podłogę potrafi taki panel zarysować.

Ghost

Postautor: Ghost » 19 mar 2018, 21:38

Witam
Czy komukolwiek odpowiedział budimex na temat hałasów dudnienia itd? Czy jest sens do nich pisać?

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”