Podatek od nieruchomości / kiedy powiadomienie o podatku od nieruchomości - Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
solabro

Re: Podatek od nieruchomości / kiedy powiadomienie o podatku od nieruchomości - Avia 5

Postautor: solabro » 21 mar 2020, 20:05

Witam
Ja tez nie dostałam listu, zadzwoniłam do urzędu i pani powiedziała ze już w styczniu były wysyłane listy. Powiedziała żeby złożyć reklamacje na poczcie bo maja dużo zwrotów z Avii. Podyktowala mi kwoty telefonicznie. Założyłam tez konto na podatkach i tez tam nie było żadnych zobowiązań, zadzwoniłam w tej sprawie i pan powiedział ze czasem to trochę trwa Zanim dane się zaktualizują. Pozdrawiam

Nokian

Re: Podatek od nieruchomości / kiedy powiadomienie o podatku od nieruchomości - Avia 5

Postautor: Nokian » 22 mar 2020, 8:00

Dzięki za informacje. Dziwna sprawa z tymi zwrotami...

Jaki telefon do urzędu?

knd

Postautor: knd » 22 mar 2020, 11:39

Jeśli chodzi o pocztę, to ja miesiąc temu w Urzędzie dowiedziałem się, że mają braki kadrowe i listonoszy na naszą okolicę im brakuje.

Awatar użytkownika
483

Postautor: 483 » 22 mar 2020, 12:40

Bardzo mocno Was proszę - piszcie reklamacje. Nasz listonosz regularnie gubi awiza, wrzuca je w jakieś losowe skrzynki i chyba nie przepada za swoją pracą. Tak więc pomóżmy mu ruszyć dalej ze swoim życiem i zmienić zawód.

magda84

Postautor: magda84 » 22 mar 2020, 16:41

483 pisze:Bardzo mocno Was proszę - piszcie reklamacje. Nasz listonosz regularnie gubi awiza, wrzuca je w jakieś losowe skrzynki i chyba nie przepada za swoją pracą. Tak więc pomóżmy mu ruszyć dalej ze swoim życiem i zmienić zawód.

Niezłe jaja.. To trzeba na poczcie zgłaszać te reklamacje? Taki listonosz może nie dostarczać listów i nie ponosi odpowiedzialności?

Awatar użytkownika
483

Postautor: 483 » 22 mar 2020, 19:46

Reklamacje można składać przez stronę Poczty Polskiej: http://www.poczta-polska.pl/reklamacje/
Sam mam obecnie 2 reklamacje w rozpatrywaniu - obie dotyczą awizowania przesyłki bez pozostawienia awiza w skrzynce. Paczkę udało mi się odebrać z poczty w ostatnim dniu przed zwrotem do nadawcy.

knd

Postautor: knd » 22 mar 2020, 20:21

483 pisze:Reklamacje można składać przez stronę Poczty Polskiej: http://www.poczta-polska.pl/reklamacje/
Sam mam obecnie 2 reklamacje w rozpatrywaniu - obie dotyczą awizowania przesyłki bez pozostawienia awiza w skrzynce. Paczkę udało mi się odebrać z poczty w ostatnim dniu przed zwrotem do nadawcy.

O - dziękuję bardzo. Ja do tej pory zgłaszałem pisemnie na samej poczcie i zawsze dostawałem od naczelnika odpowiedź, że "awizowanie przesyłki nie wymaga ewidencjonowania, więc nie ma możliwości sprawdzenia czy awizo zostało dostarczone". Spróbuję teraz przez stronę www.

Awatar użytkownika
483

Postautor: 483 » 22 mar 2020, 23:37

Dlatego właśnie proszę o reklamowanie każdej przesyłki, która była nieprawidłowo dostarczona/awizowana. Może jeśli tych reklamacji będzie sporo to ktoś zainteresuje się zaangażowaniem w prace naszego listonosza.

D89

Postautor: D89 » 24 mar 2020, 21:36

Jestem w szoku, ale to wszystko jest prawda. Dziś dzwoniłem do urzędu i jak tylko powiedziałem "Osiedle Avia" to pani od razu mi przerwała bo wiedziała w jakiej sprawie dzwonię.

Reklamacja na www poczty oczywiście już złożona. Ciekaw jestem ile osób się tym nie zainteresuje, nie zadzwonią do urzędu i za jakiś czas będą mieć problem przez jakiegoś leniwego ch@#a z poczty. Przecież takie przesyłki to nie są pocztówki z wakacji, ile problemów może być z niedoręczania innych pism urzędowych albo sądowych? To się nie kwalifikuje na reklamację, tylko na prokuraturę za fałszowanie dokumentów, poświadczenie nieprawdy i niedopełnienie obowiązków.

Nokian

Postautor: Nokian » 01 kwie 2020, 11:35

483 pisze:Reklamacje można składać przez stronę Poczty Polskiej: http://www.poczta-polska.pl/reklamacje/

Reklamacja zrobiona. Jak Twoje reklamacje zostały rozpatrzone? Na jaki numer dzwonić do urzędu w tej sprawie?

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”