Wentylacja i dochodzące z niej zapachy jedzenia z innych mieszkań - Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
Lenna

Re: Wentylacja i dochodzące z niej zapachy jedzenia z innych mieszkań - Avia 5

Postautor: Lenna » 17 lut 2018, 18:08

Witajcie :)
Niestety mam ten sam problem :( kontrola wentylacji nic nie wykazała!
Czy sama mogę coś z tym zrobić?

pluczak

Re: Wentylacja i dochodzące z niej zapachy jedzenia z innych mieszkań - Avia 5

Postautor: pluczak » 19 lut 2018, 19:11

dejvid1980 pisze:A ja założę się że ludzie którzy mają problem z przykrymi zapachami w mieszkaniach mają w oknach pozaslaniana wentylację przez którą pizdzilo w mieszkaniach żeby było cieplej . I niestety nie wiedzą jak działa wentylacja w naszych blokach . Proponuję poodslaniac wywietrzniki w oknach A jak nie w przypadku brzydkiego zapachu w mieszkaniu rozszczelnic na chwilkę okno ( zrobić tzw mikro )
Jesli w mieszkaniu nie bedzie wymiany powietrza czyli napływu świeżego z wentylatorów w oknach wentylacja nam nie bedzie działa A wręcz przeciwnie będzie wdmuchiwalo nam przykre zapachy od sąsiadów
Ave

Ja nie mam nic pozatykane a tez borykałem sie z tym problemem. Problem występuje przeważnie gdy ktos pod tobą posiada mocny (zamocny) okap i preferuje śmierdząca kuchnie. Polecam klape zwrotna montowany na kołnierzu (nad okapem). U mnie to rozwiązało problem :)
Załączniki
MSa3.jpg
MSa3.jpg (118.91 KiB) Przejrzano 2258 razy

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”