Próba kradzieży waszych rowerów - brak reakcji ochrony - Avia 5
Re: Próba kradzieży waszych rowerów - brak reakcji ochrony - Avia 5
@c-o-n, czyli Twoim zdaniem to wina autora, że ktoś mu próbował ukraść rower? Brzmi jak argumenty "dobrych chłopców", którzy pobili kogoś bo im się nie podobał jego wyraz twarzy, albo kobieta ich prowokowała ubiorem.
Czy ostatecznie jakieś rowery zostały skradzione? Czy złodzieje zostali sploszeni?
Apeluję do mieszkańców : budzić ochronę w takiej sytuacji!
Apeluję do mieszkańców : budzić ochronę w takiej sytuacji!
@bruinen: To następnym razem proszę, sam ich przepędzisz, dobrze? 

W tym konkretnym przypadku, skończyło się na próbie jak na zdjęciach. O działaniu ochrony już pisałem na początku.
Solidna blokada
Zgadzam się z mqs, co ma robić właściciel? spać z rowerem w łóżku ?
Ale sama sytuacja powinna dać do zrozumienia w sprawie ochrony - zagłosujcie mądrze

Zgadzam się z mqs, co ma robić właściciel? spać z rowerem w łóżku ?
Ale sama sytuacja powinna dać do zrozumienia w sprawie ochrony - zagłosujcie mądrze

@c-o-n, ale ja nic nie pisałem o przepędzaniu 

ragandbones pisze:Podziwiam wlasciciela, tanszy rower mam a trzymam go w mieszkaniu na scianie. Trzeba byc szalonym, zeby w Krakowie trzymac rower na zewnatrz w miejscu niestrzezonym...
Przecież trzyma w "strzeżonym" przez naszych cieci ^^
Ludzie opamiętajcie się, ta "ochrona" to przechowalnia meneli na zasiłku przedemerytalnym....
... za którą płacę 70 złotych miesięcznie

Skoro nie mogę pisać prywatnych wiadomości to proszę tych którzy są przeciwko ochronie o napisanie na mój prywatny mail rskalik@gmail.com .
Zorganizujmy się i przepędźmy tych dziadów gdzie pieprz rośnie
Zorganizujmy się i przepędźmy tych dziadów gdzie pieprz rośnie

c-o-n pisze:knd pisze:Ale znaczy że co? Ktoś mu przeciął blokadę, czy jak? Bo na zdjęciach, to nie bardzo widać o co chodzi. Ani się ich nie da powiększyć, ani całej blokady nie widać.
Tak, ktoś chciał sobie zabrać wczoraj w nocy rower. Gdybyś czytał od początku, było by wszystko jasne.
Czytałem od początku, to co nie było dla mnie jasne, to:
a) dlaczego w watku, ktory jest o kradziezy gratulujesz komus glupoty, bo przypial swoj rower
b) dlaczego tego kogos obrazasz
c) dlaczego nie potrafisz zrobic wyraznych zdjec
Teraz dochodzi jeszcze:
d) dlaczego jestes wobez mnie agresywny, nie podoba Ci sie ze zadalem pytanie? to po co wg Ciebie jest to forum?
ragandbones pisze:Podziwiam wlasciciela, tanszy rower mam a trzymam go w mieszkaniu na scianie. Trzeba byc szalonym, zeby w Krakowie trzymac rower na zewnatrz w miejscu niestrzezonym...
Ja mam kilka rowerów i żadnego nie trzymam w mieszkaniu na ścianie. Głównie dlatego, że żadnym nie chcę usyfić sobie mieszkania, ale jest też ten czynnik, że musiałbym go codziennie stamtąd ściąga, jeden trzymam za to czasem na balkonie.

Mam za to też takie rowery, które kompletnie nie rzucają się w oczy, mogę sobie na nich jechać gdzie chcę, zostawić na parę godzin na parkingu obok centrum handlowego, czy pracy (w tym przypadku nawet nie przypinam) i zawsze są jak wracam.
Wracając do tematu, to po prostu trzeba założyć monitoring i wszystko powinno się wyprostować.
O czym Wy dyskutujecie - ten gosc co widzial ta prube kradziezy ( jezeli to jest prawda ). zglosil to ochronie z avi 3 - kto nie wierzy moze sprawdzic
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”